Aricoma koupila KCT Data. Podstatně rozšiřuje SAP nabídku

Praha, 23. května 2024 – Aricoma, jednička v podnikovém IT, koupila českého poskytovatele SAP služeb KCT Data. Rozšiřuje tak svou nabídku v oblasti podnikových aplikací SAP do dalších oblastí. Loni začlenila do svého SAP portfolia firmy Sabris Consulting a Consulting 4U.

Společnost KCT Data působí na trhu už 25 let. Patří mezi přední SAP partnery u klientů zejména z automobilového průmyslu, energetiky, veřejné sféry a finančních služeb. V Praze, Ostravě a Pardubicích zaměstnává více než 80 profesionálů s významným podílem odborníků na tradiční i nejnovější vývojové a integrační SAP technologie směřující do světa cloudu. V loňském roce tržby KCT Data přesáhly 214 milionů korun. 

„Spojením s Aricomou se stáváme součástí největšího poskytovatele služeb SAP na českém trhu. Naši odborníci nyní mohou sdílet špičkové zkušenosti v oboru ve výrazně širší SAP komunitě a zákazníci se mohou spolehnout na to, že dostanou to nejlepší poradenství a péči na trhu,“ řekl Evžen Mayer, dosavadní CEO KCT Data, který společnost povede i nadále.

Tým soustředící se v Aricomě na SAP služby se akvizicí KCT Data rozrostl na více než 220 lidí. Má rozsáhlé zkušenosti s významnými projekty v celé šíři aplikačního a technologického portfolia produktů SAP s aktuální prioritou na transformační projekty do prostředí SAP S/4HANA a nyní pokrývá téměř kompletní spektrum oblastí průmyslu, služeb i veřejné sféry.

„SAP doplňuje naše bezkonkurenčně široké portfolio služeb. Za pouhý rok a půl jsme v této oblasti vybudovali profesionální tým, který nyní díky rozšíření o experty z KCT Data poskytuje SAP služby prakticky pro všechna odvětví. Budeme se soustředit nejen na další posilování naší odbornosti a služeb u stávajících zákazníků, ale i na nabídku pro ty nové, případně expanzi na další trhy,“ dodal Milan Sameš, CEO Aricoma.

KCT Data je za poslední rok a půl čtvrtou akvizicí Aricomy. Kromě výše zmíněných firem z oblasti SAP se její součástí stala také firma SYSCOM Software, vývojář softwaru na míru pro veřejnou sféru. Aricoma se netají ani dalšími akvizičními ambicemi a poohlíží se po firmách v regionu DACH, zejména v Německu, a v zemích Beneluxu.

„Technologický pilíř KKCG výrazně roste. Aricoma, která do něj patří, má všechny předpoklady k tomu dominovat nejen středoevropskému regionu, ale stát se výrazným hráčem i v západní Evropě a v institucích Evropské unie. Tam už nyní prostřednictvím bruselské pobočky dodáváme významné projekty pro Evropskou komisi a její instituce po celé EU,“ doplnil Michal Tománek, investiční ředitel KKCG.

O společnosti Aricoma

Aricoma poskytuje služby v oblasti IT infrastruktury, cloudu, podnikových aplikací, kybernetické bezpečnosti, digitalizace veřejného sektoru a systémové integrace. V portfoliu má i významné projekty pro orgány Evropské unie v Bruselu a Lucemburku. Pod hlavičku Aricoma spadají také SAP specialisti Sabris Consulting, Consulting 4U a KCT Data a softwarový vývojář SYSCOM Software. Aricoma je součástí technologického pilíře investiční skupiny KKCG, zaměstnává více téměř 1 600 profesionálů a její tržby dosahují 9,5 miliard korun. Více informací naleznete na www.aricoma.com