Nevíte, co s bitcoiny? Nově je lze využít i v crowdfundingu

PRAHA 23. května – Crowdfundingová platforma Fingood nově spouští možnost investovat s využitím kryptoměny. Investoři tak kromě českých korun nyní mohou pro investice do středně velkých českých firem využít i bitcoiny a další oblíbené kryptoměny, a to za stejných parametrů, jako při klasické korunové investici.

„Boom kryptoměn nekončí, oslovují stále více i běžné klienty. Rádi zkoušíme nové inovativní věci, proto nám přišlo vhodné nabídnout i možnost investice prostřednictvím bitcoinu a celé řady dalších kryptoměn. Investorům tak nabídneme novým způsob využití krypta i v běžném životě,“ vysvětluje generální ředitel Fingoodu Vít Endler.

Princip investice, resp. volby investiční měny, bude stejný jako např. při využití platební brány v e-shopech, Fingood na řešení spolupracuje s českou platební branou Confirmo. „Řešení je jednoduché, rychlé a intuitivní. Kryptoměnu převedeme v platební bráně dle aktuálního kurzu na koruny a veškeré investice, výplaty úroků i jistiny už pak probíhají v korunách,“ vysvětlil Vít Endler.

Kromě bitcoinu bude možné ke crowdfundingovým investicím využít i další kryptoměny: ethereum, USD coin, litecoin, tether, matic, tronix a SOL. 

Podmínky jednotlivých investičních příležitostí budou stejné jako v korunách. Fingood přitom v současné době nabízí průměrný výnos 11,6 procenta. Podle Endlera je to v současné době jedna z posledních šancí, jak bezpečně spořit s dvouciferným úrokem.  „Crowdfunding nabízí oproti základním spořicím produktům více jak dvojnásobné zhodnocení. Nebudeme takové sazby moci nabízet věčně, ve zbytku roku budou úrokové výnosy klesat,“ dodává Vít Endler.

Při srovnání s konzervativními produkty tak crowdfunding umí nabídnout výrazně vyšší zhodnocení, navíc s pevnou úrokovou sazbou po dobu až tří let. „A relativně bezpečná investice s dvojcifernou úrokovou sazbou bude na konci letošní roku či v roce příštím z říše snů. Přitom není nic jednoduššího než začít investovat právě teď, a navíc svojí investicí
i podpořit českou ekonomiku. Možné využití bitcoinu je doplňkovým bonusem pro část investorů,“ uzavřel. 

Celkově od počátku činnosti přes Fingood do českých firem zamířilo 2,2 miliardy korun. Fingood nabízí investice především do středně velkých českých firem, podporuje tradiční české značky či projekty podporující rozvoj ekonomiky i zaměstnanosti v konkrétním regionu, to vše při zachování striktní úvěrové obezřetnosti. 

O Fingood

Fingood je investiční crowdfundingová platforma, která nabízí investorům zajištěné zhodnocení peněz s pevně stanoveným výnosem. Malým a středním českým firmám přináší férové a flexibilní úvěrové financování pro jejich další rozvoj. Investoři dosud přes Fingood podpořili přes 300 firem, celkový objem investic se blíží 2,5 miliardám korun.