Realitní tým WOOD & Company má nového ředitele leasingu

Praha 5. října 2022–K týmu WOOD & Company Real Estate se v září připojil Jan Mechl, který bude zastávat pozici ředitele leasingového oddělení odpovědného za agendu pronájmů kancelářských prostor v regionu CEE. 

Jan Mechl se na realitním trhu pohybuje 17 let. Své zkušenosti získal ve společnosti JLL, kde se z juniorských pozic vypracoval na ředitele kancelářských pronájmů a v Česku a na Slovensku zprostředkovával v zastoupení majitelů i uživatelů transakce na pronájem kancelářských prostor v objemu desítek tisíc metrů čtverečních. 

Jan za svou profesní kariéru spolupracoval s developery a investory řady významných projektů jako jsou Waltrovka, Enterprise, ArtGen, Harfa Office Park, Blox nebo Myslbek. V rámci řešení komplexních nájemních transakcí, renegociací a relokací využívaly jeho služby mimo jiné společnosti SAP, Newton University, Deutsche Bank, Ogilvy, L´Oréal, Kantar nebo Lékaři bez hranic. 

Ve Wood & Company Jan povede oddělení pronájmu kancelářských budov a bude zodpovědný za řízení agendy v rámci celého regionu CEE. „V rámci akvizic pro nás byl uplynulý zhruba rok a půl velmi dynamický. Kromě českého a slovenského jsme vstoupili i na polský trh, kde jednáme o nákupu další kancelářské budovy. Rosteme, a to si žádá posily našeho týmu. Jsem přesvědčen, že Jan se svými dlouholetými zkušenostmi v segmentu komerčních nemovitostí bude cennou posilou a garantem spokojených nájemníků,“ říká Jiří Hrbáček, portfolio manažer a místopředseda představenstva realitního fondu WOOD & Company.

„Realitní tým WOOD & Company tvoří zkušení realitní a investiční experti, za které hovoří jejich práce a výsledky dlouhodobě oceňovaných a nadprůměrně výnosových podfondů. Jsem rád, že jsem se stal jeho součástí a mohu se podílet na jeho dalších úspěších,“ doplňuje Jan Mechl.

Jan Mechl získal tituly MSc. na Sheffield Hallam University a Nottingham Trent University. Domluví se plynně anglicky. Mezi jeho zájmy patří vaření, hory, lyžování, hudba a sport. Volný čas tráví nejraději se svými dětmi při dobrodružstvích a objevování světa. 

WOOD & Company vstoupila na realitní trh v roce 2016. Její realitní fondy se soustřeďují na nákup a správu kvalitních kancelářských a retailových nemovitostí s dobrým investičním potenciálem v regionu střední a východní Evropy. Hodnota aktiv ve správě realitních fondů WOOD & Co. ke konci roku 2021 přesáhla 25 miliard korun a celková pronajímatelná plocha vzrostla na 340 tisíc metrů čtverečních. 

WOOD & Company je významná finanční a investiční skupina s předním postavením na středoevropském trhu. Společnost vznikla v roce 1991 a má kanceláře v sedmi velkých evropských městech – Praze, Bratislavě, Varšavě, Miláně, Bukurešti, Dublinu a Londýně. Společnost se zaměřuje na poskytování služeb v oblastech corporate finance a kapitálových trhů, obchodování s cennými papíry a správy majetku.
Realitní fond WOOD & Company patří mezi lokální lídry v segmentu komerčních nemovitostí s více než 340 000 metrů čtverečních pronajímatelné plochy. Po akvizici Green Point tvoří portfolio realitních podfondů WOOD & Co. sedm budov v Bratislavě, pět budov v Praze a jedna ve Varšavě.