Společnost Huawei představila novinku mezi chytrými hodinkami. Huawei Watch Fit 3 přichází s novými technologiemi a designem

Praha, 7. května 2024 – Společnost Huawei dnes v Dubaji představila nové chytré hodinky Huawei Watch Fit 3. Tento nejnovější model z řady Watch Fit si zachovává stylový a štíhlý profil, který je hlavní dominantou hodinek již od samého vzniku řady. Po čtyřech letech a třech generacích se však tento nový model hodinek dočkal designového a technologického osvěžení. Při návrhu nového modelu hodinek řady Watch Fit se společnost Huawei držela konceptu „Fashion Squared“. Ten kombinuje moderní estetiku čtverce s prvotřídním výkonem. 

Ztělesnění módy a inovací 

Hodinky Huawei Watch Fit 3 mění po čtyřech letech obdélníkový ciferník předchozích generací na nový univerzální a nadčasový čtvercový design. Displej i tělo z hliníkové slitiny si ale stále ponechávají zaoblené hrany. Na boku těla však uživatelé nově najdou barevnou korunku. Nový model tak dosahuje zajímavé vizuální kombinace barev a inovativního designu. Hra s barvami však nekončí u těla hodinek. Při výběru řemínků mohou uživatelé vybírat z pestré nabídky barev i materiálů šetrných k pokožce, od prodyšného šedého nylonového řemínku s žakárovým tkaním až po měkký kožený řemínek. Pro ještě větší pohodlí hodinky využívají konstrukci „Link“, která umožňuje pomocí stisknutí rychlé sejmutí a výměnu řemínků podle nálady nebo stylu.

Nejlehčí a nejtenčí model

Hodinky jsou stejně pohodlné jako stylové. S hmotností pouhých 26 g a tloušťkou 9,9 mm se jedná o dosud nejlehčí a nejtenčí hranaté chytré hodinky Huawei. Jejich ultralehký 1,82palcový displej AMOLED 2.5D dosahuje téměř 78% poměru obrazovky k tělu a nabízí o 10 % větší zobrazovací plochu. Uživatel tak získá skvělý vizuální zážitek hned na zápěstí. Rozšířená obrazovka také umožňuje maximální jas 1500 nitů a automaticky se přizpůsobuje prostředí uživatele, čímž zajišťuje optimální viditelnost za zhoršených nebo příliš jasných světelných podmínek.  

Sledování kondice nové generace 

Nový model hodinek komplexně vylepšuje své sportovní funkce. Zaměřuje se zejména na oblasti uživatelských návyků, kterými jsou stravování a pohyb. Aplikace Stay Fit byla vylepšena tak, aby uživatelům pomohla zdravěji jíst. Obsahuje aktualizovanou globální databázi potravin a jejich kalorií, a poskytuje nutriční analýzu na podporu vyvážené stravy. Nedílnou součástí zdravého životního stylu je i pohyb. Díky nové funkci Smart Suggestion, dokážou hodinky uživatele povzbudit k větší aktivitě. Když nejsou splněny cíle denní aktivity, které si uživatel nastavil, hodinky mu navrhnou typy cvičení a délku jejich trvání na základě jeho preferencí a zvyklostí. Tyto hodinky své uživatele zkrátka znají lépe než osobní trenér.  
Hodinky také doplňují funkce zaměřené na fitness. A to například pomocí poutavých zvukových a animačních pokynů pro rozcvičení a protažení. Samotná aplikace Health App uživatelům nabídne více než 660 cvičebních kurzů, včetně exkluzivních cvičení na spalování tuků a tvarování postavy navržených přední světovou influencerkou v oblasti fitness a životního stylu Pamelou Reif. Uživatelé mohou také prozkoumat 5 nových sportovních režimů Powered by Huawei TruSport™, mezi něž patří například padel nebo fotbal. Hodinky se tak dohromady pyšní více než 100 sportovních režimů pokrývající městské, venkovní i vodní aktivity. 

