IFA 2022: TCL rozšiřuje své inovace v produktech domácího kina a u chytrých spotřebičů

TCL představuje novou oceňovanou produktovou řadu pro chytrý životní styl a zdůrazňuje své odhodlání pro trvalou udržitelnost

Berlín, 1. září 2022 – Společnost TCL Electronics (1070.HK), jeden z dominantních hráčů v celosvětovém televizním průmyslu a přední výrobce spotřební elektroniky, představila na tiskové konferenci během veletrhu IFA 2022 celou řadu inovativních produktů včetně nové vlajkové lodi mezi soundbary TCL RAY•DANZ, dále řadu mini LED a QLED televizorů formátu XL pro evropský trh a nejnovější automatické pračky třídy A. TCL také oznámila nejnovější sponzorské aktivity v oblasti sportu a vyjádřila své odhodlání přispívat k trvalé udržitelnosti. 

Pomocí nepřetržitých inovací a investic do vývoje nových technologií společnost TCL roste, rozšiřuje svůj potenciál a transformuje více aspektů každodenního života do svých produktů. Přináší dosud nevídanou hodnotu do ohromné a rozmanité zákaznické základny po celém světě.

Pro prémiový pohlcující zážitek z domácího kina

TCL jako vedoucí společnost ve spotřební elektronice a jedna z nejprodávanějších světových značek je odhodlána svým zákazníkům poskytovat stále inovativnější prémiové televizory.

Dnes jde TCL za hranice zákaznických očekávání a zvyšuje standardy pro výjimečný zážitek z domácího kina. Na veletrhu IFA 2022 společnost TCL představila televizor C835, který získal ocenění EISA Premium Mini LED TV. Jde o univerzální televizor s technologií mini LED a rozlišením 4K, má skvělou kvalitu obrazu a v kombinaci s Dolby Atmos i dechberoucí zvuk. Ve snaze přinést do domácností zážitky velkého kina učinila společnost TCL další krok a přidala do své kolekce velkoformátových televizorů XL pro Evropu první 98palcový televizor QLED. 

V oblasti audia TCL představila novou vlajkovou loď mezi svými soundbary – soundbar X937U s exkluzivní technologií RAY•DANZ a také soundbar C935U RAY•DANZ podporující Dolby Atmos, který nedávno získal ocenění asociace EISA Best Buy.

TCL také představila v kategorii nositelné elektroniky vylepšené chytré brýle TCL NXTWEAR pro ještě lepší zážitky. Brýle se snadno používají, jsou velmi lehké, váží pouhých 75 g a poskytují sledování obrazu srovnatelné se 140palcovým monitorem ze vzdálenosti čtyř metrů.

TCL navazuje na svůj globální úspěch a je přesvědčena, že přinese všem zákazníkům po celém světě další nové, inovativní televizory, které budou navrženy s maximálním ohledem na uživatelské zážitky při sledování televize. Zákazník je vždy v centru dění a u každé inovace. To je základní vize a hodnota společnosti TCL.

Pro chytrý životní styl

TCL se svou vizí vývoje a designu u vyráběných produktů napříč kategoriemi přináší chytrý životní styl do stále více domácností. S televizorem TCL ve středu domácí zábavy v ekosystému TCL je život chytřejší, přátelštější k životnímu prostředí, digitálně propojený a zábavný.

Od proprietární klimatizace FreshIN přes automatické pračky třídy A až po řadu chladniček, čističek vzduchu a robotických vysavačů poskytuje TCL produkty, které se bezproblémově propojují a snadno se ovládají. S produkty pro chytrou domácnost, které získávají ocenění za svůj design, nabízí TCL nejen technologie, ale také stylové produkty, které skvěle zapadnou do moderní domácnosti. 

