VMware pomáhá zákazníkům orientovat se v multicloudovém světě díky novým inovativním nabídkám

Společnost VMware na konferenci VMware Explore představila nové a vylepšené nabídky svého portfolia, služby Cross-Cloud a významná partnerství, vše s cílem poskytovat digitálním podnikům rychlejší a chytřejší cestu k cloudu

SAN FRANCISCO – VMware Explore 2022 USA (26. září 2022) – Společnost VMware, Inc. (NYSE: VMW) na nedávné konferenci VMware Explore 2022 představila inovace, nové nabídky, služby a rozšířená partnerství, která podpoří její úsilí pomáhat zákazníkům orientovat se a prosperovat v dnešním multicloudovém světě. Společnosti neustále vyvíjejí a digitalizují své podniky, aby dokázali rychleji inovovat a lépe obsluhovat své zákazníky. VMware a jeho partnerský ekosystém jim za tímto účelem pomáhají zvolit správný cloud pro správnou aplikaci.

„Ať je váš podnik vyzývatel zrozený v cloudu nebo zavedený hráč, konečným cílem je multicloudové prostředí, které vašim týmům umožňuje urychlit digitální inovace,“ říká Raghu Raghuram, generální ředitel společnosti VMware. „Na konferenci VMware Explore společnost VMware spolu se svými partnery představují rozšíření technologické nabídky, která pomůže zákazníkům získat výhody díky chytrému přístupu ke cloudu.“

Přečtěte si blogový příspěvek Raghu Raghurama „Cloud Chaos to Cloud Smart“

Mnoho z těchto nových funkcí a schopností je postaveno na službách VMware Cross-Cloud™ představených na konferenci VMworld 2021 a koncipováno tak, aby podnikům poskytovaly strategické výhody díky přístupu cloud-smart. Se zvyšováním počtu cloudů, které podnik využívá, aby urychlil dosažení svých obchodních cílů, vzrůstá i komplikovanost provozu IT. Služby VMware Cross-Cloud poskytují jednotný a zjednodušený způsob tvorby, provozu, přístupu a lepšího zabezpečení jakékoli aplikace v jakémkoli cloudu, z jakéhokoli zařízení. Zahrnují aplikační platformu, cloudovou správu, cloudovou a edge infrastrukturu, sítě, pokročilé zabezpečení a aplikační prostředí dostupné kdekoli.

Urychlení cloudové transformace podniku

Společnost VMware představuje cloudová a edge infrastrukturní řešení, která pomáhají podnikům urychlit cloudovou transformaci a umožňují jim lépe provozovat, škálovat a zabezpečovat aplikační prostředí v privátních a veřejných cloudech a edge prostředí. Společnost VMware a její partnerští poskytovatelé veřejných cloudových služeb také nadále pomáhají zákazníkům migrovat a provozovat tato aplikační prostředí ve veřejném cloudu podle jejich výběru. Společnost VMware navíc představila inovace v oblasti sítí a zabezpečení, které zákazníkům pomohou zavádět a rozvíjet cloudový provozní model. Hlavní zprávy:

  • VMware vSphere 8 přináší novou éru výpočetních systémů – podporuje datové procesory (DPU) spolu s hlavními procesory (CPU) a grafickými jednotkami (GPU) a všem podnikům tak umožňuje využít moderní infrastrukturu budoucnosti. vSphere 8 také zásadně zvýší výkon aplikačních prostředí zákazníků, zlepší provozní efektivitu a produktivitu IT, urychlí inovace u DevOps a přinese i další výhody.
  • V podobě úložné platformy nové generace optimalizované pro moderní hardware s hyperkonvergovanou infrastrukturou přináší VMware vSAN 8 špičkový výkon a mimořádnou efektivitu. Nová architektura vSAN Express Storage Architecture zlepší výkon, efektivitu úložiště, ochranu dat a správu vSAN běžících na úložných zařízeních nejnovější generace. 
  • VMware Cloud Foundation+ představuje na cloud napojenou architekturu pro správu a provoz kompletního řešení HCI v datových centrech. 
  • VMware Edge Compute Stack 2 vychází vstříc požadavkům zákazníků na jednoduchost a škálovatelnost edge prostředí včetně podpory menších velikostí klastrů pro efektivní provoz kontejnerů na komerčním, běžně dostupném hardwaru menšího rozsahu. 
  • Projekt Northstar, preview významného vylepšení platformy VMware NSX v oblasti sítí, zabezpečení a komplexního přehledu v multicloudových prostředích.
  • Projekt Watch, nový přístup k multicloudovým sítím a zabezpečení, který poskytne pokročilé řízení pravidel pro komunikaci mezi aplikacemi a pomůže s průběžným vyhodnocováním rizik a souladu s předpisy. 

