LINQ 8in1 Pro Studio je špičkový hub s podporou 8K monitorů, Power Delivery a 2,5Gbit Ethernet portem

Elegantní hub nabízí nekompromisní konektivitu doma i na cestách. Snadno zastane i roli plnohodnotné dokovací stanice a stane se ideálním partnerem pro nově představené notebooky MacBook Pro s podporou 8K rozlišení.

Praha, 2. února 2023 – Závěrem ledna 2023 vstoupily do prodeje nové notebooky řady MacBook Pro podporující 8K rozlišení externích monitorů. V očekávání tohoto kroku byla dánská společnost LINQ by ELEMENTS připravena, a tak již na podzim roku 2022 představila vlastní 8portový USB-C Hub, který s tak vysokým rozlišením dokáže pracovat. Novinka nabízí nejen špičkové funkční parametry, ale také bezkonkurenční zpracování a kvalitní materiály. Ty jsou přitom získávány způsobem ohleduplným k přírodě. 

Kompaktní zařízení, vyrobené ze 100% recyklovaného aluminia, umožní rozšíření schopností jakéhokoli notebooku. Nechybí extrémně rychlé USB 3.2 Gen2 porty umožňující rychlost přenosu až 10 Gb/s, Power Delivery s výkonem 100 W, ani 2,5Gb/s ethernetový port. Samozřejmostí jsou běžné USB porty pro periferie jako je klávesnice či myš a dvojice USB-C portů zajišťující neomezené využití moderních zařízení a dobíjení zároveň. Nepostradatelnou třešničku na dortu pak představuje odolný, nylonem opletený kabel pro spojení s notebookem prostřednictvím USB-C konektoru s podporou Thunderbolt4 a USB4.

To nejlepší pro obraz i datové přenosy

Rozbočovače značky LINQ se pyšní vždy těmi nejvyššími standardy, které jsou dostupné. Jinak tomu není ani v případě LINQ 8in1 Pro Studio hubu. Jeho HDMI 2.1 výstup tak nabízí nejen 8K rozlišení s obnovovací frekvencí 30 Hz, která je ideální pro práci i sledování videí, ale také 4K HDR s frekvencí 60 Hz. Majitele herních notebooků pak nadchne podpora standardu USB-C DisplayPort 1.4 s rozlišením 4K a obnovovací frekvencí 120 Hz, zajišťující úchvatně plynulý obraz i při nejdivočejších herních seancích.

Kromě dvou běžných USB-A portů pro připojení periferií je LINQ 8in1 Pro Studio hub vybaven také sestavou tří portů standardu 3.2 Gen2 v konfiguraci 2x USB-A a 1x USB-C s rychlostí až 10 Gbit/s. Například 20GB zálohu systému tak lze jeho prostřednictvím přenést na externí disk za méně než 20 sekund.

Špičkové specifikace dosahuje i ethernetový síťový port. Rychlost 2,5 Gb/s představuje to nejlepší, co dnes metalické sítě nabízí. Uspokojí tak i ty nejnáročnější uživatele a profesionály, kteří na síti pracují s velkými objemy dat. Pro vysoké rezervy jej ale ocení i ti, kterým záleží na minimální latenci při hraní počítačových her, nebo streamingu obsahu ve vysokém rozlišení. Pro všechny ostatní pak může být jen sympatickým dokladem skvělé připravenosti na budoucnost.

Absolutní pohodlí se 100W Power Delivery

Moderní USB-C huby snadno zastanou i roli dokovací stanice. S jejich pomocí lze zapomenout na zdlouhavé připojování napájení, klávesnice, myši, tiskárny, monitoru a dalších periferií kabel po kabelu. Díky technologii Power Delivery zvládne moderní USB-C port zastat i roli napájení.

S LINQ 8in1 Pro Studio hubem lze vše připojit jediným USB-C konektorem a ihned začít využívat komfort plnohodnotného PC, aniž by byl notebook obklopen změtí kabelů.

Cena a dostupnost

LINQ 8in1 Pro Studio Hub je dostupný v elektronickém obchodě Alza.cz a u vybraných partnerů za cenu 2 989 Kč

O společnosti LINQ by ELEMENTS

LINQ by ELEMENTS je výrobcem prémiových USB-C rozbočovačů a kabelů, které kombinují ty nejlepší specifikace s elegantním dánským designem a špičkovým zpracováním za dostupnou cenu. Jedním z klíčových prvků strategie je důsledné využívání těch nejmodernějších standardů tak, aby na ně mohli zákazníci při výběru klidně zapomenout a soustředit se pouze na to, jaké porty potřebují. Výrobce navíc dbá i na udržitelnost a proto vždy využívá 100% recyklované aluminium a vysoce kvalitní kabely, které zajišťují dlouho životnost jeho produktů.