Adam nezastavuje. Se svou malířskou platformou míří do Velké Británie a Irska.

Zdlouhavé shánění ověřeného malíře pokojů je dnes díky Adamovi v ČR minulostí. Nově se úspěšné české platformy dočkali po Slovensku, Polsku a Maďarsku také na západě. Adam je nyní dostupný ve Velké Británii a Irsku, kde v konkurenci velkých světových platforem zaznamenal úspěšný start. 

Na přelomu roku zakladatelé Jakub Dvořák a Roman Sysel opustili vysoké manažerské posty v úspěšné globální platformě Bolt s vizí zlepšit pověst a fungování tradičních řemesel a postavit českého jednorožce. O tisíce úspěšně dokončených zakázek později hlásí expanzi na západ. Po Česku, Slovensku, Polsku a Maďarsku chtějí nyní uspět i ve Velké Británii a Irsku, které vidí jako další krok k potvrzení svého podnikatelského záměru.

“I v těchto západních zemích vidíme špatně fungující trh a tedy velký potenciál pro zlepšení. Malíři nemají dobrou pověst, dlouho se na ně čeká, jejich ceny jsou vysoké a těžko se v nich orientuje. Stejná situace byla dříve i u nás, kde se nám ji daří neustále zlepšovat, a proto u zákazníků i malířů slavíme velký úspěch. Po pilotním provozu v obou zemích vidíme, že se naše očekávání naplňují. O naši platformu je velký zájem a týdně jsou díky nám realizovány desítky zakázek. V Irsku jsme zaznamenali náš nejlepší start v historii.”, říká spoluzakladatel Roman Sysel.

Ve Velké Británii bude Adam dostupný hned ve dvou největších městech Londýně a Birminghamu. V Irsku pak firma začíná v Dublinu a Corku. Stejně jako v Česku platforma nabízí možnost objednat si ověřeného malíře pokojů na pár kliknutí, který vám přijde vymalovat byt, dům či kancelář dle vašich časových preferencí. Hlavní výhodou Adama je zákazníkům nabídnout transparentnost v cenách prostřednictvím jednoduchého formuláře na webových stránkách a dostupnost kvalitního malíře do 24 hodin od objednání.

“Díky skvělému týmu se nám daří rychle růst na současných trzích a zároveň naše portfolio rozšiřovat o nové země. Těší mě, že Adam zaznamenal úspěšný start i ve světové konkurenci velkých platforem, které disponují výrazně většími týmy i kapitálem. Z našich výsledků mám velkou radost. Jsou pro nás motivací pro další práci. Jasně vidíme, že se skvělým produktem umíme prorazit jak v našem regionu, tak nyní ve Velké Británii a Irsku”, komentuje expanzi spoluzakladatel Jakub Dvořák.

Platforma je ve většině zemí v zisku, což je pro startupy v této fázi neobvyklé. Zakladatelé věří, že našli úspěšný model fungování byznysu, který by chtěli dále škálovat a rychle růst do dalších zemí Evropy. V tom jim má pomoci i další kapitál. V tuto chvíli tedy hledají investory, kteří by je v jejich cíli podpořili.

O Adamovi

Platforma Adam fungující v ČR, Slovensku, Polsku, Maďarsku, Velké Británii a Irsku propojuje zákazníky s ověřenými malíři pokojů. Dlouhé čekání a složité řemeslné ceníky nahrazuje jednoduchou transparentní online kalkulačkou, která zákazníkovi ihned zobrazí odhadovanou cenu výmalby a možnost služby malíře jedním kliknutím poptat. Následně Adam zákazníka propojí s malířem, který je v požadovaném termínu a lokalitě dostupný.

Službu založili Roman Sysel s Jakubem Dvořákem, kteří stojí za vstupem a rozvojem estonské aplikace Bolt do České republiky a regionu střední a východní Evropy.