RE.KEEN – Boty se vracejí do oběhu

KEEN je první obuvnická značka v České republice, která oficiálně podporuje cirkulární obchod. Hlavními krédy značky Keen je co nejvíce recyklovat, používat materiály z etických zdrojů, nezatěžovat planetu škodlivými chemikáliemi a v neposlední řadě vyrábět kvalitní boty, které odolají zkoušce času. Máte starší model bot KEEN, které už nenosíte? Odrostly vaše děti z loňských bot? Keen od vás takové boty odkoupí a dá jim druhou šanci. Jak funguje projekt RE.KEEN?

Boty KEEN nekončí na skládkách

Když v roce 2003 vznikla značka KEEN, řekli jsme si, že budeme dělat věci jinak. Budeme spojovat lidi a pečovat o životní prostředí. Za 20 let existence jsme přišli s celou řadou inovativních ekologických řešení od využívání zbytkových materiálů, eliminace věčných chemikálií PFAS z našeho výrobního řetězce nebo podpory lokálních dodavatelů a komunit. A nyní jako první na celém světě přicházíme s myšlenkou výkupu bot KEEN,“ říká Perry Laukens, obchodní ředitel distributorů KEEN EMEA. „Začali jsme si klást otázku, jak využít boty takovým způsobem, abychom neničili planetu. Proto jsme vymysleli projekt RE.KEEN. Značka obuvi KEEN je tak první obuví s řízeným cirkulárním obchodem. Díky tomu dokážeme být udržitelnější. Nabídnout fanouškům bot KEEN starší modely za nižší cenu,“ dodává Jan Štika, brand manažer KEEN cz/sk. 

Jak funguje výkup bot KEEN

Jestli máte doma boty KEEN, které už nenosíte, doneste je na jednu z prodejen KEEN. V Praze jsou zapojená tato místa: Rock Point OC Metropole Zličín, Keen Concept Store Centrum Černý Most, Keen Atrium Flora Praha, Keen Westfield Chodov, a v Ostravě prodejna Keen Futurum.

Nepotřebujete účtenku, ani originální krabici. Boty mohou být zakoupené kdekoliv, nejen v sítích KEEN Concept Stores, Rock Point nebo Hannah. Určí se stav bot a podle toho získáte slevu na další nákup (100–700,- Kč).

3 kategorie vykupovaných bot KEEN:

  1. Perfektní stav – Na botách není patrné, že byly nošené. 
  2. Použitelný stav – Boty jsou běžně opotřebené. 
  3. Likvidace – Boty se nedají dále nosit.

Přineste vyčištěné boty, okamžitě vyměňte za slevu na nové nebo si odneste poukázku, následně KEEN boty připraví pro dalšího majitele a vrátí do oběhu.

Opravdu nepoužitelné boty neskončí v likvidaci, budou použity pro potřeby umělců na uměleckých školách.

Dejte botám KEEN druhou šanci.

Více informací o projektu hledejte na https://www.keenfootwear.cz/re-keen/