XTB spojuje investování a platby. V aplikaci XTB je nyní k dispozici multiměnová karta

Společnost XTB, globální fintech nabízející investorům okamžitý přístup na finanční trhy, integruje ve své aplikaci investování a platby. Firma představila eWallet (mobilní peněženku) a multiměnovou kartu, které investorům umožňují snadno spravovat své investice i platby prostřednictvím aplikace XTB.

Uvedením nových produktů si XTB nadále udržuje positioning značky „Kde vaše peníze pracují“ tím, že investorům po celém světě poskytuje efektivní nástroje pro správu financí. Vedle aktivního a pasivního investování na světových trzích, Investičních plánů založených na ETF a úročení neinvestovaných prostředků je přidání mobilní peněženky a multiměnové karty součástí strategie XTB stát se přední evropskou investiční super-aplikací.

Jak již bylo oznámeno na začátku roku, společnost XTB uvedla virtuální peněženku eWallet a multiměnovou kartu na dvou trzích: v Portugalsku a v České republice. „Zavádění obou novinek v Česku probíhá během tohoto týdne, už od pátku budou mít všichni čeští investoři virtuální peněženku a multiměnovou kartu k dispozici. V následujících týdnech bude produkt postupně zaváděn na další evropské trhy,“ řekl Vladimír Holovka, obchodní ředitel XTB pro Česko, Slovensko a Maďarsko.

„EWallet poskytuje investorům okamžitý přístup k jejich finančním prostředkům a usnadňuje správu každodenních financí. Nechat své peníze pracovat se stává ještě jednodušším, protože nyní lze investice i platby provádět okamžitě a v jedné aplikaci,“ řekl Omar Arnaout, generální ředitel společnosti XTB. „V letošním roce jsme dodali řadu produktů a děláme velký pokrok na cestě k tomu, abychom se stali evropskou jedničkou mezi investičními super-aplikacemi. Naše široká nabídka produktů podpořená partnerstvím s naším novým brand ambasadorem Zlatanem Ibrahimovićem jistě pozvedne naši značku na zcela jinou úroveň,“ dodal Arnaout.

Multiměnová virtuální debetní karta XTB, vydaná na základě licence Mastercard společností DiPocket UAB (e-money instituce registrovaná Litevskou bankou), podporuje bezhotovostní platby v obchodech, mobilní transakce a bezkontaktní výběry hotovosti z bankomatů po celém světě. Lze ji přidat do virtuálních peněženek Apple Pay a Google Pay. V budoucnu budou mít investoři také možnost požádat o doručení fyzické karty.

Karta v současné době umožňuje transakce v sedmi měnách: EUR, USD, GBP, PLN, RON, CZK a HUF. Vedení peněženky a okamžité převody mezi všemi účty XTB jsou zdarma. Investoři mohou měny snadno obměňovat, kdykoliv to potřebují. S rozvojem produktu budou časem přibývat další měny. Transakce v měnách, které v současné době nejsou ve virtuální peněžence dostupné, budou zpracovávány podle směnných kurzů Mastercard. 

Virtuální karta má zabudované bezpečnostní funkce, včetně dvoufázového ověřování (2FA), flexibilních limitů karty, které lze nastavit a měnit okamžitě v aplikaci XTB, a možnosti dočasného zmrazení karty. Uživatelé mohou snadno požádat o nové a uzavřené karty několika kliknutími a mohou si vygenerovat až pět nových karet měsíčně. Díky notifikacím v reálném čase mají své finance vždy pod kontrolou.

***

O společnosti XTB 

XTB je globální fintech společnost, která poskytuje individuálním investorům okamžitý přístup na finanční trhy z celého světa prostřednictvím inovativní online investiční platformy a mobilní aplikace XTB. Společnost byla založena v Polsku v roce 2004 a v současné době podporuje více než 1,1 milionu zákazníků po celém světě při realizaci jejich investičních ambicí.

V XTB se snažíme neustále rozvíjet online investiční platformu, která našim zákazníkům umožňuje obchodovat s více než 6 300 nástroji včetně akcií, ETF, CFD na měnové páry, komodity, indexy, akcie, ETF a kryptoměny. Díky nedávnému uvedení investičních plánů, produktu dlouhodobého pasivního investování, mohou naši klienti nyní využít rostoucí potenciál ETF a efektivně diverzifikovat svá portfolia. Na klíčových trzích nabízíme úročení neinvestovaných prostředků, což investorům umožňuje vložit své peníze do práce a těžit z nich, i když aktivně neinvestují.

Naše online platforma je špičkovým místem nejen pro investování, ale také pro analýzu trhu a vzdělávání. Nabízíme rozsáhlou knihovnu vzdělávacích materiálů, videí, webinářů a kurzů, které našim zákazníkům pomohou stát se lepšími investory bez ohledu na jejich zkušenosti s obchodováním. Náš tým zákaznického servisu poskytuje podporu v 18 jazycích a je k dispozici 24 hodin denně 5 dní v týdnu prostřednictvím e-mailu, chatu nebo telefonu. 

Za více než dvě desetiletí působení na finančních trzích jsme rozšířili svůj záběr na více než 1,1 tisíce zaměstnanců. Společnost XTB má sídlo v Polsku a pobočky v mnoha zemích světa, včetně Velké Británie, Německa, Rumunska, Španělska, České republiky, Slovenska, Portugalska, Francie, Dubaje a Chile.

Od roku 2016 jsou akcie XTB kótovány na varšavské burze cenných papírů. Jsme regulováni největšími světovými dohledovými orgány: Financial Conduct Authority (FCA), Polish Financial Supervision Authority (KNF), Cyprus Securities & Exchange Commission (CySEC), Dubai Financial Services Authority (DFSA) a Financial Services Commission (FSC).

Další informace najdete na webu xtb.com

Investování je rizikové. Investujte zodpovědně.