Růst průměrných cen oběda se v lednu téměř zastavil. Největší část svých mezd na stravování vynaloží lidé v Pardubickém kraji

Zdražování cen obědů v České republice výrazně zpomalilo. Podle Edenred Restaurant Indexu, který je sestavován na základě plateb 220 tisíc majitelů stravenkových karet společnosti Edenred, dosáhla v lednu průměrná cena oběda necelých 178 korun, tedy jen o 20 haléřů více než v prosinci. Nejvíce za oběd zaplatí lidé v Praze, nejméně naopak v Jihlavě. V poměru k průměrné výši mezd ale vynaloží na stravování největší část příjmů obyvatelé Pardubického a Jihočeského kraje. Zájem o návštěvu restaurací zároveň opět stoupá. Před rozvážkovými službami je preferuje 91,9 % strávníků.

Tento obsah je v kompletní podobě dostupný pouze pro členy FeedIT+ (#FULL a #LITE členství).