Společnost ZKW investuje do rozšíření svého závodu v Mexiku dalších 100 milionů eur

Specialista na osvětlovací systémy pokračuje v investicích do výrobního závodu v mexickém Silao. V rámci zahájení nové fáze výstavby a dalšího rozšíření závodu byl položen základní kámen.

Společnost ZKW akceleruje svůj mezinárodní růst a výrazně investuje do závodu v mexickém Silao, který je strategicky důležitý pro americký automobilový trh. Během slavnostního otevření 29. listopadu zahájila skupina ZKW provoz třetí etapy rozšíření mexického závodu v Silau o dalších 15 700 m². Zároveň se uskutečnilo slavnostní položení základního kamene pro další fázi rozšíření, která má do roku 2025 vytvořit celkem 7 000 metrů čtverečních dalších výrobních prostor a 1 100 nových pracovních míst. „Rozšířením zvýšíme výrobní kapacitu a vytvoříme přibližně 2 000 nových pracovních míst pro výrobu inovativních osvětlovacích systémů pro zákazníky ve strategicky důležitém hospodářském regionu NAFTA,“ vysvětlil Dr. Wilhelm Steger, generální ředitel společnosti ZKW Group GmbH. Společnost ZKW investuje do třetího rozšíření závodu v Silau více než 100 milionů eur (asi 2 a půl miliardy korun).

Společnost ZKW vyrábí od roku 2016 v Silau vysoce kvalitní světlomety pro prémiové výrobce automobilů, jako jsou BMW, Ford Lincoln, General Motors, Mercedes Benz, Nissan Infiniti, Volkswagen a Volvo. Díky současnému rozšíření závodu i tomu dalšímu plánovanému do roku 2025 investuje společnost ZKW v závodě v Silau více než 100 milionů eur. Společnost v současné době v Mexiku zaměstnává 1 658 lidí, kteří vyrábějí vysoce kvalitní osvětlovací systémy pro řadu výrobců automobilů v USA a v Mexiku. Od roku 2025 se mají v Silau vyrábět světlomety a středová světla pro Volkswagen a General Motors. Severní Amerika je pro společnost ZKW strategicky důležitým trhem, který by se do roku 2028 mohl stát globálně druhým největším a tvořit tak přibližně 30 % prodeje. „Dlouhodobým cílem je další posílení růstové strategie společnosti ZKW, zejména pro trh USMCA. Do roku 2026 plánuje společnost ZKW Mexiko vyrábět každý rok přibližně 4,5 milionu světlometů, a to se 4 000 zaměstnanci,“ vysvětluje Dominique Boulegue, generální ředitel závodu ZKW Mexiko.

Nejmodernější výroba

Společnost ZKW Mexiko vyrábí kompletní světlomety, krycí skla, optické čočky a elektronické součásti pro osvětlovací systémy s využitím nejmodernějších technologií a strojů (např. systémy pro vstřikování plastů, systémy pro nanášení tvrdých nátěrů a lakování, nanášení kovových par a stroje proti zamlžování). Díky třetí fázi rozšíření společnost ZKW zvýší svou výrobní kapacitu v Silau o 1,2 milionu světlometů. Pro nově vytvořená pracovní místa firmy ZKW i nadále hledá specialisty, jako jsou inženýři, technici, obchodní pracovníci nebo pomocný personál. „Naše poděkování patří všem našim zaměstnancům, jejichž nasazení a odhodlání stojí za úspěchem společnosti ZKW Mexiko. Právě nyní dosahujeme významného milníku v historii společnosti ZKW Mexiko,“ uvedl Boulegue.

Slavnostní otevření a položení základního kamene

Slavnostního otevření části závodu fáze 3.1 a položení základního kamene fáze 3.2 se zúčastnily významné osobnosti politiky a obchodu: guvernér Diego Sinhué Rodríguez Vallejo, obchodní poradkyně Nella Hengstler, obchodní delegát Ramón Alfaro, starosta města Silao Carlos García Villaseñor, generální ředitel skupiny ZKW Dr. Wilhelm Steger, generální ředitel závodu Dominique Boulegue a mnoho dalších.

O skupině ZKW

Skupina ZKW je specialista na inovativní prémiové osvětlovací systémy a elektroniku. Jakožto systémový dodavatel je ZKW globálním partnerem automobilového průmyslu. Skupina vyvíjí a vyrábí produkty na základě svého hesla „Bright Minds, Bright Lights“, které kombinuje jasné mysli s moderními výrobními technologiemi a vyrábí komplexní prémiové osvětlovací a elektronické moduly pro mezinárodní výrobce automobilů. 

Mezi její špičkové produkty patří výkonné a nákladově efektivní kompletní LED systémy. Skupina ZKW působí po celém světě v celkem dvanácti lokalitách s inteligentně propojeným vývojem a výrobou. Na konci roku 2022 zaměstnávala skupina kolem 10,000 zaměstnanců a celkový příjem přesáhl 1,4 miliardy eur. 

V souladu s firemní vizí „Průlomové prémiové osvětlení a elektronické systémy od ZKW pro všechny koncepty mobility globálního automobilového průmyslu“, je hlavním cílem společnosti vyrábět špičkové produkty vysoké kvality a podporovat rozvoj inovativních holistických osvětlovacích systémů. Díky objevům a vynálezům vytváří firemní skupina ZKW vozidla, která jsou žádanější, jedinečnější, bezpečnější a úspornější.

Její 360stupňové produktové portfolio zahrnuje světlomety a mlhové světlomety, zadní světla, blikače, interiérové a registrační značky a elektronické moduly. Renomovaní výrobci automobilů se svými značkami spoléhají na inovativní produkty od ZKW – včetně BMW (BMW, Rolls Royce), DAIMLER (Auta a nákladní auta MERCEDES-BENZ), FORD (Lincoln, Ford), GEELY (Volvo, Polestar, Lynk & Co, Geely), GENERAL MOTORS (Buick, Chevrolet, Cadillac), Hyundai/KIA, JLR (Jaguar, Landrover), Stellantis (Opel, Citroen), RENAULT / NISSAN (Infiniti, Alpine), VGTT (Volvo Trucks, MACK) a VW (Porsche, Audi, Lamborghini, Bentley, Škoda, Seat/Cupra, VW, VW Commercial Vehicles, MAN, Scania).

Díky inteligentním osvětlovacím systémům a inovativnímu stylu utváří ZKW vzhled a charakter vozidel po celém světě.