„NVIDIA AI Computing by HPE“ urychluje revoluci v průmyslové GenAI

Nové, společně vyvinuté, soukromé cloudové AI řešení zahrnuje akcelerované výpočty s kompletními službami po celý životní cyklus a urychluje využití AI.

Praha, 20. června 2024 – Společnosti Hewlett Packard Enterprise (HPE) a NVIDIA oznámily NVIDIA AI Computing by HPE. Jde o sadu společně vyvinutých řešení umělé inteligence (AI) a propojených služeb, které podnikům pomohou rychleji začít využívat výhody generativní umělé inteligence (GenAI).

Hlavní novinkou v této nabídce je HPE Private Cloud AI. Toto unikátní řešení kombinuje výpočetní výkon, síťové prvky a software NVIDIA AI s úložištěm dat HPE AI, výpočetními jednotkami a cloudem HPE GreenLake. Díky tomu mohou firmy všech velikostí rychle a flexibilně vyvíjet a nasazovat aplikace GenAI. HPE Private Cloud AI, poháněná novým kopilotem OpsRamp AI, který pomáhá IT operacím zlepšit pracovní zátěž a efektivitu IT, zahrnuje samoobslužné cloudové prostředí s úplnou správou životního cyklu a je k dispozici ve čtyřech konfiguracích pro podporu široké škály pracovních zátěží AI a případy užití.

Všechny produkty a služby z nabídky NVIDIA AI Computing by HPE budou dostupné díky společné go-to-market strategii, která zahrnuje prodej, distribuci, školení a globální síť systémových integrátorů. Mezi ně patří společnosti Deloitte, HCLTech, Infosys, Kyndryl, TCS a Wipro, které pomohou firmám z různých odvětví provozovat i ty nejsložitější AI úlohy.

Toto oznámení proběhlo během hlavní přednášky konference HPE Discover za účasti generálních ředitelů obou společností. NVIDIA AI Computing by HPE symbolizuje rozšíření dlouholetého partnerství a odráží významné investice, času a zdrojů. 

„GenAI má obrovský potenciál pro transformaci podniků, ale složitost fragmentovaných AI technologií s sebou nese příliš mnoho rizik a překážek, které brání plošnému zavádění, přičemž mohou ohrozit nejcennější aktivum společnosti, její vlastní data,“ řekl Antonio Neri, prezident a generální ředitel společnosti HPE a dodal: „Abychom mohli naplno využít potenciál GenAI, společně s NVIDIA jsme vyvinuli kompletní řešení privátního cloudu pro AI. To podnikům umožní soustředit své zdroje k využití AI, která může zvýšit produktivitu a přinést nové zdroje příjmů.“

„Generativní umělá inteligence a zrychlené výpočty podněcují zásadní transformaci, protože každé odvětví závodí, aby se připojilo k průmyslové revoluci,“ řekl Jensen Huang, zakladatel a generální ředitel společnosti NVIDIA a dodal: „Nikdy předtím NVIDIA a HPE společně neintegrovaly své technologie tak hluboce – kombinující celý výpočetní systém NVIDIA AI spolu s technologií privátního cloudu HPE – aby vybavily podnikové klienty a profesionály AI nejpokročilejší výpočetní infrastrukturou a službami, aby rozšířily hranice AI.“

HPE a NVIDIA společně vyvinuly portfolio Private Cloud AI

HPE Private Cloud AI přináší jedinečné cloudové prostředí pro urychlení inovací, návratnost investic a řízení podnikových rizik spojených s AI. Řešení zahrnuje:

  • podporu pro úlohy inferenčního učení, doladění modelů a RAG AI, které využívají vlastní data;
  • firemní kontrolu pro požadavky na ochranu osobních dat, zabezpečení, transparentnost a správu;
  • cloudové prostředí a služby, jako jsou ITOps a AIOps, pro zvýšení produktivity;
  • rychlý a flexibilní způsob využití pro přístup k budoucím příležitostem a růstu v oblasti AI.

Kurátorovaný softwarový balík pro AI a data v HPE Private Cloud AI

Základ softwarového balíčku pro AI a data tvoří sada NVIDIA AI Enterprise a inferenční mikroslužby NVIDIA NIM. NVIDIA AI Enterprise urychluje datově vědecké procesy a zjednodušuje vývoj a nasazení spolupilotů připravených pro výrobu a dalších aplikací GenAI. Součástí NVIDIA AI Enterprise jsou snadno použitelné mikroslužby NVIDIA NIM, které optimalizují výkon modelu a zajišťují hladký přechod od prototypu k výrobnímu nasazení modelu umělé inteligence a jeho využití.

K doplnění sady NVIDIA AI Enterprise a NVIDIA NIM, software HPE AI Essentials poskytuje sadu připravených nástrojů pro AI a datové základy s jednotným řídicím panelem. Nabízí adaptabilní řešení, nepřetržitou podporu podniku a důvěryhodné služby AI, jako je shoda dat a modelů a rozšiřitelné funkce, které zajišťují dodržování předpisů, vysvětlitelnost a reprodukovatelnost datového toku umělé inteligence po celý životní cyklus.

