Ohlédnutí za rokem 2021 v MapFactoru a naše plány pro rok 2022

Všichni jsme doufali, že se život v roce 2021 vrátí zpět do dřívějších běžných kolejí. Bohužel se tak nestalo a my jsme museli opět čelit mnoha omezením a výzvám.

Jak jsme ale slíbili, nenechali jsme se tím zastavit a dál jsme pokračovali v pilné práci na vylepšování našich navigačních aplikací. Díky tomu se nám podařilo představit mnoho zajímavých novinek.

Na co jsme za rok 2021 obzvlášť hrdí?

  1. Navigator s Android Auto a CarPlay konektivitou

Našimi největšími novinkami loňského roku bylo jistě představení Navigatoru 7 pro Android Auto a Navigatoru 2.5 s CarPlay Beta. Řidiči totiž nyní mohou používat MapFactor Navigator přímo na vestavěných displejích ve vozidlech s podporou systémů Android Auto či CarPlay. Není již nutné, aby kontrolovali displeje svých telefonů a mohou se tak plně věnovat řízení.

Navigator Car PRO – nová aplikace pro profesionální řidiče

Po úspěšném vydání specializované navigační aplikace pro kamiony v roce 2020, Navigatoru Truck PRO, následovalo v květnu 2021 vydání profesionální navigace pro běžná vozidla pod označením Navigator Car PRO. Toto aplikace se opírá o nejnovější TomTom mapy ve verzi Standard a nabízí i všechny dostupné funkce, včetně aktuálních dopravních informací, ve výhodném balíčku.

Významné rozšíření služby Live HD Traffic

V prvním pololetí loňského roku přišlo i další skvělé vylepšení, a to postupné významné rozšíření nabídky zemí s on-line dopravními informacemi. Nyní se již řidiči v téměř 90 teritoriích mohou díky pokrytí službou Live HD Traffic vyhnout dopravním komplikacím na trase. Navíc bylo rozšířeno i mapové pokrytí profesionálními TomTom mapami o Oceánii.

Na závěr tohoto ohlédnutí stojí také za zmínku, že jsme koncem dubna oslavili krásné 20. výročí od založení společnosti MapFactor. 

  1. Rok 2021 ve stručnosti
  • únor 2021 – rozšíření o více než 35 nových oblastí s aktuálními dopravními informacemi v Navigatoru. Více informací zde.
  • duben 2021 – rozšíření nabídky zemí s aktuálními dopravními informacemi o dalších 5 regionů, Navigator (Android a iOS) nabízí již téměř 90 zemí s pokrytím touto službou. Více informací zde.
  • duben 2021 – MapFactor slaví 20. výročí od svého založení. Shrnutí uplynulých let a našeho vývoje najdete tady.
  • květen 2021 – vydána nová aplikace pro běžná vozidla Navigator Car PRO pro Android a představena nová sada ikon PRO aplikací.  Více informací zde.
  • červen 2021 – Navigator 7 přichází s Android Auto konektivitou. Více informací zde.
  • září 2021 – vydán Navigator 2.4 vhodný také pro iPady a s novými TomTom mapami v oblasti Oceánie.
    Více informací zde.
  • říjen 2021 – Vydán PC & Pocket Navigator 21 pro zařízení s Windows a WinCE  s mapovým pokrytím nových oblastí v Oceánii. Více informací zde.
  • listopad 2021 – Vydán Navigator 2.5 pro iOS s podporou CarPlay (Beta). Více informací zde.
  1. Naše plány pro rok 2022

Copak chystáme pod pokličkou naší vývojářské kuchyně na tento rok? Dál vylepšujeme Navigator pro Android Auto i CarPlay, připravujeme Navigator pro Android Automotive a SDK pro zařízení Android.

Také jsme představili novou gps navigaci Actis 8 Rugged s předem nainstalovaným softwarem Navigator (Standard nebo Truck) pro Android. Jedná se o odolný Android tablet s přehledným 8palcovým WXGA displejem, který je vhodný i do náročnějších podmínek a použití v podnikové sféře.