TP-Link Tapo přichází s IoT hubem a chytrým vypínačem

Česká republika, Praha – 19. října 2022 – Společnost TP-Link, přední světový dodavatel síťových produktů, představuje na trhu nový chytrý univerzální IoT hub a také vypínač, které patří do jeho řady zařízení pro chytrou domácnost Tapo. Jedná se o modely Tapo H100 a Tapo S220, jež ve stejnojmenném portfoliu doplňují ucelenou sérii obsahující třeba chytré žárovky, zásuvky, LED pásky či bezpečnostní kamery. Série Tapo tak získává zcela nové funkce a otevírá se dalším možnostem pro chytré ovládání domácnosti.

Tapo H100: Pokryjte jednoduše celou domácnost
Hub TP-Link Tapo H100 může sloužit jako jednotící prvek ekosystému Tapo. Můžete k němu připojit až 64 chytrých zařízení, jako jsou různé senzory a chytrá tlačítka.

Plně funkční chytrá domácnost se navíc díky hubu dostane všude, a vy si tak můžete zajistit nepřetržité připojení jednotlivých koncových IoT zařízení prostřednictvím spolehlivé bezdrátové sítě.

Rozbočovač využívá bezdrátový protokol s nízkým výkonem, díky čemuž budou jednotlivá připojená zařízení fungovat efektivně a déle vydrží v pohotovostním režimu. Součástí hubu je také chytrý alarm s hlasitostí 90 dB, který spolupracuje s chytrými senzory Tapo a informuje o různých problémech, například i těch bezpečnostních. V kombinaci s chytrým tlačítkem jej lze využít i jako chytrý domovní zvonek s nastavitelným vyzváněcím tónem.

Chytrý vypínač si nastavíte, jak chcete
Chytré osvětlení Tapo bylo doposud možné ovládat pouze přes aplikaci Tapo v mobilním telefonu. Pokud se však jedná o hlavní světlo v místnosti, bylo nutné vždy mít mobil po ruce. Teď však přichází řešení v podobě chytrého 2pólového přepínače TP-Link Tapo S220. Umožňuje jednoduché fyzické ovládání připojených světel, a to kamkoli ho umístíte, nebo i odkudkoliv na dálku přes mobilní aplikaci Tapo. Vypínač kromě toho můžete ovládat i hlasovými příkazy, a to skrze řešení Amazon Alexa nebo Google Asistent.

Samotný vypínač je vybavený baterií, která má životnost přes jeden rok, a tak nemusíte vůbec nic přepojovat. Pro činnost chytrého vypínače Tapo S220 navíc nepotřebujete tahat nulový kabel, a instalaci tak zvládne svépomocí prakticky každý. Stejně tak si sami jednoduše vyměníte i baterii.

K možnostem nastavení patří různé programy včetně kalendáře pro automatickou správu zařízení. V režimu nepřítomnosti zase dochází k automatickému nepravidelnému zapínání a vypínání světla v různých časech, a tak i ve chvíli, kdy nejste doma, nemůže být pro nikoho zvenku jisté, že tomu tak skutečně je.

Klíčové vlastnosti Tapo H100:

  • Pokrytí celé domácnosti – zajistěte nepřetržité připojení začleněných zařízení pomocí spolehlivé bezdrátové sítě.
  • Bezdrátový protokol s nízkou spotřebou – zajistí efektivnější fungování připojených zařízení, která tak déle vydrží v pohotovostním stavu.
  • Ekosystém Tapo – připojte až 64 chytrých zařízení (senzorů, chytrých tlačítek, TRV) pro vytvoření plně funkční chytré domácnosti.
  • Chytrý alarm – pracuje v součinnosti s chytrými senzory Tapo, aby vás informoval o bezpečnostních či jiných problémech.
  • Chytrý zvonek – funguje jako domovní zvonek a umožňuje nastavit vyzváněcí tón.

Klíčové vlastnosti Tapo S220:

  • Vzdálené ovládání – okamžité zapnutí/vypnutí světla prostřednictvím aplikace Tapo, ať jste kdekoli.
  • Hlasové ovládání – ovládání přepínače hlasovými příkazy prostřednictvím Amazon Alexy nebo Google Asistenta.
  • Programy – přednastavení kalendáře pro automatickou správu zařízení.
  • Režim nepřítomnosti – automatické zapínání a vypínání světla v různých časech, aby vznikl dojem, že je někdo doma.
  • Výměna baterie bez nástrojů – snadná výměna vložených baterií bez nutnosti používat další nástroje.
  • Nevyžaduje nulový vodič – velmi jednoduché zapojení. Nevyžaduje nulový vodič.
     

Více informací o produktech naleznete zde:

https://www.tp-link.com/cz/home-networking/smarthome-accessory/tapo-h100/
https://www.tp-link.com/cz/smart-home/smart-sensor/tapo-s220/ 

O společnosti TP-Link

TP-Link je celosvětovým dodavatelem síťových produktů dostupných ve více než 100 zemích světa.
Za dominantní tržní podíl na čínském trhu a pozici největšího světového poskytovatele WLAN řešení
vděčí inovativnímu přístupu oddělení výzkumu a vývoje, efektivní produkci a kvalitnímu řízení. Portfolio společnosti TP-Link zahrnuje bezdrátové routery a adaptéry, bezdrátové přístupové body, 4G routery, ADSL modemy, powerline adaptéry pro sítě LAN po domácím elektrickém vedení, IP kamery, print servery, SOHO/SMB routery a SOHO/SMB switche. Další informace naleznete ve webové prezentaci společnosti na adrese www.tp-link.com/cz.
Technická podpora k produktům společnosti TP-Link je v provozu na e-mailech podpora@tplinkpartner.cz nebo support@tplinkpartner.cz. Pro technické dotazy lze využít také hotline na telefonním čísle (+420) 245 008 103.