Škálování provozu Cloud Native platformy 

Společnost VMware dále pomáhá zákazníkům zabezpečovat, provozovat a spravovat veškeré nativně cloudové aplikace. Novinky v portfoliu VMware Tanzu zvyšují produktivitu vývojářů, poskytují komplexní zabezpečení od sestavení po produkční nasazení a umožňují bezpečné multicloudové operace ve velkém rozsahu, bez ohledu na to, jak pokročilý podnik je ve využití Kubernetes. Společnost VMware také představila nové portfolio pro správu multicloudu pod názvem VMware Aria. To nabízí ucelený soubor řešení pro správu  Cloud Native aplikací a infrastruktury. Nové nabídky pomohou zákazníkům řídit náklady, výkon, konfiguraci a poskytování prostředků ve veřejných i privátních cloudech. Hlavní zprávy:

  • Nástroje VMware Tanzu pro provoz Kubernetes – včetně VMware Tanzu Mission Control, VMware Aria Operations pro aplikace a VMware Tanzu Kubernetes Grid — zjednoduší poskytování, zefektivní správu a zvýší spolehlivost Kubernetes.
  • Nové funkce VMware Tanzu Mission Control rozšiřují a optimalizují možnosti Kubernetes z hlediska správy vícero cloudů a vícero klastrů. To zahrnuje technické preview správy životního cyklu klastrů Amazon Elastic Kubernetes Service (EKS), integraci s VMware Aria Automation, nepřetržitou a konzistentní správu životního cyklu klastrů prostřednictvím GitOps a zajištění spolehlivosti aplikací pomocí zálohování a obnovy mezi různými klastry.
  • VMware Aria Graph, technologie ukládání dat založená na grafech, která omezí složitost multicloudu s libovolnými cloudy a aplikacemi a pro správce i uživatele.
  • VMware Aria Hub, dříve projekt Ensemble, který bude poskytovat centralizovaný přehled a ovládací prvky pro správu celého multicloudového prostředí, a využívá VMware Aria Graph k poskytování společné definice aplikací, prostředků, rolí a účtů.

Zlepšení podmínek pro hybridní pracovní sílu 

Zákazníci stále hledají způsoby, jak umožnit bezpečnou a bezproblémovou práci odkudkoli. Vylepšení platformy VMware Anywhere Workspace oznámené tento týden vnáší automatizaci do 

prostředí této platformy využívané koncovými zákazníky podniků, což týmům IT umožní zvládnout více s menšími náklady. Hlavní aktualizace:

  • Nová generace řešení VMware Horizon Cloud, které do multicloudových prostředí vnáší akceschopnost a flexibilitu
  •  Vylepšení digitální zkušenosti zaměstnanců rozšířením funkcí, které přesahují rámec funkcí zařízení doposud spravovaných pomocí Workspace ONE UEM, zahrnutím VMware Horizon a spravovaných i nespravovaných zařízení třetích stran.
  • Rozšíření Workspace ONE Freestyle Orchestrator na mobilní zařízení a aplikace třetích stran, pro víceplatformní automatizaci a orchestraci.

Nejnovější zprávy a další informace o tom, jak společnost VMware poskytuje digitálním podnikům rychlejší a chytřejší cestu ke cloudu, a ucelený přehled partnerských oznámení naleznete v tiskových materiálech konference VMware Explore 2022

O konferenci VMware Explore

VMware Explore navazuje na tradici konferencí VMworld, které představovaly pomyslnou výkladní skříň společnosti VMware. VMware Explore má ambice stát se nejvýznamnější odbornou akcí zaměřenou na veškeré aspekty problematiky multicloudu. V letošním roce nabídne produktové a technické prezentace, rozsáhlý ekosystém 90 % nejvýznamnějších cloudových partnerů, prosperující tržiště nezávislých výrobců softwaru pro multicloud a několik společenských akcí. Další informace o konferenci VMware Explore naleznete na stránkách: www.vmware.com/explore.html

O společnosti VMware 

VMware je přední poskytovatel multicloudových služeb pro veškeré aplikace, který podnikům usnadňuje zavádět digitální inovace při zachování kontroly nad IT. Software společnosti VMware slouží jako důvěryhodný základ pro urychlení inovací a poskytuje podnikům flexibilitu a možnosti volby, které potřebují k dalšímu rozvoji. Společnost VMware sídlí v Palo Alto v Kalifornii a jejím dlouhodobým cílem je budovat lepší budoucnost na základě své Agendy 2030. Další informace naleznete na stránkách www.vmware.com/company.