Sazka slaví 10 let Eurojackpotu: Více než 400 milionářů a rekordních 2,466 miliardy korun pro výherce z Česka

Praha, 15. října 2024: Společnost Sazka slaví významné výročí – deset let od prvního slosování populární evropské loterie Eurojackpot. Od jejího uvedení na český trh v říjnu 2014 se z mnoha sázejících stali výherci, kteří si domů odnesli miliony korun, a někteří dokonce miliardy. Nyní Sazka rozdává jubilejní prémie v podobě 10 zlatých cihel v celkové hodnotě 20 milionů korun.

Během poslední dekády se Sazka může pochlubit 358 milionáři, kteří v letech 2014 až 2023 vzešli ze slosování Eurojackpotu. V roce 2024 zatím přibylo dalších 44 šťastných milionových výherců. Největší výhrou v prvním pořadí v české historii evropské loterie bylo neuvěřitelných 2,466 miliardy korun, které získal sázející z Pardubického kraje 15. května 2015 při vsazení v trafice.
Evropský rekord padl letos, kdy byl 22. dubna 2024 vyplacen jackpot v rekordní výši 3,032 miliardy korun, což představuje dosud nejvyšší výhru v historii Eurojackpotu.

Kromě tradičních peněžitých výher nabízí Sazka svým sázejícím i bohatý výběr prémií. Při 154 losování prémií bylo rozdáno 723 výher v hodnotě přesahující 1 miliardu korun. Mezi cenami byly zahraniční apartmány, luxusní byty, automobily, motocykly, a dokonce i cesty kolem světa. 

Při příležitosti oslav tohoto významného výročí je připravena speciální prémie, o kterou mají sázející Eurojackpotu možnost hrát během října. Nad rámec peněžité výhry Sazka nabídne 10 zlatých cihel v celkově hodnotě 20 milionů korun.10 šťastlivců si tak domů odnese zlato v hodnotě 2 milionů korun.

„Deset let Eurojackpotu v Česku je pro nás významným milníkem,“ říká Martin Eliáš, brand manažer loterií společnosti Sazka, a dodává: „Tato evropská loterie si u nás získala obrovskou popularitu, což dokládá i skutečnost, že jsme za tuto dobu vytvořili více než 400 milionářů. Miliardové výhry, které lze vyhrát, a exkluzivní prémie činí Eurojackpot jednou z nejatraktivnějších loterií na trhu.“

Eurojackpot zůstává jednou z nejpopulárnějších loterií nejen v Česku, ale i v celé Evropě. Letošní výročí je důkazem, že za deset let své existence přineslo radost a splnění snů do života stovek Čechů, kteří měli štěstí na výherní kombinace.
Celkově Sazka ze všech číselných loterií vygenerovala za poslední dekádu více než 2 500 milionářů a rozdala výhry v hodnotě přes 18 miliard korun.

Tváří Eurojackpotu je miliardář Henri. Věděli jste, že:

  • Henri není skutečným miliardářem. Hraje ho jihoafrický herec Johan van Vuuren, který žije s manželkou a 2 dětmi v Londýně.
  • Henri na své charisma (a miliardářskou auru) lákal mnoho žen, které po odvysílání reklam posílaly do redakcí svá telefonní čísla nebo e-maily. Jedna žena se dokonce domnívala, že je to opravdu její známý a žádala o předání kontaktu.  

O společnosti Sazka:

Sazka a.s. je největší a nejstarší loterní společnost v České republice, která skrze neustálé inovace a odpovědným způsobem poskytuje zákazníkům nejširší portfolio her a každodenní zábavy. Nejznámější hrou je Sportka, populární hra s historií delší 65 let. Společnost je od roku 2014 provozovatelem loterie Eurojackpot, jedné z největších evropských her. Součástí zábavní rodiny jsou i stírací losy, sportovní kurzové sázky a rychloobrátkové hry. Své produkty poskytuje Sazka na online herním portálu www.sazka.cz a prostřednictvím unikátní prodejní sítě s více než 7 500 prodejními místy po celé České republice. Na terminálech Sazky lze vyřídit i řadu běžných transakcí od platby složenek přes dobití kreditu až po vyzvednutí balíku. 

Sazka je lídrem v oblasti zodpovědného hraní. Vedle mezinárodních auditovaných certifikací European Lotteries a World Lottery Association rozvíjí vlastní projekt Hraj s rozumem a preventivní programy ve spolupráci s neziskovými organizacemi.

Mateřskou společností Sazky je skupina Allwyn, která provozuje loterie také v Rakousku, Řecku, na Kypru a v Itálii a od února 2024 se stala na dalších deset let provozovatelem také britské Národní loterie. Skupina Allwyn je aktivní také na americkém kontinentu. Po akvizici a rebrandingu firmy Camelot Illinois provozuje pod názvem Allwyn North America loterii v americkém státě Illinois. SAZKA a.s. je členem nadnárodní investiční skupiny KKCG, působící v 38 zemích. Více na www.sazka.czwww.allwynentertainment.com