Na pražském Smíchově vyroste nový bytový projekt Na Plzeňce od UBM

(Praha, 3. října 2022) – UBM Development Czechia dokončila novou akvizici na pražském Smíchově. Společnost zakoupila pozemek původního brownfieldu v ulici Na Plzeňce o velikosti téměř 3 900 m2. V rámci rezidenčního projektu zde vznikne více než 150 bytů a několik obchodních jednotek. Aktuálně běží územní řízení, developer předpokládá zahájení výstavby v roce 2023 a ukončení v roce 2025. Projekt bude realizován s ekologickou certifikací BREEAM.

Nabídka bytového domu se třemi vchody obsahuje přes 150 bytů o dispozicích 1+kk až 4+kk a velikostech od 31 m² do 119 m², každý s vlastním sklepem. K dispozici bude dostatek parkovacích stání v podzemních garážích, kočárkárna a zázemí pro cyklisty. V parteru s dobrou viditelností na hlavní ulici v blízkosti Smíchovského nádraží vznikne několik obchodních jednotek. 

„Další akvizici jsme velmi pečlivě vybírali. S tímto projektem doplňujeme naše portfolio o brownfield v lukrativní pražské lokalitě mezi Andělem a Smíchovským nádražím. Celá oblast prochází razantní proměnou v moderní živoucí městskou čtvrť a my k ní rádi přispějeme,“ uvádí Josef Wiedermann, jednatel UBM Development Czechia. „Na realitní trh, který se potýká s nedostatečnou nabídkou, přidáme přes 150 bytů a poskytneme bydlení 21. století v tom nejvyšším standardu. V souladu s naším mottem ,green, smart and more´ realizujeme projekt s ekologickou certifikací BREEAM, která obsahuje standard postupů v oblasti navrhování a realizace budov s důrazem na trvalou udržitelnost a je praktickým měřítkem k popisu vlivu budovy na životní prostředí a úspory energií,“ dodává Josef Wiedermann.

Brownfield se nachází v jižní části Prahy 5 – Smíchov v původní zástavbě z 19. století složené zejména z bytových domů, továren a dílen. Nový komplex doplní část bloku mezi ulicemi Nádražní a Strakonická, které dnešní slepá ulice Na Plzeňce propojí. Architektura komplexu bude ctít historickou činžovní zástavbu Smíchova. Jednotlivé sekce mají rozdílné materiály a povrchy fasád, vlastní vstupy, schodiště i dispoziční řešení a budou propojeny společnou garáží v podzemních podlažích. Fasády ustupujících pater budou osázeny pnoucí zelení, na střešních terasách a ve vnitrobloku bude intenzivní a extenzivní zeleň. 

Atraktivitu projektu zvyšuje bezprostřední blízkost centra Smíchova aktuálně procházející výrazným oživením. Levý břeh Vltavy s pestrou nabídkou volnočasových aktivit, veškerou občanskou vybaveností a výborným dopravním spojením (stanice metra, vlakové nádraží, několik tramvajových a autobusových linek) patří dlouhodobě k oblíbeným pražským rezidenčním lokalitám. V současné době zde navíc dochází k revitalizaci zanedbaných a nevyužívaných pozemků, které se mění nejen na byty, ale také na administrativní a obchodní prostory. 

Poznámka pro editory:

O společnosti UBM Development:

UBM Development realizuje nemovitosti pro evropské metropole. Strategicky se zaměřuje na ekologicky šetrné rezidenční stavby a chytré kanceláře v nejvýznamnějších evropských metropolitních oblastech jako je Vídeň, Berlín, Mnichov nebo Praha. Důkazem stálého zaměření na udržitelnost je získání ratingu „Gold“ od agentury EcoVadis a ocenění „Prime Status“ od ratingové agentury ISS ESG. Se svou více než 145letou historií je UBM společností, která pokrývá celý hodnotový řetězec developmentu od počátečního plánování až po marketing. Akcie společnosti jsou kótovány na vídeňské burze (Prime Market of the Vienna Stock Exchange), v segmentu s nejvyššími požadavky na transparentnost.

O společnosti UBM Development Czechia s. r. o.:

Na českém trhu působí UBM od roku 1993. Za téměř 30 let zrealizovala několik desítek projektů napříč celou Českou republikou. Mezi nejvýznamnější se řadí realizace velkých územních celků, například multifunkční komplex Anděl City v Praze 5 na Smíchově, který na 25 000 m2 plochy zahrnuje byty, kanceláře, obchody, restaurace, multikino, dva hotely a velkou piazettu se vzrostlými stromy. Tímto projektem se UBM výrazně podílela na revitalizaci Smíchova, z něhož se stalo vyhledávané městské centrum. Mezi další významné reference v hlavním městě patří administrativní budova Darex na Václavském náměstí, bytový komplex Rezidence Zvonařka, luxusní hotel Le Palais či kancelářská budova Dock 01, kterou UBM postavila ve spolupráci se společností Crestyl. Mimopražské reference UBM zahrnují nákupní centrum Velký Špalíček v Brně či komplex pro rekreační bydlení Apartmány Medvědín ve Špindlerově Mlýně. Aktuálně UBM v hlavním městě staví rezidenční komplex Arcus City v Praze 5 – Stodůlkách a dokončila bytový komplex Neugraf v Praze 5 na Smíchově ve spolupráci se společností Crestyl. V kancelářském segmentu zkolaudovala administrativní budovu Astrid Offices v Praze 7. V hotelovém segmentu zrekonstruovala původní Cukrovarnický palác v centru Prahy, na Senovážném náměstí, kde na počátku tohoto roku otevřel pětihvězdičkový lifestyle hotel Andaz Prague, provozovaný nadnárodním řetězcem luxusních hotelů Hyatt.

UBM Development Czechia realizuje developerské projekty v České republice a díky týmu architektů, stavebních inženýrů a projektantů poskytuje služby projekčních činností a řízení staveb v segmentu rezidenčního developmentu, obchodně administrativních staveb a hotelovém segmentu v České republice, Německu, Nizozemí a Rakousku.