BitMEX spouští podporu pro blockchainovou síť Solana a nově přijímá k obchodu token SOL

BitMEX, kultovní platforma pro obchodování s kryptoměnami, která vynalezla trading tzv. perpetual swaps, nejobchodovanější krypto produkt v oboru, rozšiřuje sítě USDT podporované platformou o síť Solana a nově přijímá k obchodu token SOL. Tato změna přináší větší možnosti uživatelům platformy, kteří nyní mohou obchodovat, vkládat, vybírat, převádět a kupovat Solana (SOL) na BitMEX, stejně jako USDT (SOL), USDT ERC-20 a TRC-20. V závislosti na zvolené síti při operování s USDT uživatelé budou potenciálně těžit z bleskové rychlosti transakcí a nižších poplatků.

Solana je operační blockchainový systém třetí generace, který podporuje řadu řešení decentralizovaných financí DeFi, včetně vývoje decentralizovaných aplikací (DApps) a chytrých kontraktů. Token SOL je nativní kryptoměnou Solany, která funguje jako užitkový token a slouží jako prostředek pro přenos hodnoty a také zabezpečení blockchainu prostřednictvím stakování. SOL se mimo jiné používá k provádění mikroplateb.

Během několika dní platforma BitMEX přidá další položky a kryptoměnové páry pro spotové obchodování, včetně ETH/XBT a SOL/USDT, a to vedle již podporovaných TRX/USDT, XBT/USDT, ETH/USDT, APE/USDT, UNI/USDT, MATIC/USDT, LINK/USDT, a AXS/USDT.

Platforma mimo jiné plánuje spuštění řady soutěží, kotací krypto derivátů a nových možností pro obchodování.