Unikátní design se dvěma senzory. Nová IP kamera Axis nabízí 360° IR s podporou hlubokého učení

Společnost Axis Communications uvádí na trh nové vícesměrové kamery se dvěma senzory. Navrženy jsou pro širokoúhlý přehled a zároveň detailní záběry s přiblížením i při náročném osvětlení. S jedinou kamerou lze monitorovat prostor ve dvou různých směrech, takže je ideální například pro dlouhé chodby, haly a velké vnitřní prostory v průmyslu, maloobchodu, nemocnicích i školách. Navíc podporují i pokročilou videoanalytiku založenou na hlubokém učení přímo v koncovém zařízení.

Panoramatické IP kamery AXIS P4705-PLVE a AXIS P4707-PLVE nabízejí dva senzory, každý s rozlišením 2 nebo 5 MPx, a jedinou IP adresu, díky níž je lze použít ve VMS systémech vždy pouze s jednou licencí. Disponují funkcemi Lightfinder a Forensic WDR, které zajišťují ostrý a čistý obraz i v náročných nebo špatných světelných podmínkách. Infračervený přísvit v rozsahu 360° s automatickým IR filtrem a možností individuálního nastavení jednotlivých LED zajišťuje vynikající obrazovou kvalitu ve dne i v noci. 

Nové kamery mají jedinečnou konstrukci kopule ve tvaru arašídu. To umožňuje ušetřit instalační náklady díky flexibilnímu polohování obou varifokálních kamerových hlav. Každý kamerový senzor lze ovládat samostatně a zajistit tak záběry ze dvou různých směrů zároveň, nebo je možné oba senzory nastavit stejným směrem, takže dokážou tentýž cílový objekt zachytit jak v širokoúhlém záběru, tak i maximálně přiblíženém detailu. 

Tyto vysoce výkonné kamery jsou postaveny na SoC (System-on-Chip) platformě ARTPEC-8 a obsahují jednotku DLPU (Deep Learning Processing Unit). Ta zaručuje lepší možnosti zpracování a ukládání dat a dokáže shromažďovat a analyzovat více dat přímo v zařízení. Kamery tak umějí poskytovat cenná metadata usnadňující rychlé, snadné a efektivní forenzní vyhledávání v živém nebo nahraném videu. Navíc díky funkci AXIS Object Analytics dokážou detekovat a klasifikovat lidi a různé typy vozidel – vše na míru konkrétním potřebám klientů. 

K výbavě kamer patří také Axis Zipstream s kodeky H.264/H.265 k snížení nároků na šířku pásma a funkce kybernetické bezpečnosti, které pomáhají zabránit neoprávněnému přístupu a chrání systém jako celek. 

Mezi klíčové vlastnosti nových IP kamer AXIS P4705-PLVE a AXIS P4707-PLVE patří:

  • unikátní kompaktní design se dvěma senzory;
  • 2×2 MPx nebo 2×5 MPx rozlišení;
  • vícesměrový dohled s jedinou IP adresou;
  • podpora analytiky s hlubokým učením;
  • 360° infračervený přísvit;
  • 2,5násobný zoom;
  • Axis Lightfinder a Forensic WDR.

Nové kamery AXIS budou v České republice k dispozici prostřednictvím distribučních kanálů společnosti Axis ve 4. čtvrtletí roku 2022 za doporučené koncové ceny 23 900 Kč v případě AXIS P4705-PLVE a 26 900 Kč pro AXIS P4707-PLVE.

O společnosti Axis Communications
Axis vytváří chytřejší a bezpečnější svět s pomocí řešení, která zvyšují úroveň zabezpečení a zlepšují procesy v podnikání. Jako světový leader v oblasti síťových technologií nabízí společnost Axis řešení videodohledu a řízení přístupu, interkomy a audiosystémy. Tato řešení jsou ještě efektivnější díky inteligentním analytickým aplikacím a vysoce kvalitním školením. V současnosti má Axis přibližně 4 000 zaměstnanců ve více než 50 zemích a při poskytování řešení zákazníkům spolupracuje s technologickými partnery a systémovými integrátory z celého světa. Společnost byla založena v roce 1984 a sídlí ve městě Lund ve Švédsku. Více informací o společnosti Axis najdete na webové stránce www.axis.com.