Microsoft představil novou verzi vývojářských nástrojů pro Windows Phone 7

Společnost Microsoft dnes na konferenci MIX11 představila možnosti nových vývojářských nástrojů, které budou v květnu uvolněny vývojářům her a aplikací. Tyto nástroje umožní mnohem širší využití možností Windows Phone 7 zařízení, ať už se jedná o multitasking nebo například přístup aplikací ke kontaktům, kalendářům, senzorům GPS, akcelerometru, ale i fotoaparátu. (TZ)

Uživatelé telefonu Windows Phone 7 také budou moci využívat plně integrovaný Internet Explorer 9 s podporou HTML5 a akcelerovaným vykreslováním obsahu. K současné podpoře propojení se sociální sítí Facebook bude také přidána přímá integrace sociální sítě Twitter a přímé propojení s online úložným prostorem SkyDrive. Díky „Live Agents“, rozšířené podpoře multitaskingu, budou Windows Phone 7 zařízení podporovat Push notifikace, programy běžící na pozadí, interakce s Live Tiles, stahování dat na pozadí a rychlé přepínání mezi aplikacemi.

Vývojářské nástroje pro současnou verzi byly staženy 1,5 milionu krát. Počet registrovaných vývojářů dosáhl počtu 38 000 a každý týden se registruje více než 1200 dalších. Úspěch her  a aplikací pro Windows Phone 7 pak dokazuje, že průměrně si uživatel této platformy stáhne 12 aplikací za měsíc. Pro uživatele jsou k dispozici nejen aplikace zdarma, ale u 44% placených aplikací je také k dispozici verze, která dává možnost vyzkoušet aplikaci před zakoupením.

O společnosti Microsoft

Společnost Microsoft (nasdaq „MSFT“) byla založena v roce 1975 a je světovým lídrem v poskytování softwaru, služeb a řešení, které pomáhají lidem a firmám po celém světě plně realizovat jejich potenciál.