Skupina Mewa přebírá specialistu na čisté prostory Mikroclean

Skupina Mewa pokračuje ve své expanzi. Její stoprocentní dceřinou společností se stala firma Mikroclean GmbH, která se zabývá čistými prostory. Mewa, poskytující textilní služby po celé Evropě, tak rozšiřuje svou nabídku B2B o další specializované služby. Mikroclean má sídlo v Grafenbergu u Metzingenu a pobočky v Berlíně nebo v Essenu. Prostřednictvím deseti servisních středisek se stará o zákazníky v Německu, Rakousku, Švýcarsku i dalších evropských zemích. Mezi klienty patří společnosti z oblasti výroby, zdravotnické techniky, farmaceutického a biochemického průmyslu.

Mikroclean GmbH založil Timo Speck v roce 2012. Jeho zkušenosti technického vedoucícho v oblasti úklidu budov ho přivedly k přesvědčení, že vysoce kvalitní údržbu čistých prostor může zajistit pouze poskytovatel se specializovanými odbornými znalostmi. Od té doby se jeho firma rozvinula v inovativního specialistu na čisté prostory. Hlavní služby doplňuj

Vedení společnosti zůstává nadále v rukách Timo Specka a Günese Yenena, který dosud působil jako jednatel Mewa v Anglii. “Chceme rozšířit a důsledně zintenzivnit naše odborné znalosti v oblasti produkce pro čisté prostory. Partnerství s Mikroclean nám v tomto růstovém segmentu otevírá nový potenciál. Jsme rádi, že máme na palubě Timo Specka s jeho týmem. Vítáme je ve skupině Mewa,” říká Bernhard Niklewitz, výkonný ředitel společnosti Mewa.  Timo Speck se těší na spolupráci a příležitosti, které mu nabízí zastřešení mezinárodním hráčem. “Našim zákazníkům vždy říkám, že jejich čisté prostory jsou také naše čisté prostory, protože je jejich údržba spojena s vysokou mírou odpovědnosti. Bereme ji velmi vážně. Mám radost, že se skupinou Mewa po našem boku můžeme dále cíleně rozšiřovat naše služby.” 

Mewa tak doplňuje své portfolio o služby v segmentu čistých prostor. Integrace společnosti Mikroclean je v tomto směru důležitým strategickým krokem. V současné době se v areálu Mewa v Meißenheimu buduje nový provoz, který bude poskytovat všestranný servis v oblasti péče o oděvy do čistých prostor.