Pro trvalou udržitelnost a zodpovědnost

Jako zodpovědná společnost s globálním dopadem deklaruje TCL své odhodlání překonávat hranice při vývoji a prodeji produktů. Zodpovědný přístup k životnímu prostředí je pro TCL klíčový a společnost přijímá ucelené kroky v každé oblasti aktivit pro zajištění trvale udržitelné budoucnosti a alokuje určené zdroje pro výzkum a vývoj v této oblasti.

Dále je třeba připomenout prioritní investice do fotovoltaiky pro výrobu čisté a zelené energie. Tím společnost přispívá ke snížení emisí skleníkových plynů. TCL může transparentně doložit své kroky v aktivitách podporujících trvalou udržitelnost.

Produkty TCL splňují, a často dokonce překračují požadované normy a standardy kladené na ochranu životního prostředí. Společnost TCL dohlíží na výrobní procesy pro úsporu energií, nahrazuje nebezpečné substance a vyhýbá se konfliktním materiálům a prvkům. Prosazuje ekologické obaly a plánuje zvýšit objem a kvalitu u programů recyklace elektrických spotřebičů. 

Letos TCL uvede více produktů energetické třídy A, tím napomůže zákazníkům vést udržitelný životní styl. TCL France navíc podporuje vědeckou expedici Polar Pod. Vedoucím expedice je významný francouzský lékař a badatel Jean-Louis Étienne. Úkolem expedice je výzkum Jižního oceánu a poskytnutí cenných dat z výzkumu a dlouhodobého pozorování výzkumníkům, oceánologům, klimatologům a biologům. Jako sponzor expedice poskytuje TCL France finanční podporu celému týmu Polar Pod a bude navíc informovat o této jedinečné expedici celou veřejnost.

Pro inspiraci k jedinečnosti v životě – proaktivní, moderní, inovativní a inteligentní

V duchu firemního sloganu Inspire Greatness chce TCL i nadále inspirovat lidi, aby prožili v životě skvělé okamžiky. Život má být totiž podle TCL proaktivní, moderní, inovativní a inteligentní.

TCL přináší další zážitky svým zákazníkům i díky svým aktivitám, které se pojí s významnými jmény z oblasti kultury, sportu, herního světa a ze světa technologií. Společnost je od roku 2018 globálním partnerem Basketbalové asociace FIBA a podporuje zářijové mistrovství Evropy FIBA EuroBasket. Evropští fanoušci basketbalu budou moci sledovat tuto událost na svých televizorech doma. Mistrovství začíná právě teď a koná se v Německu, Itálii, Gruzii a také v České republice.

Další dlouho očekávaná nadcházející událost je ze světa velkého fotbalu. TCL má úžasné novinky a představuje doplněný TCL Team pro rok 2022. Nové sponzorované hvězdy jsou Phil Foden (Anglie), Raphaël Varane (Francie) a nová vycházející hvězda Pedri (Španělsko). TCL Team pro rok 2022 přinese nadšení a zábavu na celém světě zejména při světových sportovních událostech, a to na obrazovkách skvělých televizorů.

Pro další informace o společnosti TCL na veletrhu IFA 2022 a pro záznam tiskové konference přejděte na:

Livestream: https://www.youtube.com/watch?v=O_xvjZP-h04

Twitter: @TCL_TV_Global

Facebook: @TCLElectronicsGlobal

Instagram: tclelectronics

YouTube: TCL Electronics

TCL na veletrhu IFA 2022:

Datum: 2.-6. září, 2022

Místo: HALA 21A, MESSEDAMM BERLÍN, NĚMECKO

O společnosti TCL Electronics

Společnost TCL Electronics (1070.HK) je rychle rostoucí společnost v oblasti spotřební elektroniky a přední hráč na globálním trhu televizorů. Společnost byla založena v roce 1981 a nyní působí na více než 160 trzích po celém světě. TCL se specializuje na výzkum, vývoj a výrobu produktů spotřební elektroniky, jako jsou televizory, audiozařízení a chytré domácí spotřebiče.

Značka televizorů TCL je od roku 2020 Premium partnerem české fotbalové reprezentace.