Venture Clubem investovaná společnost z oboru AI a robotiky Sanezoo si z brněnského veletrhu odnáší prestižní ocenění Zlatá medaile

Praha, 17. října 2023 – Členové Venture Club z.s. přes Venture Club Invest s.r.o. rozšířili své investiční aktivity do oblasti robotiky a další investicí podpořili deep-tech startup Sanezoo, který se zabývá automatizací kontroly kvality povrchů a naváděním robotů pomocí strojového vidění a umělé inteligence. Aktuálně celkem již 26 miliony Kč od Venture Club investorů  podpořený startup si nyní z 64. ročníku Mezinárodního strojírenského veletrhu odnesl ocenění prestižní soutěže Zlatá medaile MSV 2023 v kategorii Inovace v automatizační technice a Industry 4.0. Cenu převzali pánové Luboš Lorenc a Luboš Brzobohatý, zakladatelé brněnského startupu, dnes evropské společnosti SANEZOO.

Společnost Sanezoo se svými produkty zvyšuje přesnost a spolehlivost vyhodnocení automatizované kontroly povrchové kvality. Jejich technologie vyniká také při snímání, zpracování a vyhodnocení lesklých produktů, které se ve výrobním průmyslu vyskytují téměř všude. Na letošním Mezinárodním strojírenském veletrhu bylo Sanezoo uděleno ocenění prestižní soutěže Zlatá medaile MSV 2023 za inovativní vícekamerový způsob snímání obrobků, zpracovaného vícekanálovým učením hlubokých neuronových sítí. Prestižní soutěž Zlatá medaile MSV tradičně oceňuje ty nejinovativnější a nejzajímavější exponáty, které se budou na stávajícím ročníku MSV prezentovat. Soutěž vyhlašuje Svaz průmyslu a dopravy společně s Vysokým učením technickým v Brně, organizátorem soutěže jsou Veletrhy Brno.

Na veletrhu představený a oceněný produkt Sanezoo Unity přináší přesnost vyhodnocení do vizuální kontroly kvality a slouží pro automatizovanou vizuální kontrolu kvality všech typů povrchů, včetně lesklých, lisovaných, obráběných a lakovaných. Využívá vícekanálových hlubokých neuronových sítí trénovaných stejným způsobem jako pracovník výstupní kontroly. Produkt lze také využít v robotické inspekci a v kombinaci s našim produktem pro robotické navádění provádět kontrolu téměř libovolných výrobků. Zapojení Venture Clubu nám přineslo nejen více finančních prostředků ke zdokonalení produktů, ale také urychluje naši cestu na globální trh, za což jsme velmi vděční” říká o spolupráci CEO Sanezoo Luboš Brzobohatý.

“Vždy jsme velmi rádi, když vidíme, že se námi zainvestovaným projektům daří. V případě Sanezoo naši investici nepochybně ještě zvýšíme a co nejvíce podpoříme v expanzi na zahraniční trh. Klub má opci na další vstup do konce roku 2023 a do budoucna plánuje svou investici zdvojnásobit. Sanezoo je ideální příklad vhodné firmy pro naše investory: rostoucí společnost cílící na globální trh, které můžeme pomoci.” říká Petr Šedivý, CEO Venture Club Invest s.r.o. a předseda výboru Venture Club z.s.

V současné době je společnost po několika letém vývoji a celkové investici 100 milionů Kč ve stavu “go to market” s referencí úspěšných dodávek pro společnosti jako Bosch, Škoda Auto a ZF.

O společnosti Sanezoo:

SANEZOO je úspěšně se rozvíjející deep-tech společnost definující nové obzory v oblasti automatizace kontroly kvality, navádění robotů pomocí umělé inteligence. Pomocí progresivních technologií a umělé inteligence dělá průmyslové roboty rychlejšími a chytřejšími. Její řešení automatizují manuální práci, kde robotická automatizace nebyla dosud možná nebo kde je důležitá rychlost či přesnost. Náročné kontroly kvality například frézovaných a lakovaných povrchů, nebo 3D strojové vidění na základě AI pro odebírání a vychystávání součástek, jsou typické příklady užití produktů dodávaných jako dodávky pro integrátory výrobních  linek a robotických pracovišť po celém světě. 

O Venture Club:

Venture Club z.s. je investiční a společenský klub investorů a zájemců o investice, který sdružuje na 270 členů v investiční on-line platformě, provozované servisní organizací klubu, společností Venture Club Invest s.r.o. Skupina se zaměřuje na vyhledávání, organizování, spoluřízení investic, společenskou a vzdělávací činnost, zprostředkovává svým členům networking. Od roku 2016 přes něj prošly investice o objemu přes 545 milionů Kč, z toho za posledních 12 měsíců 145 milonů Kč. Mezi zainvestované projekty patří z již prodaných například všeobecné zdravotní pojištění psů a koček PetExpert a developerský projekt výstavby 108 bytů Klíčanka, z běžících investic projekt pro influencery a značky LaFluence, automobilka ZEBRA Group, dodavatel úložišť a FVE Greenbuddies Charging či výrobce baterií HE3DA Magna Energy Storage.