HPE Aruba Networking představuje vysokokapacitní přístupové body Wi-Fi 7 pro zlepšení podnikové bezpečnosti a řešení výzev AI a IoT

Nové bezdrátové přístupové body Wi-Fi 7 poskytují komplexní IT řešení na okraji sítě, připravené pro implementaci technologií umělé inteligence. Nabízí bezpečné a výkonné IoT připojení pro záznam a přenos dat pro trénink umělé inteligence a automatické vyvozování.

Praha, 23. dubna 2024 – Společnost Hewlett Packard Enterprise (HPE) uvedla na trh přístupové body (AP) standardu Wi-Fi 7 disponující až o 30 % vyšší kapacitou pro bezdrátový provoz. Umožňují nejen posílit zabezpečení sítě, ale i zlepšit služby, které jsou založené na určování polohy, a připojit podnikové aplikace v oblastech umělé inteligence, internetu věcí (IoT) a zabezpečení.

HPE Aruba Networking, lídr v oblasti podnikových bezdrátových sítí a držitel 18 ocenění Gartner Magic Quadrant pro podnikovou LAN infrastrukturu, opět posouvá hranice s novými přístupovými body Wi-Fi 7. Tyto inovativní produkty překonávají standard Wi-Fi 7 a nabízí až o 30 % vyšší kapacitu než konkurenční produkty. Patentovaná ultra třípásmová technologie společnosti HPE využívá 5GHz a 6GHz pásma k automatickému a nepřetržitému eliminování konfliktů mezi pásmy, čímž zajišťuje maximální výkon a spolehlivost.

„Už více jak dvacet let HPE Aruba Networking inovuje v oblasti Wi-Fi a plní svůj závazek dodávat firmám spolehlivá, bezpečná a vysoce výkonná řešení, která jim pomohou dosáhnout obchodních cílů,“ řekl Stuart Strickland, ředitel bezdrátových technologií ve společnosti HPE Aruba Networking a dodal: „Naše přístupové body Wi-Fi 7 jdou daleko za hranice zlepšování výkonu a efektivity a stávají se inteligentním centrem IoT, které zajišťuje síť, rozděluje pracovní zátěž, charakterizuje prostředí a poskytuje základ pro obchodní a provozní analýzy.“

Nové přístupové body HPE Aruba, řízené platformou HPE Aruba Networking Central, zjednodušují správu vaší sítě a šetří náklady tím, že odstraňují potřebu samostatné překryvné sítě pro internet věcí (IoT). Díky vestavěné hardwarové podpoře protokolů Zigbee, Bluetooth a EnOcean tyto přístupové body poskytují bezpečnou a univerzální platformu pro připojení a správu rostoucího počtu zařízení IoT, jako jsou senzory, kamery a detektory pohybu. IoT zařízení nabízejí bohatý zdroj dat pro trénink umělé inteligence a pro automatické vyvozování, robustní ekosystém řešení více než 350 technologických partnerů HPE tak organizacím pomáhá efektivně sbírat, zabezpečovat a využívat data z IoT pro získávání obchodních informací v reálném čase nebo budovat vlastní velká uložiště dat (Data Lake). Díky těmto inovacím lze tato data lze následně využít k trénování modelů umělé inteligence pro optimalizaci procesů, prediktivní údržbu, vytváření digitálních dvojčat a personalizaci zákaznické zkušenosti.

„Optimalizované připojení je naprosto klíčové. Společnosti chtějí investovat do své bezdrátové infrastruktury chytře s ohledem na budoucí potřeby a dosažení požadovaných obchodních výsledků,“ řekl Chris DePuy, hlavní analytik společnosti 650 Group a dodal: „S ohromným nárůstem počtu IoT zařízení, požadavkem na všudypřítomnou bezpečnost a potřebou zpětné kompatibility, nabízí Wi-Fi 7 výpočetní výkon, flexibilitu, rychlost, spolehlivost a kapacitu, kterou dnešní podniky hledají.“

S uvedením přístupových bodů HPE Aruba Networking řady 730 mohou organizace maximalizovat hodnotu svých investic do bezdrátových sítí díky funkcím, které zahrnují:

