Vodíková dodávka Thein Industry byla k vidění při otevření barrandovské vodíkové čerpací stanice

14. března 2023, Praha – Společnost Thein Industry minulý pátek na Barrandově při příležitosti otevření první veřejné vodíkové stanice v Praze představila dodávku na vodíkový pohon. Konkrétně vůz značky HYVIA od společnosti Renault, který bude pronajímán české logisticko-technologické společnosti Zásilkovna patřící do skupiny Packeta. Té Thein Industry vůz zprostředkovala a poskytne ji i související operativní leasing.

Minulý týden byla na pražském Barrandově oficiálně otevřena první veřejná čerpací stanice na vodík od Unipetrol. Uživatelům progresivních vodíkových osobních automobilů a vodíkovým autobusům, které se město chystá testovat, se tak výrazně zjednoduší dočerpávání paliva v hlavním městě. 

Vůz Renault Master H2-TECH, který byl na páteční akci dovezen a odprezentován, byl zprostředkován skupinou Thein Industry přes francouzského partnera společnost HYVIA. Tuto dodávku bude na operativní leasing i se zajištěným servisem vozu Thein Industry poskytovat přednímu českému dopravci společnosti Zásilkovna. 

“V Thein Industry dlouhodobě podporujeme české a slovenské firmy v modernizaci pomocí vodíkových technologií. Dělá nám velkou radost být u tak zásadního kroku jedné z předních českých dopravních společnosti s evropským přesahem. Takové spojení nám dává smysl a naše ambice do budoucna je nadále v podobných spolupracích pokračovat a rozšiřovat je,” komentuje Filip Budník, investiční ředitel Thein Industry.

„Zásilkovna a celá skupina Packeta je na českém i zahraničním trhu vnímaná jako inovátor, který na trh přináší neustálé inovace a nová řešení. Věřím, že výsledkem naší spolupráce s Thein Industry i Orlen bude další posun ve využívání vodíku v logistice v České republice. Udržitelnost našeho podnikání je pro celou naši skupinu velmi důležitá. Do roku 2025 chceme mít velkou část našeho vozového parku na alternativní pohony a budeme cílit i na naše dodavatele, aby byl celý dodavatelský řetězec udržitelný. Zároveň jsme se v rámci naší strategie rozhodli k aktivitám vedoucím ke snížení uhlíkové stopy o více než 30 % v průběhu příštích pěti let,” říká Simona Kijonková, zakladatelka Zásilkovny a CEO skupiny Packeta.

O Thein Industry

Thein Industry je průmyslově zaměřená odnož investiční skupiny Thein, která buduje své portfolio ze vzájemně se doplňujících strojírenských společností a vytváří tak bezkonkurenční škálovatelnost projektů a služeb v průmyslovém prostředí. Zaměřuje se především na investice v oblasti železniční dopravy, energetiky a chemického a zpracovatelského průmyslu. 

Mezi specializace Thein Industry se řadí také vývoj vlastních vodíkových technologií využívaných v oblasti kolejové i silniční dopravy. Do portfolia skupiny patří české společnosti Ponec, Cotring, Železniční dodavatelská, Hydrogenic Technology a Lokorent Services. Více na theinindustry.eu.

O Zásilkovně 

Zásilkovna je ryze český franšízový logisticko-technologický projekt zakladatelky Simony Kijonkové, který vznikl v roce 2010. Od té doby se vypracoval mezi nejúspěšnější společnosti v Česku, které poskytují komplexní logisticko-technologické služby pro internetové obchody. Zásilkovna je dnes součástí 14 společností holdingu Packeta, který působí v 8 zemích, do 34 zemí doručuje. Holding Packeta řídí Simona Kijonková. Zásilkovna provozuje také úspěšnou službu Mezi námi pro doručování zásilek mezi fyzickými osobami. V roce 2020 spustila Packeta Z-BOXy, ekologické automatické výdejní boxy. Jejich počet překonal hranici 6 000 instalací, kromě České republiky fungují také na Slovensku a v Maďarsku. Packeta má aktuálně více než 15 000 vlastních výdejních míst (v ČR je to téměř 10 200 VM), více než 140 000 partnerských výdejních míst a spolupracuje s více než 46 000 e-shopy. Obrat skupiny v roce 2022 byl 6,1 miliardy korun, počet přepravených zásilek 90 milionů kusů. Více na www.zasilkovna.cz / www.packeta.com.