Pro dosažení optimálního výkonu AI a datového softwarové sady, poskytuje HPE Private Cloud AI plně integrovanou AI infrastrukturní vrstvu. Ta zahrnuje síťové prvky NVIDIA Spectrum-X Ethernet, souborové úložiště HPE GreenLake a servery HPE ProLiant s grafickými procesory NVIDIA L40, H100 a H200 NVLink Tensor Core a platformou NVIDIA GH200 NVLink2.

Cloudové prostředí umožněno cloudem HPE GreenLake

HPE Private Cloud AI nabízí samoobslužné cloudové prostředí podporované cloudem HPE GreenLake. Prostřednictvím řídicího panelu, který je založen na jedné platformě nabízí portfolio cloudových služeb možnost správy a sledování automatizace, orchestraci a správu koncových bodů, úloh a dat napříč hybridními prostředími. Rovněž zahrnuje metriky udržitelnosti pro pracovní zátěže a koncové body.

HPE GreenLake Cloud a OpsRamp AI – monitorovaná infrastruktura a copilot asistent

Operace IT OpsRamp jsou integrovány s cloudem HPE GreenLake, aby byla zajištěna pozorovatelnost a AIOps pro všechny produkty a služby HPE. OpsRamp nyní poskytuje pozorovatelnost pro end-to-end NVIDIA akcelerovaný výpočetní stack, včetně NVIDIA NIM a AI softwaru, NVIDIA Tensor Core GPU a AI clusterů, stejně jako NVIDIA Quantum InfiniBand a NVIDIA Spectrum Ethernet switche. IT administrátoři mohou získat přehled, aby mohli identifikovat anomálie a monitorovat svou infrastrukturu AI a pracovní zátěž v hybridních multicloudových prostředích.

Nový kopilot operací OpsRamp využívá zrychlenou výpočetní platformu NVIDIA k analýze velkých datových sad za účelem získání přehledů s konverzačním asistentem, což zvyšuje produktivitu řízení operací. OpsRamp se také integruje s CrowdStrike API, takže zákazníci mohou vidět jednotný pohled na mapu služeb zabezpečení koncových bodů v celé jejich infrastruktuře a aplikacích.

Zrychlení zhodnocení pomocí AI – rozšířená spolupráce s globálními systémovými integrátory

S cílem zkrátit dobu potřebnou k tomu, aby podniky mohly vyvíjet AI řešení zaměřené na konkrétní odvětví a využití s jasnými obchodními výhodami, společnosti Deloitte, HCLTech, Infosys, TCS a Wipro oznámily podporu portfolia NVIDIA AI Computing by HPE a HPE Private Cloud AI jako součást svých strategických řešení a služeb umělé inteligence.

 

HPE zdvojnásobuje nejnovější GPU a superčipy NVIDIA

  • HPE Cray XD670 podporuje osm grafických procesorů NVIDIA H200 Tensor Core a je ideální pro tvůrce velkých jazykových modelů (LLM).
  • Server HPE ProLiant DL384 Gen12 s duálními grafickými procesory NVIDIA GH200 NVLink2 je ideální pro uživatele LLM, kteří používají větší modely nebo RAG.
  • Server HPE ProLiant DL380a Gen12 podporuje až osm grafických procesorů NVIDIA H200 NVLink Tensor Core a je ideální pro uživatele LLM, kteří hledají flexibilitu pro škálování GenAI úloh.
  • HPE bude na trh uvádět produkty podporující grafické procesory NVIDIA GB200 NVLink2 a nové architektury Blackwell, Rubin a Vera Rubin.

Úložiště souborů s vysokou hustotou certifikované pro systémy NVIDIA DGX BasePOD a OVX

Služba HPE GreenLake pro File Storage získala certifikaci NVIDIA DGX BasePOD a ověření úložiště NVIDIA OVX, což firmám poskytuje osvědčené podnikové řešení pro ukládání souborů pro urychlení AI, GenAI a pracovních zátěží náročných na grafický procesor ve velkém měřítku. Společnost HPE bude partnerem pro uvedení na trh v nadcházejících programech certifikace úložišť referenční architektury NVIDIA.

Dostupnost

  • Očekává se, že HPE Private Cloud AI bude dostupný na podzim 2024.
  • Server HPE ProLiant DL380a Gen12 s grafickými procesory NVIDIA H200 NVLink Tensor Core bude dostupný na podzim 2024.
  • Server HPE ProLiant DL384 Gen12 s duálními grafickými procesory NVIDIA GH200 NVLink2 bude dostupný rovněž na podzim 2024.
  • Server HPE Cray XD670 s grafickými procesory NVIDIA H200 Tensor Core GPUs NVLink2 bude dostupný v létě 2024.

O společnosti Hewlett Packard Enterprise

Hewlett Packard Enterprise je globální společností poskytující edge-to-cloud platformu jako službu, která firmám pomáhá zefektivnit podnikání využitím všech jejich nashromážděných dat, ať jsou kdekoliv. Společnost HPE staví na desetiletích vývoje a inovací s cílem nabídnout nejlepší možnosti, jakými společnosti mohou podnikat. HPE poskytuje jedinečná řešení s dlouholetou zkušeností v cloudových platformách a se zpracováním IT úloh na koncových bodech, které pomáhají zákazníkům rozvíjet nové obchodní modely a celkově zvýšit jejich provozní výkon. 

Pro více informací navštivte: www.hpe.com