Investiční léto s Venture Clubem. Investoři mohou vybírat ze čtyř projektů

Praha, 2. srpna 2024 –  Venture Club, investiční a společenský klub, i během léta nabízí svým investorům možnost financování čtyř různorodých projektů, slibujících zajímavé zhodnocení.

Prvním projektem je automobilka ZEBRA, která pro navýšení produkce komunálních vozidel potřebuje další financování. Municipality platí po dodání, což představuje výzvu v oblasti cash flow. Venture Club proto nabízí faktoring objednávek pro předem známé zákazníky. Jedná se tedy o relativně bezpečnou investici, vhodnou pro konzervativnější investory, trvající přibližně 5 měsíců. Klub profinancoval již 22 vozidel, 5 dodaných již bylo vyúčtováno investorům. 

Další příležitost představuje elektronický stavební deník Stavario, kde Venture Club navyšuje investici a přidává dalších 9 milionů k původní částce 14,5 milionu Kč. Cílově bude držet něco mezi 36-56% podíly ve firmě. Ve vazbě na plnění plánu rozvoje společnosti část podílu následně obdrží klíčoví lidé ve formě ESOPu. Konstrukce zvyšuje motivaci founderů a ústředních zaměstnanců, současně také zvyšuje bezpečnost investice pro investory.  

Poslední dvě dosavadní otevřené nabídky jsou třetí kolo úpisu akcií společnosti SANEZOO, doplněné možností zakoupit zajímavý dluhopis společnosti pro ty, co preferují jistotu a pravidelnost výnosu. Firma dosáhla významného pokroku v oblasti automatizace náročných kontrol kvality povrchů – speciálně lesklých a matných. 

“Jedná se tedy o naprosto unikátní záležitost, navíc ve formě produktového řešení. Její technologie GRASP (picking) je také nejlepším řešením na trhu. Po reorganizaci na konci druhého kvartálu 2024 a jmenování nového CEO Luboše Nebesaře se firma zaměřuje především na posílení obchodu, doplnění projektových zakázek produktovými s kratším obchodním cyklem a pro středně velké firmy, kterou se stala, obvyklou organizaci procesů a kvality řízení. Uvedené umožní do budoucna snazší expanzi na americký trh přes již existující pobočku v Cincinnati v Ohiu,” říká Petr Šedivý, CEO Venture Club Invest s.r.o. a předseda výboru Venture Club z.s. a doplňuje: “Ambiciózní plán a pozitivní reakce trhu vytvářejí příležitost pro investory i s menším kapitálem.”

Členové Venture Clubu mohou stále vstoupit do kteréhokoliv z nabízených projektů. Noví zájemci o členství se mohou rovněž připojit ke klubu a získat tak přístup ke stávajícím i budoucím zajímavým investicím.

 O Venture Club:

Venture Club z.s. je investiční a společenský klub investorů a zájemců o investice, který sdružuje na 290 členů v investiční on-line platformě, provozované servisní organizací klubu, společností Venture Club Invest s.r.o. Skupina se zaměřuje na vyhledávání, organizování, spoluřízení investic, společenskou a vzdělávací činnost, zprostředkovává svým členům networking. Od roku 2016 přes něj prošly investice o objemu přes 660 milionů Kč, z toho v roce 2023 to bylo přes 80 milionů Kč. Mezi zainvestované projekty patří z již prodaných například všeobecné zdravotní pojištění psů a koček PetExpert a developerský projekt výstavby 108 bytů Klíčanka, z běžících investic projekt pro influencery a značky LaFluence, automobilka ZEBRA Group, dodavatel úložišť a FVE Greenbuddies Charging, výrobce baterií HE3DA Magna Energy Storage, deep-tech společnost SANEZOO, zabývající se náročnými kontrolami kvality povrchů a strojovým viděním,  či investovaná Vím o všem, dodavatel elektronického stavebního deníku Stavar.io. Zatím poslední investicí je vstup do investičního fondu Tensor Ventures 1.