LANXESS představuje rozšířené portfolio produktů pro kosmetický průmysl

  • Bezpečná a účinná konzervační řešení
  • Udržitelné konzervační látky snižují uhlíkovou stopu
  • Nová řada produktů CARE, určených pro osobní hygienu

Kolín nad Rýnem, 16. června 2023 – Specializovaná chemická společnost LANXESS představila nové, rozšířené portfolio konzervačních a multifunkčních látek, vůní pro kosmetiku a produktů osobní hygieny. Důraz je kladen na udržitelné produkty, které jsou buď vyrobeny z přírodních surovin nebo jde o produkty, které umožňují výrobcům snížit uhlíkovou stopu v celém dodavatelském řetězci a realizovat tak své cíle v oblasti ochrany klimatu a energetické účinnosti.

Udržitelné suroviny snižují uhlíkovou stopu

Naše obchodní značka Flavors & Fragrances (F&F) nabízí řadu výrobků založených na udržitelných surovinách, včetně benzoátu sodného a benzylalkoholu. Jejich hodnocení udržitelnosti je založené na konceptu hmotnostní bilance, což prokazuje, že mají nižší CO2 stopu. 

Všechny výrobní závody jsou v současné době pro tento účel certifikovány podle standardu ISCC PLUS – díky tomu jsou přísady LANXESS vhodné pro použití v konečných produktech.

Aby značka F&F podpořila výrobce kosmetiky při dosahování jejich vlastních cílů v oblasti udržitelnosti, výrazně snížila emise CO2 ze svých výrobních závodů pomocí zelené energie.

Mezi značkové produkty osobní péče F&F patří Purox B, Purox S, Solbrol a Purolan, které se používají v různých kosmetických přípravcích a produktech osobní péče.

Benzoát sodný Purox S se vyznačuje vysokou čistotou, minimálním zápachem a širokospektrální účinností v produktech určených pro pokožku. Je vhodný i do produktů určených pro kojence a malé děti, jako jsou vlhčené ubrousky.

Výběr multifunkčních ingrediencí nabízí lepší kvalitu a zároveň podporuje konzervaci kosmetických produktů a produktů osobní hygieny. Například Purolan PD-LO (pentylenglykol) má velmi slabý zápach a je všestrannou synergickou složkou pro kosmetické přípravky a vlhčené ubrousky. Kalama 3PP má příjemnou vůni – maskuje nežádoucí pachy – a zároveň podporuje dlouhou životnost produktu. Purolan IHD umožňuje hladké rozčesávání vlasů v produktech pro péči o vlasy a dodává hedvábný pocit v péči o pokožku.

Bezpečné a účinné produkty pro osobní hygienu

LANXESS také představuje svou řadu produktů CARE (MPP CARE). Ta dále rozšiřuje podnikání společnosti v oblasti péče o domácnost a osobní hygienu a umožňuje poskytovat vysoce kvalitní, udržitelné a bezpečné produkty jak v odvětví kosmetiky a čisticích prostředků, tak ve zdravotnickému průmyslu. Řada CARE je integrována do obchodní jednotky Material Protection Products společnosti LANXESS, která se specializuje na mikrobiální a konzervační použití.

LANXESS nabízí přírodní konzervační látky na bázi ethyl lauroyl arginátu HCl (LAE) pod značkou Neolone Bio Preservative. LAE je účinný konzervant odvozený z přírodních složek, jako je cukrová řepa nebo kukuřice, a lze jej použít pro kosmetické produkty.

Konzervant Neolone PH 100 je také vysoce kvalitní fenoxyethanolový produkt odpovídající farmaceutické čistotě. Poskytuje vynikající konzervační a ochranné funkce pro mnoho různých produktů osobní péče a jeho pH odpovídá požadavkům.

Konzervant Kathon CG je vysoce účinný konzervační prostředek pro použití v oplachovacích přípravcích pro vlasy a pokožku. Má vynikající širokospektrální ochranu proti mnoha bakteriím, kvasinkám i plísním a působí při pH užívaném pro kosmetické přípravky. Konzervační prostředek je šetrný vůči životnímu prostředí, protože rychle degraduje a nehromadí se v přírodě. Kromě toho Kathon CG nepřenáší barevné nádechy ani pachy na produkty osobní péče. I při nízkých dávkách je vysoce účinný, a tedy nenákladný.

Konzervační látky Bioban Bronopol ničí široké spektrum bakterií a skvěle účinkují proti pseudomonádám. Vykazují vynikající účinnost v kombinaci s jinými konzervačními látkami, zejména s konzervačními látkami na bázi isothiazolinonu, a poskytují tak účinnou mikrobiální kontrolu, a to i při velmi malém množství.

Pro MPP Care pracuje celosvětová síť mikrobiologických expertů, kteří provádí vývoj bezpečných, vysoce kvalitních a účinných produktů – také s ohledem na regulační požadavky a interní schvalovací procesy. 

Zákazníci těží z vysoké odbornosti zaměstnanců

Chemici společnosti LANXESS přinášejí své odborné znalosti zákazníkům, např. při formulování produktů, které splňují aktuální potřeby spotřebitelů zaměřené na udržitelnost a účinnost.

Další informace o produktech LANXESS pro kosmetiku a osobní hygienu naleznete na https://lanxess.com/Flavors-and-Fragrances  a https://lanxess.com/en/Products-and-Brands/Industries/Microbial-Control

Fotky

LANXESS představuje své komplexní portfolio konzervačních látek a dalších přísad pro kosmetiku a produkty osobní HYGIENY.

Foto: LANXESS

LANXESS je přední společností v oblasti speciálních chemikálií, jejíž tržby v roce 2022 dosáhly 8,1 miliard EUR. V současné době má společnost přibližně 13 100 zaměstnanců ve 33 zemích. Hlavní činností společnosti LANXESS je vývoj, výroba a prodej chemických meziproduktů, aditiv, speciálních chemikálií a produktů na ochranu spotřebitele. Společnost LANXESS je zařazena do předních indexů udržitelnosti Dow Jones Sustainability Index (DJSI World and Europe) a FTSE4Good. 

Informace pro redaktory 

Všechny tiskové zprávy společnosti LANXESS a jejich doprovodné fotografie naleznete na adrese http://press.lanxess.com. Nejnovější fotografie představenstva a další obrazové materiály společnosti LANXESS jsou k dispozici na adrese http://photos.lanxess.com. 

Další informace o chemii společnosti LANXESS najdete v našem webovém magazínu „Inside LANXESS“ na adrese http://inside.lanxess.com

Sledujte nás na Twitteru, Facebooku, LinkedIn a YouTube: 

http://www.twitter.com/LANXESS 

http://www.facebook.com/LANXESS 

http://www.linkedin.com/company/lanxess 

http://www.youtube.com/lanxess