Panasonic Toughbook CF-H1 mění způsob práce v terénu a mimo kancelář

Společnost Panasonic uvedla na trh mobilního asistenta CF-H1 s cílem změnit každodenní činnosti servisních techniků a pracovníků v terénu. Při práci za každého počasí a často v náročných podmínkách mají tito zaměstnanci celou řadu specifických pracovních potřeb. Toughbook CF-H1 byl vyvinut tak, aby jim pomohl činnosti v terénu co nejefektivněji a snadno zvládnout. Díky svému odolnému, ergonomickému designu, dlouhé životnosti baterie a antireflexnímu displeji představuje mobilní dotykový tablet Toughbook ideální nástroj pro přístup k aplikacím či datům a to i v těch nejnáročnějších podmínkách. Kombinace přenositelnosti a konektivity zdokonaluje pracovní postupy a zvyšuje produktivitu práce přímo v místě poskytování služby.  (TZ)

Toughbook CF-H1 byl navržen tak, aby odolal venkovním podmínkám při každodenním používání. Tento mobilní asistent patří do skupiny plně odolných produktů a splňuje certifikaci MIL. Je voděodolný a je schopen odolat dalším tvrdým pracovním podmínkám, mezi které patří vibrace, vlhkost, nadmořská výška, teplotní extrémy a šoky. Uzavřené zařízení je odolné proti rozlité vodě, dešti i prachu, tím odpovídá třídě krytí IP65.

Mobilní asistent byl navržen ergonomicky s ohledem na požadavky mobilních pracovníků. Je lehký a vybavený snadno uchopitelným držákem, který umožňuje uživatelům pohodlně pracovat s daty, jelikož tablet mohou držet pouze jednou rukou. S desetipalcovým antireflexním displejem jsou informace zřetelně viditelné za všech podmínek v exteriéru i interiéru.

Zaměstnanci v terénu, servisní technici či obchodní zástupci pracují dlouhou dobu na cestách, kde je pro ně nezbytné mít k dispozici všechny potřebné technologie pro plnění práce, a to i v místech, kde nemají přístup ke zdrojům energie. Za tímto účelem využívá Toughbook procesory s nejnižší spotřebou v historii – technologii Intel Atom. Navíc je vybaven vysokokapacitní baterií s výdrží 6 hodin, která je ve standardní výbavě obsažena hned dvakrát. Baterie jsou měnitelné za provozu, a tak je s CF-H1 možné absolvovat celou pracovní směnu bez dobíjení.

Při návrhu CF-H1 byl kladen důraz na flexibilitu umožňující využití tohoto produktu jako tabletu i jako zařízení s dotykovým displejem. Volitelná výbava zahrnuje integrovanou 2megapixelovou kameru s duálním LED nasvětlením a integrovanou 2D čtečkou čárového kódu pro sběr dat.

S cílem zajistit pracovníkům přístup k datům bez ohledu na lokalitu je Toughbook vybaven bezdrátovou sítí, Blutooth a podporou bezdrátového přenosu třídy WAN-c. Tyto možnosti jsou rozšířeny o podporu GPS a za účelem ochrany informací disponuje Toughbook vyspělými bezpečnostními mechanismy s možností jejich snadného využití. Mobilní pracovníci mohou pro ověření využít čtečku otisku prstů nebo bezkontaktní čtečku čipových karet (ve volitelné konfiguraci).

„Toughbook CF-H1 byl vyvinut s ohledem na specifické požadavky mobilních pracovníků v oblasti služeb a servisních činností. Tito pracovníci potřebují snadno ovladatelné, odolné zařízení, na které se mohou v terénu plně spolehnout. S novým počítačem Toughbook mohou tito mobilní profesionálové odvést více práce rychleji, zůstat připojení a být efektivnější, než kdykoli dříve,“ říká Radka Karlová, marketingová manažerka pro CEE ze společnosti Panasonic Computer Products Europe.

Panasonic Toughbook CF-H1: Vybrané vlastnosti a specifikace

CPU Procesor Intel® AtomTM Z540 1.86GHz
Cache 512KB L2 cache, 533MHz FSB
Jádro Intel® System Controller Hub
Paměť 2GB DDR2 SDRAM x1
LCD 10.4” XGA (1024 x 768)
Jas LCD 500; s antireflexní úpravou
Úložný prostor SSD 64GB
Antény 7 (WLAN x 2, WWAN x 2, Bluetooth, RFID, GPS)
Modul WLAN Intel® WiFi Link 5100 (a/b/g/n)
Vstup Duální dotykový LCD a digitizér
Bezpečnost (volitelně) Čtečka otisku prstů, TPM1.2
Bluetooth V2.1+EDR (implementace Toshiba)
Baterie Li-ion 7.2V, 2900 mAh x 2 kusy v balení
Doba provozu Přibližně 6 hodin
Rozměry 264 x 268 x 58-34 mm
Váha Přibližně 1.5 kg
Kamera (volitelně) 2megapixely, automatické ostření, duální LED nasvětlení
Napájení Vstup: 100 V – 240 V AC, 50 Hz/60 Hz, Výstup: 16 V DC,
3.75 A
Čtečka RFID (volitelně) ISO 15693
Bezkontaktní čtečka čipových karet (volitelně) ISO 14443 type A/B
Zvuk Přehrávání WAVE a MIDI, monofonní reproduktor,
rozhraní Intel® High Definition Audio, 24bit plně duplexní
stereo, kompatibilní s AC97Rev2,3
Sluchátka / Mikrofon Žádná, doporučován BT headset
Rozhraní Dokovací konektor
Rukojeť Integrovaný pevný držák pro snadné uchopení / zvednutí
Popruh Ergonomický oblý popruh pro dlouhodobé používání
Operační systém Windows7 Professional
Možnost downgrade na Windows XP Tablet with SP3
WWAn (volitelně) HSPA 7.1 Mbps
GPS (volitelně) GPS (WAAS)

Více informací o produktech Panasonic Toughbook najdete na internetové adrese http://www.toughbook.cz

O společnosti Panasonic

Společnost Panasonic je světovým lídrem ve vývoji a výrobě elektronických produktů pro splnění široké škály spotřebitelských, firemních i průmyslových požadavků. Sídlo společnosti je v japonské Osace a v loňském fiskálním roce končícím 31. března 2010 vykázala společnost příjmy 67,14 miliard €. Akcie společnosti Panasonic jsou kótovány na burzách v Tokiu, Osace, Nagoi a New Yorku (NYSE: PC).

Pro více informací navštivte internetové stránky na adrese www.toughbook.cz.