HPE představuje nové řešení na míru, vyvinuté s AMD, pro rychlejší výcvik velkých a složitých AI modelů

  • Nový server HPE ProLiant Compute XD685 podporuje až osm akcelerátorů AMD Instinct MI325X a dva AMD EPYC procesory, čímž poskytuje špičkový výkon a flexibilitu pro efektivní tvorbu a výcvik velkých jazykových modelů.
  • Speciálně navržené řešení nabízí možnost chlazení vzduchem nebo přímým kapalinovým chlazením pro zlepšenou energetickou účinnost a integruje HPE iLO pro bezpečnou správu.
  • HPE ProLiant Compute XD685 je ideální pro poskytovatelé AI služeb a tvůrce velkých jazykových modelů, včetně vládních institucí a velkých komerčních společností.

Praha, 16. října 2024 – Společnost Hewlett Packard Enterprise (HPE) představila server HPE ProLiant Compute XD685 určený k výcviku složitých modelů umělé inteligence (AI). Pohání ho 5. generace procesorů AMD EPYC a akcelerátory AMD Instinct MI325X. Nový systém HPE je optimalizován pro rychlé nasazení vysoce výkonných, bezpečných a energeticky úsporných AI clusterů, které jsou využívány při výcviku velkých jazykových modelů, zpracování přirozeného jazyka a multimodálním výcviku.

Závod o využití potenciálu AI, který může výrazně zlepšit produktivitu práce, zdravotní péči, klimatické vědy a mnoho dalšího, je v plném proudu. Aby ho bylo možné naplno využít, poskytovatelé AI služeb, vlády a tvůrci velkých jazykových modelů potřebují flexibilní a výkonná řešení, která lze rychle začít používat.

„Trénink velkých jazykových modelů vyžaduje škálovatelný a paralelní výpočetní výkon spolu s unikátními službami, což nabízí jen vysoce výkonná řešení, jako je to naše,“ uvedla Trish Damkroger, senior viceprezidentka a generální ředitelka HPC & AI Infrastructure Solutions společnosti HPE a dodala: „Jako lídr ve vývoji výkonných a energeticky úsporných systémů, ve spolupráci s AMD představujeme nový HPE ProLiant Compute XD685, který podpoří rostoucí trh tvůrců AI modelů a urychlí vědecké a technické pokroky v různých odvětvích.“

„Díky výkonné kombinaci nejnovějších procesorů AMD EPYC a akcelerátorů Instinct mohou uživatelé HPE ProLiant Compute XD685 urychlit uvedení svých produktů na trh a získat špičkový výkon i efektivitu v oblasti AI,“ řekl Forrest Norrod, výkonný viceprezident a generální ředitel skupiny Data Center Solutions Group společnosti AMD a dodal: „Naše spolupráce s HPE dál přináší flexibilní a výkonná řešení, která podporují růst AI a pomáhají zvládnout rostoucí poptávku po tréninku velkých jazykových modelů, čímž podporují inovace v konkurenčních odvětvích.”

Rychlost řešení a flexibilita zvyšují konkurenční výhodu v oblasti AI

HPE ProLiant Compute XD685 přináší rychlost řešení pro velké projekty výcviku a ladění AI modelů pomocí nového modulárního šasi navrženého společností HPE. Modulární a kompaktní 5U šasi zkracuje dobu uvedení řešení na trh a poskytuje flexibilitu pro podporu široké škály GPU, CPU, komponent, softwaru a metod chlazení. Kromě toho HPE ProLiant Compute XD685 kombinuje desetiletí odborných znalostí HPE v oblasti přímého kapalinového chlazení spolu s inovacemi v oblasti bezpečnosti díky technologii HPE iLO, čímž vytváří vysoce výkonné řešení, které je navrženo s ohledem na udržitelnost a bezpečnost.

  • Provoz největších AI modelů s menším počtem GPU: Díky architektuře AMD CDNA 3 a akcelerátorům AMD Instinct MI325X poskytuje špičkový výkon a efektivitu pro AI trénink i inference. Akcelerátory MI325X mají špičkovou paměť HBM3e s propustností 6 TB/s, což zlepšuje výkon a snižuje celkové náklady na vlastnictví (TCO).
  • Zlepšení efektivity díky volitelnému přímému kapalinovému chlazení: Přímé kapalinové chlazení pomáhá firmám zvládnout rostoucí energetické nároky, dosáhnout cílů udržitelnosti a snížit provozní náklady. HPE využívá své desetileté zkušenosti a vedoucí postavení na trhu, s nasazením největších kapalinou chlazených IT systémů na světě.
  • Rychlejší nasazení a provoz: Služby HPE nabízejí širokou škálu flexibilních a přizpůsobitelných řešení pro instalaci a nasazení velkých AI clusterů po celém světě. Díky důrazu na stabilitu a provozní dokonalost odborníci z HPE staví, integrují, validují a testují řešení už ve výrobě, což zjednodušuje a urychluje nasazení na místě.
  • Ochrana před rostoucími bezpečnostními hrozbami: Systémy HPE ProLiant Compute XD685 lze spravovat bezpečně díky HPE iLO, které zajišťuje snadnou správu a pokročilé bezpečnostní funkce integrované do dodavatelského řetězce a samotného hardwaru.
  • Optimalizace hustoty racků: Kompaktní 5U šasi serveru HPE umožňuje uspořádání 8 uzlů na rack, což maximalizuje hustotu pro systémy s 8 GPU. HPE ProLiant Compute XD685 podporuje až osm akcelerátorů AMD Instinct MI325X nebo MI300X, dva procesory AMD EPYC 9005 a chlazení vzduchem nebo kapalinou.
  • Zjednodušená správa velkých AI clusterů: Software HPE Performance Cluster Manager umožňuje snadnou správu systémů díky automatizované konfiguraci. Udržuje clustery v provozu pomocí podrobné telemetrie, testování zátěže GPU a dalších funkcí pro efektivní řízení složitých systémů.

Společnost HPE na serverech HPE ProLiant Gen11, které jsou vybaveny nejnovějšími procesory AMD EPYC 9005 Series rovněž oznámila dosažení 30 nových světových rekordů. Tyto nové rekordy zahrnují špičkový výkon a energetickou účinnost pro podnikové pracovní úlohy.

Dostupnost

Servery HPE ProLiant Compute XD685 jsou k dispozici prostřednictvím společnosti HPE. Obecně budou v různých konfiguracích dostupné v prvním čtvrtletí roku 2025.

O společnosti Hewlett Packard Enterprise

Hewlett Packard Enterprise je globální společností poskytující edge-to-cloud platformu jako službu, která firmám pomáhá zefektivnit podnikání využitím všech jejich nashromážděných dat, ať jsou kdekoliv. Společnost HPE staví na desetiletích vývoje a inovací s cílem nabídnout nejlepší možnosti, jakými společnosti mohou podnikat. HPE poskytuje jedinečná řešení s dlouholetou zkušeností v cloudových platformách a se zpracováním IT úloh na koncových bodech, které pomáhají zákazníkům rozvíjet nové obchodní modely a celkově zvýšit jejich provozní výkon. 

Pro více informací navštivte: www.hpe.com