Kongresová hala v Norimberku spojuje architekturu Zahy Hadid a moderní skla od Guardian Glass

Norimberk, Německo, 28. listopadu, 2022 – Hala 3C v kongresovém centru NürnbergMesse v Norimberku navazuje na unikátní konstrukční principy, která vyvinulo studio Zaha Hadid Architects pro již existující halu 3A z roku 2014. Design nové stavby obohatily skleněné fasády od společnosti Guardian Glass.

Hala 3C navazuje na konstrukci té původní v kongresovém centru NürnbergMesse. Její lichoběžníkový tvar pokrývá 10 tisíc metrů čtverečních. Šikmá střecha klesající z výšky 20 na 13 metrů poskytuje akustické výhody a zajišťuje současně snížení spotřeby energií a emisí.

Autor: Frank Weber

Skleněná fasáda pokrývá úctyhodnou plochu 3 tisíc metrů čtverečních, díky čemuž proniká velké množství přirozeného světla hluboko do prostor výstavní haly.  Pro účely této unikátní zakřivené stavby bylo vybráno speciální potahované sklo s ochranou proti slunečnímu záření SunGuard® SuperNeutralTM (SN) 51/28 od společnosti Guardian Glass. Díky svým multifunkčním vlastnostem poskytuje vysokou propustnost přirozeného světla (51 %), pomáhá zvyšovat úspory energií a nabízí i výjimečnou solární ochranu. Povrchová úprava navíc snižuje potřebu umělého osvětlení a vynikající tepelná izolace pomáhá udržovat příjemné prostředí v budově.

Guardian Glass

Guardian Glass, hlavní obchodní jednotka společnosti Guardian Industries, je v celosvětovém měřítku jedním
z největších producentů výrobků z plaveného, pokoveného a zpracovávaného skla. Ve svých 26 závodech na výrobu plaveného skla po celém světě vyrábí společnost Guardian Glass vysoce kvalitní sklo k použití v exteriéru (jak komerčních, tak i rezidenčních budov) a na interiérové architektonické aplikace, pro dopravu a technické výrobky. Sklo od společnosti Guardian lze nalézt v domácnostech, kancelářích, automobilech a některých z nejznámějších architektonických pamětihodností na světě. Guardian Glass Science & Technology Center průběžně pracuje
na vytváření nových skleněných výrobků a řešení s využitím nejmodernějších technologií s cílem pomáhat zákazníkům see what’s possibble®. Navštivte stránky https://www.guardianglass.com/.

Guardian Industries

Guardian Industries je globální společnost se sídlem v Auburn Hills, v americkém státě Michigan. Se závody v Severní a Jižní Americe, Evropě, Africe, na Blízkém východě a v Asii společnost zaměstnává přes 15 000 lidí. Vyrábí vysoce funkční plavená, povlakovaná a zpracovaná skla pro použití v oblasti architektury, rezidenčního bydlení, interiérů, přepravy a technického využití. Rovněž dodávají vysoce kvalitní pochromované a lakované plastové díly pro automobilový průmysl. Vize společnosti Guardian je být preferovaným partnerem našich zákazníků, dodavatelů, zaměstnanců a komunit na základě vzájemného prospěchu. To vede k soustavné snaze zlepšovat životy lidí prostřednictvím produktů a služeb s šetrným využitím zdrojů. Guardian je stoprocentní dceřinou společností
Koch Industries, Inc. Navštivte stránky guardian.com.