  • Vyšší výkon Wi-Fi pro náročné scénáře – ultratřípásmového filtrování eliminuje rušení kanálů na sousedních kanálech v 5 a 6GHz pásmech, čímž maximalizuje výkon a kapacitu a poskytuje flexibilitu využívat obě pásma současně.
  • Zvýšená bezpečnost bezdrátové sítě – řízení přístupu založené na zásadách a aplikační firewally na vrstvě 7 jsou založeny na základech bezdrátových funkcí, jako je HPE Aruba Networking Central Client Insights pro lepší viditelnost IoT a automatická dynamická segmentace, která poskytuje přístup uživatelům a zařízením IoT na základě rolí. Mezi další funkce patří nové funkce šifrování na úrovni linky (MACsec**), které rozšiřují ochranu kabelových dat na přístupový bod, a režim osobní bezdrátové sítě, který poskytuje bezpečné samoobslužné zapínání uživatelských zařízení ve skupinových prostředích, jako jsou například vysokoškolské areály.
  • Eliminace překryvných IoT sítí – řídící panel HPE Aruba Networking Central IoT Operations zjednodušuje onboarding nových zařízení a eliminuje režijní sítě IoT specifické pro jednotlivé dodavatele, takže přístupové body mohou fungovat jako konektor a místní prvek zpracování pro zařízení IoT a komunikovat přímo se službami IoT třetích stran.
  • Širší podpora IoT protokolů – dvě vyhrazená rádia Bluetooth a Zigbee podporují prostředí IoT s vysokou hustotou a dva porty USB poskytují robustní připojení pro širokou škálu zařízení IoT využívajících proprietární protokoly. Integrované, nepermanentní externí antény přístupového bodu jsou navrženy pro náročná radiofrekvenční prostředí.
  • AP jako řešení pro zpracování dat – nové přístupové body HPE Aruba Networking řady 730 se pyšní dvojnásobnou kapacitou SDRAM a flash paměti oproti předchozím modelům, čímž otevírají cestu provozu aplikačně specifických kontejnerů provozovaných přímo na nich. To umožňuje efektivnější přenos dat a lokální zpracování pro rychlou reakci na reálné podněty, jako je změna teploty nebo pohyb. 
  • Přesné lokalizační Wi-Fi služby – přístupové body HPE Aruba Networking z řady 730 jako vůbec první využívají nový standard lokalizace Wi-Fi. Tím zpřístupňují vylepšené služby pro určení polohy v reálném čase, posouvají přesnost na úroveň jednoho metru pro případy užití v reálném čase a průmyslové použití, a také podporu standardu IEEE 802.11az, který pomáhá dostat se k lokalizační síti. Díky kombinaci přijímače globálního navigačního satelitního systému (GNSS) a barometrického senzoru pro mapování na úrovni podlaží, s využitím obousměrných dat o poloze IoT z Bluetooth s nízkou spotřebou energie (BLE) 5.4, se otevírají nové možnosti pro interaktivní zapojení uživatelů, sledování cenných aktiv a minimalizaci jejich ztrát.
  • Udržitelnost a úspory energie – režim dynamické úspory energie na bázi umělé inteligence pomáhá snižovat ekologickou stopu a náklady.

Přístupové body HPE Aruba Networking řady 730 s celoživotní zárukou budou globálně dostupné od července 2024. Jejich snadná správa probíhá prostřednictvím platformy HPE Aruba Networking Central, která je dostupná formou předplatného, ať už samostatně jako SaaS (software jako služba), nebo v rámci předplatného HPE GreenLake pro Networking (NaaS) s možností využití cloudové platformy HPE GreenLake.

 

Další zdroje

** Až o 30 % vyšší kapacita v pásmu 6 GHz

** Očekává se, že podpora MACsec bude přidána v říjnu 2024.

O společnosti Hewlett Packard Enterprise

Hewlett Packard Enterprise je globální společností poskytující edge-to-cloud platformu jako službu, která firmám pomáhá zefektivnit podnikání využitím všech jejich nashromážděných dat, ať jsou kdekoliv. Společnost HPE staví na desetiletích vývoje a inovací s cílem nabídnout nejlepší možnosti, jakými společnosti mohou podnikat. HPE poskytuje jedinečná řešení s dlouholetou zkušeností v cloudových platformách a se zpracováním IT úloh na koncových bodech, které pomáhají zákazníkům rozvíjet nové obchodní modely a celkově zvýšit jejich provozní výkon. 

Pro více informací navštivte: www.hpe.com