Raiffeisenbank pokračuje ve sjednocování vizuální identity, FWR je nově Raiffeisen Private Banking

Praha 9. května 2024 – Po loňské změně vizuální identity Raiffeisenbank následuje rebranding privátního bankovnictví, které mění název z původního Friedrich Wilhelm Raiffeisen na Raiffeisen Private Banking. Nabídka produktů i servis zůstává beze změny.

V průběhu minulého roku došlo postupně k vizuálním úpravám nejen mateřské společnosti Raiffeisenbank, ale také dceřiných společností Raiffeisen – Leasing a Raiffeisen stavební spořitelna. Rebranding privátního bankovnictví tak byl logickým krokem. 

Proměna Raiffeisen Private Banking bude probíhat postupně. V tuto chvíli jsou k dispozici webové stránky s novými náležitostmi, stejně jako nová podoba internetového bankovnictví. Všichni klienti byli o změnách předem informováni. Dalším krokem je inovace marketingových materiálů a poboček.

„Změna loga byla jasným výstupem celé strategie rebrandingu. Rozhodli jsme se opustit multibrand strategii s FWR jako samostatnou značkou pro privátní bankovnictví a sjednotili jsme vizuální identitu celé skupiny včetně segmentu těch nejnáročnějších klientů. Využijeme tak lépe synergie plynoucí ze stability a vysokého povědomí o značce Raiffeisenbank a současně budeme v komunikaci privátního bankovnictví držet exkluzivitu a vysokou individualizaci produktů a služeb,“ říká Michaela Kuželová, Head of Marketing Communication v Raiffeisenbank.

Individuální přístup ke klientům a exkluzivita fungujících služeb zůstává beze změny v kvalitě, na kterou jsou klienti zvyklí. Rovněž nabídka produktů a servisu se nemění. Společné grafické prvky a sjednocená loga budou více konzistentní a snáze rozpoznatelné než dosavadní multibrand strategie.

Základní informace o Raiffeisenbank a.s.
Raiffeisenbank působí na českém bankovním trhu od roku 1993 a patří mezi největší banky na tuzemském trhu. Je českou bankou s rakouským vlastníkem. Sídlo banky je v České republice, řídí se pravidly podnikání nastavenými Českou národní bankou a je jednou z pěti tzv. „systémově významných bank”, na které jsou Českou národní bankou kladeny nejvyšší požadavky na finanční sílu a stabilitu. Podnikání české Raiffeisenbank se odehrává v České republice, případně v EU.