​Investiční skupina Thein představuje komplexní ESG strategii

Praha, 3. června 2024 – Evropská směrnice CSRD o nefinančním reportingu, zaměřující se na faktory udržitelnosti, přináší nové povinnosti pro velké evropské firmy. Ačkoliv investiční skupina Thein, působící v oblasti ICT služeb a průmyslu, do této kategorie nespadá a není zákonem povinna vytvářet ESG reporting, rozhodla se i přesto ESG principy proaktivně začlenit do svého fungování. Nyní představuje zastřešující ESG politiku napříč všemi entitami.

Investiční skupina Thein za pomoci svých firemních expertů integrovala principy a závazky v oblasti sociální, environmentální odpovědnosti a odpovědného řízení. Tímto krokem jasně demonstruje svůj pevný postoj k udržitelnosti i odpovědnému podnikání. Garantem ESG politiky, jakožto jedné z klíčových hodnot skupiny Thein, se stala Jana Studničková, CEO iBusiness Thein. 

“Udržitelnost v podnikání je stále hojně diskutovaným tématem. Mnoho tuzemských společností se navíc již brzy bude muset řídit ESG principy podle evropské směrnice CSRD a výsledky povinně reportovat. Skupina Thein není těmito pravidly přímo ovlivněna, nicméně jsme se i přesto rozhodli k problematice přistoupit proaktivně. Stanovili jsme si jasné principy a závazky a snažíme se co nejefektivněji uplatňovat sociální a environmentální odpovědnost napříč dceřinkami. Uvědomujeme si, jak velký dopad naše činnosti mají na společnost i životní prostředí,” vysvětluje Jana Studničková, CEO iBusiness Thein, odpovědná za ESG politiku celé skupiny Thein. 

V rámci ESG strategie se skupina zaměřila na zlepšování environmentálního dopadu svých činností, podporu sociální odpovědnosti a posílení etického řízení a správy ve všech vlastních entitách. Klíčové oblasti, na které se společnosti budou soustředit, pak zahrnují především měření emisí CO2, implementaci nízkoemisních technologií, firemní dobrovolnictví a programy pro rozvoj zaměstnanců.

O skupině Thein

Thein je investiční skupina založená zkušeným manažerem a investorem Tomášem Budníkem, která se zaměřuje na rozvoj technologických společností v oboru lCT, kyberbezpečnosti a průmyslu 4.0. Pomocí fondů Thein Private Equity SICAV a J&T Thein SICAV chce ve svém portfoliu propojovat zajímavé projekty a poskytovat jim byznysovou a infrastrukturní expertízu. Hlavní filosofií skupiny Thein je hledání nové synergie mezi jednotlivými projekty a udržení českého know-how v českých rukách.