MapFactor Maps & Navigation SDK pro snadnou integraci map a navigace do vlastní aplikace

S novým rokem přenáší MapFactor, česká softwarová společnost, skvělou zprávu pro vývojáře Android aplikací. S jejich novým Maps & Navigation SDK pro Android totiž mohou jednoduše přidat mapy a navigaci do své vlastní aplikace. Jde o výrazné usnadnění práce a úsporu času v porovnání s vlastním vývojem. 

Mapfactor Maps & Navigation Software Development Kit (SDK) umožňuje snadnou integraci offline mapových podkladů, výpočet optimální trasy a navigace do vlastní Android aplikace. To ocení nejen vývojáři aplikací pro logistiku, telematické systémy, dopravu, správu vozového parku, ale i mnozí další, kteří potřebují z jakéhokoliv důvodu doplnit tyto funkce do svého softwaru.

Mezi značné přednosti MapFactor Maps & Navigation SDK patří offline funkčnost, tedy používání bez potřeby datového připojení. SDK nabízí dva typy offline mapových podkladů, a to mapy z projektu OpenStreetMaps či profesionální mapy od společnosti TomTom ve verzi Standard i Truck. TomTom Truck mapy poskytují rozšířenou verzi mapových dat, které jsou klíčové pro výpočet optimální trasy a kvalitní navigaci rozměrných vozidel.

Další funkce, které SDK umožňuje, jsou např. zobrazení mapy, offline vyhledávání v mapě podle adresy i POI či výpočet optimální trasy s libovolným počtem průjezdních bodů. Samozřejmostí je pak hlasová navigace krok za krokem pro různé typy vozidel – osobní i nákladní vozidla, autobusy, dodávkové vozy, taxi, IZS, i pro cyklisty, motocyklisty a pěší. SDK je flexibilní a vysoce přizpůsobitelné vlastním potřebám vývojářů.

Další informace a dokumentace jsou dostupné na stránkách sdk.mapfactor.com.

O MapFactoru

MapFactor je česká společnost zaměřující se na vývoj navigačního softwaru a systémů pro sledování vozidel již od roku 2001. Známá je po celém světě zejména díky své navigační aplikaci Navigator pro Android, Windows/WinCE i iOS, která dosáhla již více než 50 milionů stažení.