Nová kampaň Spořitelny na dětský účet pomůže se zvyšováním finančního zdraví mladých klientů. Za používání mobilního George získají odměnu až 500 Kč a za pravidelné spoření 5% úrok na spořicím účtu

Česká spořitelna připravila pro mladé klienty tradiční promo nabídku, v rámci které je odmění za pravidelné spoření a používání mobilního bankovnictví George. Mladí klienti tak mohou získat za pět měsíců až 500 Kč (5 x 100 Kč měsíčně, pokud se přihlásí alespoň jednou do měsíce do mobilního bankovnictví George) a zvýhodněný úrok ve výši 5 % ročně na spořicím účtu, pokud si na něj mladý klient pošle částku v minimální výši 50 Kč. Letošní akce trvá od 1. srpna do 31. října 2024 a mohou ji využít děti a studenti do 17 let včetně.

„Naše tradiční každoroční dětská kampaň stojí na jednoduché myšlence, kterou je sjednání dětského účtu a pravidelného spoření, díky kterému mladí klienti nahlédnou do světa financí a získají možnost vyzkoušet si hospodařit s penězi pod dozorem rodičů. Děti se učí zacházet s běžným a spořicím účtem, mobilním bankovnictvím George, vlastní platební kartou a učí se spravovat své první vlastní peníze. Navíc jsme George upravili dětem do jejich 15. narozenin do hravější podoby,” říká Gabriela Zdařilová, která má v České spořitelně nabídku dětských účtů na starost.

Další výhody, které lze s dětskými produkty získat:

  • Penzijní připojištění – bonus 500 Kč na dětskou smlouvu o Doplňkovém penzijním spoření. Podmínkou je minimální měsíční úložka je ve výši 500 Kč, která bude sjednaná ve smlouvě a vložena na účet nejpozději do jednoho měsíce po nabytí účinnosti smlouvy.   
  • Stavební spoření – dvojnásobná státní podpora po dobu 6 let při sjednání online (až 6 x 1000 Kč se zhodnocením až 5,3 % ročně a sjednání nové smlouvy zdarma).

Promo kampaň v médiích

Spořitelna na podporu dětských účtů spouští TV spot, který poběží od začátku srpna do konce září v České televizi, na Nově, Primě či Óčku. Jeho cílem je motivovat rodiče, aby svým dětem (8-17 let) založili dětský účet jako první krok k finanční gramotnosti. Kampaň poběží i v online médiích a na sociálních sítích. Kreativu bude možné vidět i v klasických OOH formátech a v pobočkové síti Spořitelny.

Celou kampaň připravil tým pod vedením Tomáše Novotného a Jakuba Hereše z VMLY&R a Terezy Svěrákové a Tomáše Dvořáka z OAK Prague. Spot produkovala společnost Bistro Films v čele s režisérským duem Wolfberg.

„Navazujeme na kampaň o finančním zdraví z počátku roku, proto pokračujeme se stejným kreativním konceptem, jehož exekuce stojí na castingu, výrazné barevné stylizaci a hravé feel-good atmosféře,“ doplnil Tomáš Novotný, Executive Creative Director VMLY&R.

Více podrobností o aktuální promo nabídce na www.csas.cz/deti

Profil České spořitelny

Jsme nejstarší českou bankou, naše kořeny sahají až do roku 1825. Naším cílem je vést skrze poradenství jednotlivce, firmy a celou společnost k finančnímu zdraví a prosperitě. Jsme největší bankou v České republice s více než 4,5 milionu klientů a zároveň bankou nejdostupnější – disponujeme největší sítí poboček a bankomatů a naše digitální bankovnictví George je nejvyužívanější bankovní aplikací na českém trhu. Máme relevantní nabídku pro všechny typy zákazníků, ať jde o individuální klientelu, drobné podnikatele, malé a střední firmy až po velké korporace a klienty z veřejného sektoru. Od roku 2000 jsme součástí evropské bankovní skupiny Erste. Naše postavení nám dovoluje udávat trend v technologických a digitálních inovacích a zavádění nových služeb a produktů.

  • Jsme první bankou, která se stará o finanční zdraví klientů. Veřejně jsme se zavázali, že do roku 2025:
    • Pomůžeme všem našim klientům vytvořit finanční rezervu na nenadálé výdaje
    • Zpřístupníme kvalitní finanční vzdělávání všem dětem v České republice
    • Pomůžeme milionu našich klientů šetřit si na důchod
    • Poskytneme českým firmám 50 miliard na zvýšení konkurenceschopnosti a udržení pracovních míst
  • Zaujímáme vedoucí tržní pozici v oblasti retailových i firemních úvěrů, hypoték i v celkových vkladech. Našich služeb využívá každá druhá municipalita v České republice.
  • Naše internetové a mobilní bankovnictví George má více než 2 miliony uživatelů a je nejvyužívanější bankovní digitální službou na trhu.

Nadace České spořitelny je největší bankovní nadací v ČR. Zaměřuje se především na děti a mladé lidi, u nichž chce vzděláváním rozvíjet takové dovednosti a postoje, které budou přispívat k jejich větší nezávislosti, soběstačnosti a finančnímu zdraví. Nadace do podpory vzdělávacích projektů investuje každý rok desítky milionů korun.