Expobank CZ zvýší sazby u termínovaných vkladů, roční nabídne výnos 5,51 % p. a.

S účinností od čtvrtka 8. září vzrostou u Expobank CZ úrokové sazby na nově sjednaných termínovaných vkladech IQ MAXI na jeden, dva, tři, čtyři a pět let. Nejvyšší výnos nabídne vklad na jeden rok, zde bude úroková sazba činit dokonce 5,51 % p. a. Klientům se zájmem o atraktivní výnosy ze spoření je dále k dispozici účet s úrokovou sazbou 4,61 % ročně na celý zůstatek a bez podmínek s názvem NEO, který si lze během chvíle založit na www.expobank.cz a jehož vedení je zdarma.

Termínované vklady a spořicí účty zažívají v posledních měsících renesanci. Můžou za to hlavně opakovaně rostoucí úrokové sazby. Domácnosti tímto osvědčeným způsobem dosahují garantovaných výnosů, které jim pomáhají tlumit následky rekordní inflace,“ uvedla Irena Jandíková, ředitelka retailového bankovnictví Expobank CZ.

Založení a vedení termínovaného vkladu IQ MAXI je zdarma. Minimální výše vkladu je 100 000 Kč, horní hranice je bez omezení. Za předčasný výběr banka neúčtuje poplatky, ale klient ztrácí nárok na úroky za dobu trvání vkladu. Produkt je k dispozici v českých korunách, eurech a amerických dolarech, úrokové sazby se liší.

Alternativou pro ty klienty, kteří chtějí mít své finance kdykoliv po ruce a zároveň těžit z atraktivní úrokové sazby, je běžný účet NEO. Aktuálně nabízí roční úrokovou sazbu 4,61 %, a to na celý zůstatek bez jakýchkoliv podmínek a omezení. Vedení účtu NEO je zdarma a klient k němu získá mezinárodní kartu Mastercard Standard. Mezi jeho další výhody patří bezplatné výběry kartou z libovolného bankomatu kterékoliv banky doma i ve světě s výjimkou případných poplatků účtovaných přímo provozovatelem bankomatu či možnost bezplatné ochrany karty v zahraničí před dynamickou měnovou konverzí DCC při výběrech hotovosti z bankomatů nebo při platbách kartou v hotelech, restauracích, půjčovnách a podobně.

/Následuje Příloha 1 – Tabulka se sazbami na termínovaných vkladech IQ MAXI/

Příloha 1:

Termínované vklady IQ MAXI od Expobank CZ v českých korunách od 8. září 2022  
 6 měsíců  1 rok2 roky3 roky4 roky5 let
Úroková sazba p. a.5,11 %5,51 %3,71 %3,11 %2,91 %2,61 %  
  Poznámky: Založení a vedení termínovaného vkladu IQ MAXI je zdarma.Minimální výše vkladu je 100 000 Kč, maximální výše není stanovena.Za předčasný výběr termínovaného vkladu banka neúčtuje poplatky, ale klient ztrácí nárok na úroky za dobu trvání vkladu.  

—–

O Expobank CZ a.s.:

Expobank CZ je českou bankou, která působí na trhu od roku 1991. K síti bankovních domů s názvem Expobank se připojila po úspěšné akvizici od německé LBBW v roce 2014. Expobank CZ v roce 2018 představila unikátní NEO účet spojující výhody tradičního bankovnictví a FinTech „jeden účet pro komplexní správu financí“, který nabízí atraktivní úrokovou sazbu 4,61 % ročně na celý zůstatek bez podmínek a omezení. V roce 2021 Expobank CZ spustila inovativní online službu REFIXO pro výhodné sloučení a převedení spotřebitelských úvěrů, které klientům může ušetřit i desítky tisíc korun. Banka, v rámci své digitální transformace, klade maximální důraz na moderní internetové bankovnictví s digitálním modelem obsluhy. V červenci 2022 oznámili akcionáři Expobank CZ dohodu o prodeji banky české Bance CREDITAS. Transakce podléhá schválení ze strany České národní banky a Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže.