Likéry Granette Premium Liqueur získaly ocenění v soutěži Obal roku

Prostějov 15. listopadu – Palírna U Zeleného stromu představila novou řadu delikátních prémiových likérů Granette Premium Liqueur a hned získala ocenění v rámci prestižní soutěže Obal roku. 

„Naše nové prémiové likéry Granette Premium Liqueur si zákazníci mohou vychutnat ve třech variantách. Kávové, která je spojením čerstvě namleté kávy arabiky a jemného likéru, ořechové, připravené ze svatojánských ořechů, a višňové s vysokým obsahem šťávy z čerstvě nasbíraných višní,“ říká Boris Rajdl, manažer marketingu z Palírny U Zeleného stromu. 

Ocenění za design

Granette Premium Liqueur není výjimečný jen svým obsahem, ale také designem lahve a dárkového balení, na jehož podobě spolupracovala Palírna U Zeleného stromu s výtvarníkem Martinem Zouharem. „Design lahve tvarově vychází z broušeného českého granátu, který je v logu likéru Granette. Finální design byl dotvářen přímo s dodavateli: společností Thimm a Sklárny Moravia, a.s. v Úsobrně. Pojat je minimalisticky, elegantně a moderně, aby zaujal náročného zákazníka. Ideální je například jako dárek,“ říká Boris Rajdl. 

To, že je design Granette Premium Liqueur povedený, dokládá i ocenění za nejhezčí obal v rámci prestižní soutěže Obal roku, kterou pořádá Obalový institut Syba a která je certifikována globální obalovou organizací World Packaging Organisation. Slavnostní vyhlášení se uskutečnilo v říjnu v rámci kongresu OBALKO, kde mezi řečníky na téma design a inovace vystoupil také Boris Rajdl. „Design lahví se u nás v Palírně U Zeleného stromu v posledních letech profiluje zcela odlišně než v minulosti. Vidíme, že je důležité stavět na hodnotách naší nejstarší evropské palírny, které jsou srozumitelné pro konzumenta, včetně mladší generace. Jen tak se může změnit vnímání produktu od samotných zákazníků, jako se to stalo například u naší Staré žitné myslivecké,“ doplňuje Boris Rajdl.

Granette Premium Liqueur je v současnosti k dostání mimo velkoobchodní síť v e-shopech Alkohol.cz a Alza.cz. 

Orientační cena za lahev: 329 Kč

Orientační cena za dárkové balení: 399 Kč

Palírna U Zeleného stromu a.s.

Palírna U Zeleného stromu a.s. má ojedinělou historii, která začala již v roce 1518 udělením práva vařit pivo a pálit pálenku domu U Zeleného stromu v Prostějově. Jde o unikát nejen v Česku, ale i v rámci celé Evropy, kde neexistuje palírna s delší historií. Palírna U Zeleného stromu a.s. (též známá podle jednoho ze svých výrobků jako Starorežná Prostějov) je ryze česká firma, která je i bez cizího kapitálu druhým největším výrobcem lihovin v České republice. Mezi nejznámější značky patří Starorežná, Blend 42 Vodka, Heffron či Hanácká vodka a zejména výjimečná česká žitná whisky „Stará žitná myslivecká“. Výrobky firmy jsou oceňovány pro svou chuťovou kvalitu medailemi na významných světových soutěžích a díky tomu firma své značky úspěšně vyváží. S produkty Palírny U Zeleného stromu a.s. se zákazníci mohou setkat v dalších dvaceti zemích pěti kontinentů. Na domácím trhu pak s firmou spolupracují při distribuci svých výrobků značky s nejvyššími společenskými ambicemi, jako jsou Koval, Dictador, NAUD, Pushkin, Berentzen a další.