Staňte se Mentorem a ovlivněte budoucnost mladé generace!

Hledáte jedinečnou příležitost, jak propojit svůj profesní život s podporou mladých talentů a zároveň rozšířit své vlastní dovednosti? Staňte Mentorem v programu JA Studentská firma!

Rád bych Vás oslovil s možností jedinečné spolupráce mezi Vámi / Vaší společností, střední školou ve Vašem regionu a neziskovou organizací Junior Achievement (JA Czech).

Pro studenty JA Studentských firem hledáme dobrovolné Mentory pro školní rok 2024/2025. Mentorem se můžete stát Vy, Vaši kolegové či zaměstnanci.

Co je program JA Studentská firma a jaká je role Mentora?

JA Studentská firma je unikátní program, který od roku 1992 umožňuje studentům středních škol zažít reálné podnikání v praxi. Pod vedením svého učitele, zkušených mentorů z řad manažerů a podnikatelů založí studenti vlastní firmu, navrhnou produkt, vyrobí ho, prodají a zúčastní se prestižních soutěží jako jsou např. např. JA Top Logo a JA Media Cup. V letošním školním roce vytvořili studenti zapojení do programu více než 350 JA Studentských firem. Vyvrcholením školního roku je soutěžní veletrh JA EXPO, jehož absolutní vítěz reprezentuje ČR na evropském kole soutěže.

Proč se stát mentorem?

  • Mějte dopad na budoucnost: Pomáhejte rozvíjet podnikatelské myšlení a dovednosti mladých lidí, kteří se stanou vašimi budoucími kolegy, zákazníky či lídry.
  • Sdílejte své zkušenosti: Předávejte studentům své znalosti z praxe a inspirujte je k dosažení jejich cílů.
  • Rozvíjejte se: Získejte cenné zkušenosti s mentoringem, které obohatí i váš profesní život.
  • Rozšiřujte síť kontaktů: Seznamte se s inspirativními lidmi z oblasti vzdělávání a byznysu.
  • Získejte benefity: Zúčastněte se Konference JA Podnikavost ve vzdělávání, která proběhne 28. srpna 2024 v sídle Senátu Parlamentu ČR v Praze, absolvujte webináře a získejte know-how od  zkušených mentorů.

Jaká je role mentora?

  • Pomáhá studentům s vývojem a výběrem produktu
  • Radí studentům s marketingem a prodejem
  • Připravuje studenty na soutěže
  • Věnuje studentům 1-2 hodiny měsíčně v období od října do dubna

Více informací o této formě dobrovolné spolupráce naleznete na webu – Proč se stát mentorem.

Staňte se Mentorem a buďte součástí něčeho výjimečného! 

 Přihláška k mentoringu JA Studentských firem pro školní rok 2024/25