Signify rozšiřuje nabídku úsporných LED žárovek Philips třídy A

  • Vysoce úsporné LED žárovky spotřebují ve srovnání se standardními až o 60 % méně energie a mají 3,5x delší životnost.
  • Nově jsou k dispozici v klasickém tvaru ve verzích 75W a 100W, a v matném provedení.
  • Nabídka zahrnuje také první LED svíčku energetické třídy A a LED osvětlení s paticí GU10 energetické třídy B.

Praha 29. listopadu 2022 – Společnost Signify, světový lídr v oblasti osvětlení, rozšiřuje svoji nabídku LED žárovek Philips energetické třídy A. Tyto vysoce úsporné žárovky nabízí spotřebitelům až o 60 % nižší spotřebu a násobně delší životnost než standardní LED světelné zdroje. Mezi novinky patří LED žárovky klasického tvaru ve verzích 75W a 100W a nově také
v matném provedení, LED svíčky a LED bodové osvětlení.

Vysoce úsporné LED žárovky a svíčky Philips dokážou ve srovnání s klasickými snížit spotřebu energie až o 60 %. Všechny novinky se mohou pochlubit energetickou třídou A, k čemuž podle aktuálního EU nařízení o energetických štítcích musí dosáhnout energetické účinnosti 210 lm/W. Vydrží svítit až 50 tisíc hodin, což znamená průměrnou životnost 50 let[1]. Kromě kvalitního
a příjemného světla tak přináší spotřebitelům hlavně významnou úsporu nákladů – investice do vysoce úsporných žárovek Philips se vrátí za méně než 4 měsíce.

Vysoká účinnost a širší výběr

Řada Philips Master LEDBulb nově nabízí kromě původních 40W a 60W verzí také 75W a 100W žárovky. Zákazníci si tak mohou vybrat z této líbivé celoskleněné řady v rozmezí 40-100W.  V nabídce nově najdou také elegantní matné provedení. Tyto žárovky navíc splňují kritéria Philips EyeComfort[2] a vyzařují světlo příjemné a zdravé pro oči.

Portfolio vysoce úsporných světelných zdrojů Philips se s novou řadou Master LEDcandle rozšířilo také o první LED svíčku třídy A. I ta nabízí až o 60 % nižší spotřebu a 3,5x delší životnost než standardní LED svíčka. Signify ji nabízí ve dvou barvách (teplotách chromatičnosti): teplé bílé (3000 K) a studené bílé (4000 K).  Nabídku dále doplňují vysoce účinné LED trubice energetické třídy A, které byly představeny v létě tohoto roku. S životností 100 000 hodin vydrží až 5x déle než její běžný protějšek MASTER TL-D.

Volba, která šetří přírodu

K nabídce vysoce úsporných zdrojů se krom první LED svíčky energetické třídy A řadí také bodové LED osvětlení MASTER LEDspot s paticí GU 10, jež patří do energetické třídy B. Vysoce účinné LED spoty nabízí neporovnatelně vyšší účinnost než jejich halogenové alternativy. Pro srovnání – 2,4W LED spot plně nahradí halogenovou žárovku o příkonu 50 W.

Vysoká účinnost LED osvětlení navíc znamená, že jeho používání je udržitelnější a pomáhá šetřit životní prostředí. V porovnání s halogenovými žárovkami může nový LED spot za dobu své životnosti snížit emise CO2 až o neuvěřitelných 999 kg. K pohlcení takového množství oxidu uhličitého je zapotřebí 45 stromů.

K udržitelnosti vysoce účinných světelných zdrojů Philips přispívá také bezplastový obal. Společnost Signify ukončila jejich používání u všech svých spotřebitelských výrobků v roce 2021 v souladu se závazkem neustále zvyšovat efektivitu a úspornost všech svých produktů a postupů.

Další informace o nových LED žárovkách Philips energetické třídy A naleznete na https://www.lighting.philips.cz/vyrobky/ultraefficientprof.

O společnosti Signify

Signify (Euronext: LIGHT) je celosvětově vedoucí firmou v oblasti světelných produktů jak pro profesionály, tak pro koncové zákazníky a osvětlení v rámci internetu věcí. Produkty značky Philips a systém propojeného osvětlení a datových služeb Interact vytvářejí obchodní hodnotu
a pomáhají k přeměně života v domácnostech, budovách i na veřejných prostranstvích. Firma, která v roce 2021 dosáhla tržeb ve výši 6,9 miliard EUR a zaměstnává přibližně 37.000 zaměstnanců ve více než 70 zemích světa, se snaží odhalit mimořádný potenciál světla, který dokáže změnit svět. V roce 2020 společnost Signify dosáhla uhlíkové neutrality, od svého vstupu na burzu je již čtyři roky po sobě v indexu Dow Jones Sustainability a byla oceněna jako Industry Leader v roce 2017, 2018 a 2019. Novinky týkající se společnosti Signify najdete v Newsroomu, na Twitteru, LinkedInu a na Instagramu. Informace pro investory jsou na webové stránce Investor Relations.

Signify odemyká mimořádný potenciál světla pro jasnější životy a lepší svět.


[1] Výpočet vychází z použití v obytných budovách s průměrnou dobou provozu 3 hodiny denně.

[2] Navrženo pro pohodlí vašich očí. Podrobnosti o blikání a dalších kritériích a produktech najdete na webu https://www.lighting.philips.cz/consumer/led-lights/eyecomfort