Nejlepší virtuální fotbalisté míří do Prahy

Příští sobotu se v Praze uskuteční FIFA Interactive World Cup, česko-slovenská kvalifikace na mistrovství světa ve fotbalu na Playstation 3. Více než 300 účastníků se utká ve FIFA 11, fotbalové videohře s oficiální licencí světové fotbalové asociace, která sdružuje 207 fotbalových asociací. Vítěz pražského turnaje postupuje přímo na finálový turnaj MS do Londýna, kde se utká s ostatními vítězi regionálních kvalifikací o pomyslný Zlatý míč pro nejlepšího virtuálního fotbalistu světa. Celým turnajem bude hráče i návštěvníky provázet komentátor přenosů fotbalové Ligy mistrů v České televizi, David Kozohorský.

K dnešnímu dni mají organizátoři  zaregistrováno již přes 300 hráčů z Čech, Slovenska, Maďarska a Polska. „FIWC je ve světě extrémně populární akcí, vítěz je totiž vyhlášen na oficiálním galavečeru FIFA a kromě titulu mistra světa tak získá i možnost setkat se s fotbalovými superhvězdami, jako jsou Messi, Ronaldo, Kaká či Rooney. Titul převezme z rukou Seppa Blattera, prezidenta FIFA,“ říká Tamáš Kováts z realizačního týmu FIWC a dodává, že pravidla jsou jednoduchá: hraje se 2 x 6 minut vyřazovacím způsobem s možností opravy.

Česko-slovenská kvalifikace startuje 26. března 2011 v 9,00 hod. v klubu La Fabrika v pražských Holešovicích, registrace na www.fiwc.cz je nepovinná, zúčastnit se může každý příchozí. Odpoledne proběhnou exhibiční zápasy prvoligových fotbalistů či vítězek soutěže královen krásy Česká Miss. Vrcholem programu bude vystoupení hiphopových stálic DJ Mike Trafika, Jamec Colea a LA4. Účastníci i jejich doprovod si budou také moci vyzkoušet nejnovější videohry a herní technologie. Vstup na tuto akci je zdarma!

Vítěz FIWC 2010 Nenad Stojkovič na galavečeru FIFA: http://www.youtube.com/watch?v=dlUyG-NpCPQ

Tagged