III. ročník konference Next 3D přinese vystoupení předních odborníků v aditivní výrobě

Praha / Humpolec, 28. května 2024 – Již třetí ročník konference Next 3D se uskuteční 30. května 2024 od v Humpoleckém Fabrika Hotelu, kde se odborníci a nadšenci do profesionálního 3D tisku a 3D skenování setkají, aby diskutovali o nejnovějších trendech a aplikacích v této oblasti. Tým společnosti 3Dwiser v čele s Tomášem Soókym přivítá účastníky a představí bohatý program plný zajímavých přednášek a praktických ukázek.

V prvním bolku vystoupí renomovaný český ekonom a hlavní poradce České bankovní asociace Miroslav Zámečník, který se zaměří na aktuální situaci českého průmyslu a jeho propojení s německým trhem. Následně Matthias Schulze z německého institutu Fraunhofer IWU představí nejnovější trendy ve velkoobjemové aditivní výrobě z polymerů a kovů, včetně řady praktických aplikací.

Jednatel společnosti 3Dwiser Tomáš Soóky k programu konference říká: „Každý rok se snažíme zvát zajímavé a zkušené hosty z firem a organizací, které aditivní výrobu využívají. Ať už se jedná o firmy přímo z výroby, odborníky, kteří se zabývají vývojem a výzkumem, nebo experty na ekonomickou a byznysovou stránku věci. Letos mám velkou radost například z německého hosta, pana Matthiase Schulze z institutu Fraunhofer IWU, který bude mluvit o pokroku ve velkoobjemové aditivní výrobě.“   

Technický ředitel společnosti FT Automation Filip Šolc nabídne praktický pohled na využití 3D tisku ve firmě specializující se na robotiku, automatizaci a nové technologie v automobilovém průmyslu. Po tomto bloku budou mít účastníci možnost prohlédnout si malou výstavu 3D technologií a výtisků, kde budou návštěvníkům k dispozici odborníci na 3D tisk i skenování.

Další přednášky přinesou inspiraci z různých průmyslových odvětví. Jakub Cvilinek ze společnosti Průmyslová keramika ukáže, jak 3D tisk zásadním způsobem urychluje a zlevňuje výrobu jader do forem pro žáruvzdorné dílce. Ivo Sedlář z VALEO ADAS R&D centra v Praze se podělí o své zkušenosti s využitím 3D tisku ve vývoji asistenčních systémů a autonomních vozidel. Pavel Mazurek ze společnosti GHH-BONATRANS GROUP představí aplikace 3D tisku v železničním průmyslu.

„Opravdu unikátní vlastností konference je, že ani my sami na akci napřednášíme.  Kromě úvodu keynote speakera na obecnější téma necháváme mluvit pouze hosty z praxe, kteří tak sami tvoří agendu celého setkání. V předchozích dvou letech se nám tak povedlo zcela eliminovat typicky komerční přednášky. Ano, není to příležitost ke snadnému vlastnímu marketingu, ale i potřetí do toho jdeme.“ dodává k povaze konference Tomáš Soóky. 

Přínosy přesného 3D skenování při kontrole a analýzách plastových výlisků přiblíží Radovan Škorpil ze společnosti Josef Škrkoň – Techplast. Ke konci programu proběhne panelová diskuse, kde mohou účastníci klást otázky přednášejícím a specialistům na 3D technologie. Závěrem setkání proběhne i tombola, kde mohou účastníci vyhrát zajímavé ceny, včetně stolní 3D tiskárny UltiMaker.

O společnosti 3Dwiser:

3Dwiser s.r.o., součást mezinárodní skupiny Admasys International, je přední český dodavatel a distributor dostupných a spolehlivých, profesionálních technologií 3D tisku, 3D skenování a post-processingu. Poskytuje kompletní služby v oblasti aditivní výroby – od poradenství přes zakázkový tisk až po školení a technickou podporu. Čerpá z odborného zázemí vlastního týmu specialistů i z přímé spolupráce s českými a zahraničními výrobci tiskáren a tiskových materiálů. V Praze-Hloubětíně provozuje unikátní Aplikační centrum 3D tisku pomáhající s optimálním nasazením a rozšiřováním aditivní výroby s rychlou návratností investice.