HPE představuje AI aplikace, které lze do HPE Private Cloud AI nasadit jedním kliknutím

HPE Private Cloud AI umožňuje organizacím spustit generativní AI asistenty během pár vteřin s využitím vlastních dat.

Program Unleash AI spojuje zákazníky HPE Private Cloud AI s předními nezávislými softwarovými dodavateli, systémovými integrátory a poskytovateli služeb.

Praha, 20. září 2024 – Společnost Hewlett Packard Enterprise (HPE) spouští prodej HPE Private Cloud AI a nového řešení pro automatizaci AI aplikací. HPE Private Cloud AI je komplexní řešení založené na cloudových technologiích vyvinuté ve spolupráci se společností NVIDIA. Podnikům všech velikostí pomáhá jednoduše vytvářet a nasazovat generativní aplikace AI (GenAI). Uvedena byla jako součást portfolia NVIDIA AI Computing by HPE. Nové řešení přináší podnikům možnost nasazovat virtuální asistenty na jeden klik a zprovoznit je do několika sekund.

„Podniky nasazují generativní AI v podmínkách, kdy se dostávají pod tlak rychle zareagovat a ukázat svoji připravenost,“ řekla Fidelma Russo, výkonná vicepresidentka a generální ředitelka pro hybridní cloud a CTO společnosti HPE. „Implementace AI aplikací však vyžaduje, aby organizace spojily různé modely, datové sady, nástroje a další zdroje. Nová akcelerující řešení jsou klíčovou inovací HPE Private Cloud AI a nabízí odlišný přístup – zjednodušují nasazení a zkracují ho z několika měsíců na pouhý okamžik,“ dodala.

První dostupné řešení je virtuální asistent GenAI, který vývojářům pomáhá vytvářet interaktivní chatboty odpovídající na otázky v přirozeném jazyce. Boty využívají soukromá data organizace a jsou poháněny open-source modely velkých jazyků (LLM). Podniky mohou své AI aplikace přizpůsobit pro různé účely: technickou podporu, generování cenových nabídek, vytváření marketingového obsahu a další. Příští verze virtuálního asistenta bude snadno aktualizovatelná a nabídne podporu hlasu, obrázků a více agentů, což umožní pokročilejší generování obsahu a provádění více úkolů.

Další, připravovaná řešení budou obsahovat běžně používané AI aplikace pro různá odvětví, včetně finančních služeb, zdravotnictví, maloobchodu, energetiky a veřejného sektoru. Některá z těchto řešení budou založena na NVIDIA NIM Agent Blueprints. Půjde o referenční případy použití AI, které mohou podniky průběžně upravovat na základě dat a zpětné vazby.

„Podniky hledají zrychlené a přizpůsobené AI nástroje, které vyhovují jejich specifickým potřebám,“ řekl Justin Boitano, viceprezident pro podnikové AI softwarové produkty společnosti NVIDIA a dodal: „NVIDIA NIM Agent Blueprints umožňují, aby AI aplikace vyvinuté v HPE Private Cloud AI byly průběžně vylepšovány díky zpětné vazbě od uživatelů, což zlepšuje kontinuálně učící se modely.

Řešení pro zrychlení jsou přizpůsobitelné a modulární aplikace s minimálním požadavkem na programování, které využívají mikroslužby NVIDIA NIM a jsou navrženy tak, aby podnikům zkrátily dobu návratnosti investice. Tato prověřená a opakovatelná řešení usnadňují nasazování AI aplikací, které obvykle vyžadují nové dovednosti, práci s komplexními úlohami a integraci různých agentů, mikroslužeb, vektorových databází, datových skladů, různých zdrojů dat, systémů správy uživatelů, výpočetních serverů, datových sad, AI modelů a dalších IT zdrojů. Řešení pro zrychlení běží v HPE Private Cloud AI spravovaném prostřednictvím HPE GreenLake cloud, a tak poskytuje end-to-end zabezpečení, včetně podnikových bezpečnostních rámců a izolace dat pro jejich lepší ochranu.

HPE představuje partnerský program Unleash AI

Společnost HPE chce podnikům urychlit dobu návratnosti investice a získat větší přínos pro své AI aplikace. Proto spouští partnerský program Unleash AI, který je součástí programu Technology Partner Program společnosti HPE Partner Ready. Nový program bude zahrnovat poskytovatele softwaru napříč vrstvami dat, AI modelů a AI aplikací technologického stacku, stejně jako systémové integrátory a poskytovatele služeb pro poradenství, návrh, implementaci a správu celkových AI řešení zákazníků. Partnerská řešení, včetně těch založených na NVIDIA NIM Agent Blueprints, budou kurátorována a předem validována pro provoz v HPE Private Cloud AI a budou těžit z širokého dosahu HPE na trhu. Tento program bude doplňovat novou partnerskou strategii AI, kterou HPE oznámila ve spolupráci s NVIDIA. Potenciální partneři se mohou přihlásit a získat více informací o programu zde.

Další zdroje

 

O společnosti Hewlett Packard Enterprise

Hewlett Packard Enterprise je globální společností poskytující edge-to-cloud platformu jako službu, která firmám pomáhá zefektivnit podnikání využitím všech jejich nashromážděných dat, ať jsou kdekoliv. Společnost HPE staví na desetiletích vývoje a inovací s cílem nabídnout nejlepší možnosti, jakými společnosti mohou podnikat. HPE poskytuje jedinečná řešení s dlouholetou zkušeností v cloudových platformách a se zpracováním IT úloh na koncových bodech, které pomáhají zákazníkům rozvíjet nové obchodní modely a celkově zvýšit jejich provozní výkon. 

Pro více informací navštivte: www.hpe.com