Přesnější zdravotní funkce

Huawei Watch Fit 3 jsou vybaveny nejnovějším vědecky podloženým systémem sledování spánku TruSleep™ 4.0. Tato nová funkce dokáže sledovat dýchání při spánku a uživatelům tak nabízí hlubší vhled do jejich spánkových návyků. Díky štíhlému designu lze hodinky pohodlně nosit i během noci, protože uživateli na zápěstí nepřekáží. 


Chytré hodinky Watch Fit 3 jsou také vybaveny technologií HUAWEI TruSeen™ 5.5, která zvyšuje přesnost měření srdečního tepu. Algoritmus nyní obsahuje funkci samoučení, která optimalizuje možnosti monitorování ve chvílích, kdy má uživatel zrovna slabý signál. Ženy, které hledají aplikace nebo technologie pro lepší správu menstruačního cyklu, mohou také ocenit nové zobrazení kalendáře, které uživatelkám umožňuje na první pohled vidět informace o aktuálním, předchozím a nadcházejícím dění. Nově přidaná funkce Záznam příznaků usnadňuje zaznamenávání menstruačních údajů přímo z hodinek a poskytuje promyšlenou péči o zdraví žen.

Žijte chytře a snadno 

V rámci kompletního přepracování designu hodinek byla vylepšena také vizuální stránka UX. Ta představuje zcela nový čtvercový styl s bohatými barevnými schématy a designy ve stylu časopisu se zvětšenými písmy. Rozhraní je také navrženo tak, aby bylo více intuitivní. Barva pozadí ve sportovním režimu se nyní například mění podle tepové frekvence. Uživatelé tak dle barvy jednoduše zaznamenají informace, které jim hodinky předávají. 

S ohledem na stále rozmanitější životní styl mladých lidí byly rozšířeny i funkce hodinek, které podporují přehrávání hudby, dálkovou spoušť, upomínky, rychlé odpovědi na zprávy, počasí, asistenta a další. Nové hodinky navíc vydrží na jedno nabití až 10 dní provozu. I při častějším používání dokáže baterie vydržet až 7 dní. Hodinky se navíc rychle nabíjí. Pro to, aby baterie vystačila na celý den, stačí pouhých 10 minut nabíjení.

Další krok v budoucnosti nositelných zařízení Huawei 

V tomto novém desetiletí nositelných zařízení je Huawei i nadále lídrem celosvětového trendu chytrých hodinek s různorodou estetickou filozofií. Nedávné a nadcházející nositelné produkty značky nabízejí jak klasickou eleganci v kulatých tvarech, tak i hranatých formách. V nabídce Huawei si tak každý uživatel najde takové hodinky, které rezonují s jeho individuálními preferencemi a vkusem. 

Huawei Watch 3 Fit budou k dispozici na českém trhu v předprodejích již od 7. května. Oficiální prodej startuje 22. května 2024. K dostání budou ve verzi Active za 3 999 Kč a verzi Classic za 4 499 Kč. Ke všem hodinkám dostanete při jejich koupi na oficiálních stránkách Huawei  sluchátka FreeBuds SE 2 zdarma. Zakoupit půjdou také na e-shopu Alza

Aktuální informace ze světa Huawei Consumer BG naleznete denně aktualizované na:

Web: https://consumer.huawei.com/cz/ 

Facebook – CZ/SK: https://www.facebook.com/HuaweiMobileCZSK/

YouTube: https://www.youtube.com/huaweimobileczsk

Instagram: https://www.instagram.com/huaweimobileczsk

Twitter: https://twitter.com/HuaweiCZ_SK

O Huawei Consumer Business Group

Produkty a služby společnosti Huawei jsou dostupné ve více než 170 zemích a používá je třetina světové populace. V Německu, Švédsku, Rusku, Indii a Číně bylo zřízeno čtrnáct výzkumných a vývojových center. Huawei CBG je jednou ze tří obchodních jednotek společnosti Huawei a zahrnuje smartphony, PC, tablety, nositelné a cloudové služby atd. Globální síť společnosti Huawei je postavena na více než 34letých zkušenostech v telekomunikačním průmyslu a je odhodlána poskytovat nejnovější technologický pokrok spotřebitelů po celém světě.