Bose Amplifier – centrum domácího ozvučení, které propojí svět digitální hudby i sbírky tradičních hudebních nosičů

Čím víc zvukových zdrojů používáte, tím komplikovanější je najít způsob, jak je všechny propojit do jednoho audio systému. Americká audio legenda Bose představuje Bose Music Amplifier – designové řešení pro ozvučení celé domácnosti. Zesilovač, který umí streamovat hudbu z populárních internetových zdrojů a rádií, přehrávat audio nahrávky z gramofonu nebo CD přehrávače, a všechny tyto zdroje využít k ozvučení celého domu, bytu i zahrady. Rozumí si s tradičními reprosoustavami, chytrými reproduktory Bose, a také s produkty podporujícími AirPlay 2, Spotify Connect, Chromecast, Bluetooth i venkovními a vestavěnými komponenty Bose.

Praha, 30. listopadu 2022 – BaSys, výhradní distributor audio produktů Bose pro ČR, představuje na českém trhu nový Bose Music Amplifier, který propojuje světy digitální a analogové hudby. Už není třeba mít dva různé audio systémy pro reprodukci hudby streamované z internetu a pro přehrávání stávajících analogových nosičů, jako jsou například gramofonové desky. Bose Amplifier spojuje v jednom přístroji oba světy, a dokonce dokáže rozvést hudbu z analogového vstupu (například gramofonu nebo CD přehrávače) do dalších místností bez nutnosti kabelových rozvodů. Uživatelé disponující v hlavní poslechové místnosti tradičním Hi-Fi systémem mohou využít stávající reprosoustavy i oblíbené Hi-Fi přístroje. V dalších místnostech nebo dokonce na zahradě lze systém rozšířit už jen o chytré reproduktory napříč různými značkami nebo o vestavěné či venkovní komponenty Bose. Celý domácí audio systém mohou pak ovládat všichni členové domácnosti pomocí aplikace Bose Music ve svém smartphonu.

Komplexní audio řešení pro celý dům i stávající aparaturu

Bose Amplifier je vybaven špičkovým stereo zesilovačem o výkonu 125 wattů na kanál. Díky tomu je možné ho využít jako plnohodnotnou náhradu stávajícího zesilovače a pomocí kabelů k němu připojit jeden nebo dva páry tradičních pasivních Hi-Fi reprosoustav. Ty lze navíc doplnit samostatně připojeným subwooferem. 

Pomocí síťového konektoru nebo Wi-Fi rozhraní se Bose Amplifier umí připojit k internetu a přímo streamovat hudební nahrávky i rádia z internetových zdrojů, jako například u nás populárních služeb Spotify, Deezer či TuneIn. Díky tomu není poslech vázán na neustálou přítomnost telefonu v dosahu Bluetooth a při využití prémiových účtů je dosaženo výrazně kvalitnějšího poslechu. Wi-Fi také umožňuje bezdrátový rozvod signálu i do dalších aktuálně prodávaných chytrých reproduktorů z rodiny Bose včetně soundbarů, nebo dokonce do audio zařízení dalších značek podporujících AirPlay 2, Chromecast či Spotify Connect. V aplikaci Bose Music si uživatelé snadno určí, kde všude bude hudba hrát, včetně možnosti individuálního nastavené hlasitosti v jednotlivých zónách.

Kompaktní Bose Music Amplifier je zároveň krásným designovým prvkem a jeho vrchní deska z tvrzeného skla doplní vhodně každý interiér. Na českém trhu je nyní k dostání u autorizovaných prodejců Bose za koncovou cenu 20 990 Kč.

O společnosti Bose:

Společnost Bose založil v roce 1964 profesor elektrotechniky na Massachusetts Institute of Technology, pan Amar G. Bose. Již první audiosystém Bose přinesl revoluční způsob řešení a revoluci v zážitku reprodukované hudby. Až do dnešní doby je společnost řízena jejími původními principy, kterými jsou investice do dlouhodobého výzkumu s cílem vývoje nových technologických řešení, které přinesou reálný přínos zákazníkům. Kromě audiotechniky vyvíjí a vyrábí Bose také zařízení pro několik dalších průmyslových odvětví. S produkty a patentovanými technologiemi Bose se setkáváme v domácnosti, autě, na cestách i na veřejných prostranstvích.

O společnosti BaSys:

Společnost BaSys je předním distributorem prémiové audio a video techniky se sídlem ve Švýcarsku a s distribučními společnostmi v několika zemích Evropy. Od roku 1990, kdy byla společnost založena, zastupuje světové značky, jako Pioneer, Bose, Loewe, Elac, Marantz, beyerdynamic, Neutrik, Bugera, Behringer, Monster, TC electronics, Midas, KlarkTeknik, Turbosound, Cordial, Rean.