Lemonero ve spolupráci s platební bránou GoPay oficiálně odstartoval provoz GoPay Financing. E-shopům pomůže nejen v předvánočním období

5. října 2022, Praha –  Fintech startup Lemonero, poskytovatel embedded financování pro malé a střední e-shopy,  ve spolupráci s platební bránou GoPay oficiálně spouští ostrý provoz unikátního financování pro e-shopy s názvem GoPay Financing. Lemonero a GoPay touto službou pomůžou na cestě k externímu růstovému kapitálu více než 18 000 e-shopům, které přijímají platby přes GoPay. 

Fintech společnost Lemonero v posledním roce uzavřela partnerství s několika velkými hráči české e-commerce. Aktuálně ve spolupráci s platební bránou GoPay, největším poskytovatelem online plateb českého původu, oficiálně zahajuje spuštění služby GoPay Financing by Lemonero založené na principu revenue-based modelu financování. 

Online obchodníci využitím GoPay Financing budou moci získat potřebný kapitál během 

několika málo minut bez jakékoliv nutnosti papírování a díky vyhodnocení za použití AI pouze v takové výši, kterou si mohou skutečně dovolit. Služba nabídne unikátní způsob splácení, kdy se splátky automaticky strhávají z tržeb obchodníka přes platební bránu v optimálně určené procentuální výši. 

“Většina eshopařů a online obchodníků očekává letošní Vánoce stejně silné nebo dokonce i silnější než loni. A to i přes aktuální situaci, kdy pociťují jak zdražování u dodavatelů, tak poptávku po levnějším zboží u jejich zákazníků. Přitom ale na sezonu chtějí udržet stávající ceny. Zvyšuje se proto úvěrová angažovanost a s Lemonero GoPay Financing jsme připraveni zájem o externí investiční kapitál nejen v tomto období maximálně uspokojit,” říká Jan Laštůvka, zakladatel a CEO Lemonera.

“Lemonero se pyšní vyjímečně dobrými zákaznickými zkušenostmi a oproti běžným bankovním produktům s sebou přináší přesně ty výhody, které online obchodníci nejvíce vyhledávají a potřebují. Věříme, že společně můžeme službou GoPay Financing e-shopům pomoci k rychlejšímu a efektivnějšímu růstu,” dodává na závěr Michal Babouček, Deputy CEO GoPay.

Úvěr poskytovaný tímto způsobem pomůže více než 18 000 e-shopům s přípravou na sezónu bez nutnosti se obávat, zda si splátky budou moci v budoucnu dovolit. Celý proces je rychlý a maximálně komfortní narozdíl od tradičních bankovních institucí, kde častokrát podnikatelům hrozí neschválení úvěru, což může být v praxi pro mnoho e-shopů destruktivní. V případě financování od Lemonero uspěje až 80 % všech žádostí.

O Lemonero – chytré financování pro e-shopy

Lemonero je revoluční fintech služba, která přináší financování postavené na reálné výkonnosti e-shopů. Díky tomu u ní získají investiční kapitál na pár kliknutí a dostupněji než kdekoliv jinde. Zároveň ale pouze v takové výši, kterou si mohou dovolit. K vyhodnocení totiž používá umělou inteligenci, která stanoví nabídku úvěru objektivně na základě dat. Celý proces vyřízení žádosti navíc nezabere více než 10 minut a schváleno je až 80 % ze všech žádostí.

O GoPay  – poskytovatel online plateb

GoPay je jedním z největších poskytovatelů online plateb v Česku. Za poslední rok využilo služby GoPay víc než 18 tisíc obchodníků, přičemž většinu klientů tvoří obchodníci z Čech, Slovenska a Polska. Roční objem zprostředkovaných plateb se pohybuje v desítkách miliard Kč a meziročně roste dvouciferným tempem již šestý rok v řadě. V září 2021 představil GoPay novou verzi platební brány a kromě pokročilých možností brandingu pro obchodníky bylo součástí releasu i představení nové platební metody využívající možností PSD2 regulace. Od roku 2020 je GoPay součástí evropského leadera v oblasti akceptace plateb, společnosti Worldline.