Palírna U Zeleného stromu přichází s novinkou Objevitel MED

Praha 29. září 2022 – Nejstarší palírna v Evropě přichází na trh s novinkou z portfolia značky Tuzemák Objevitel, která obsahuje květový med. Objevitel MED nabízí svým konzumentům chuť klasického Tuzemáku, která v sobě spojuje vůni vanilky a karamelu s neotřelou chutí pravého medu.

Samotnou značku Tuzemák Objevitel představila prostějovská Palírna U Zeleného stromu na začátku roku 2022. Receptura a výrobní procesy navazují na tradici z 19. století a značka cílí na ty, kteří rádi objevují produkty původní a nezaměnitelné chuti.

Nyní přichází prostějovská palírna s novou chuťovou variantou, kterou je Objevitel MED. „Poptávka po medových variantách lihovin v offtrade je dlouhodobě vysoká, meziročně vzrostla o 86 %. V naší novince se snoubí klasická vůně vanilky a karamelu s jemnou a lahodnou chutí pravého květového medu. Nabízet ji budeme ve variantě 0,5 litru a také 1 litr. V obchodech bude k dispozici od konce října,“ popisuje Pavel Fousek, brand manažer značky Tuzemák Objevitel z Palírny U Zeleného stromu.

Objevitel MED si lze nejlépe vychutnat při pokojové teplotě, pro svou výjimečnou chuť se ale skvěle hodí také do míchaných koktejlů.

Tuzemák Objevitel je vydestilován z cukrové řepy a odpočívá v dubových sudech, díky tomu se v něm snoubí tóny karamelu a vanilky. „Češi vždy hledají vlastní cestu, objevují nové postupy a netradiční řešení. A tak u nás vznikl i Tuzemák, vyráběný z místní řepné melasy a zrající v sudech. V minulých desetiletích si tuzemáky prošly velkou proměnou a původní receptuře se vzdálily. My se teď v Palírně navracíme k tomu, jak chutnaly kdysi, v dobách svého zrodu,“ říká ke značce Pavel Fousek.