Ventos automatizuje řízení strojírenské výroby s Byznys ERP

Společnost Ventos, nabízející komplexní služby v oboru vytápění, zpětného využití tepla, vzduchotechniky a klimatizace, se rozhodla rozšířit stávající informační systém Byznys ERP, jež dosud využívala pouze pro vedení ekonomických a obchodních agend, také o modul Výroba s cílem zkvalitnit řízení a sledování strojírenské výroby. Projekt realizovala společnost Fugasoft, implementační partner J.K.R.  (TZ)

V počátcích se společnost Ventos orientovala zejména na tváření výrobků z plechu do síly 6 mm a dodávky svařenců do síly 10 mm. Postupně začaly požadavky zákazníků směřovat také k zajištění svařenců s následným strojním obráběním. Jako reakce na rostoucí požadavky v této oblasti byla firma dovybavena řadou obráběcích strojů. Rozšíření výroby s sebou časem přineslo i potřebu jejího efektivnějšího řízení, proto se společnost Ventos rozhodla zavést modul Výroba, který výrazně přispěje ke zkracování výrobních lhůt, bezchybnému zpracování zakázek, a zachování spolehlivosti a flexibility vůči požadavkům zákazníků

Úvodní analýza proběhla s ohledem na specifické požadavky firmy. Protože se jedná o zakázkovou výrobu, bylo třeba vytvořit uživatelský formulář sloužící k importům dat. Následně došlo k úpravám výrobních operací, schvalování technologických postupů a zakládání a sledování výrobních zakázek. Současně byla vytvořena nadstavba pro spolupráci s programem pro vytváření řezných plánů pro NC laserovou páličku.
Pro zadávání výrobních hlášení se využívají výrobní terminály vybavené čtečkami čárových kódů, jejichž funkcionalita byla rozšířena o zjednodušené sledování docházky. Řešení všech požadavků společnosti Ventos bylo úspěšně realizováno a během testování doplněno pouze o drobná vylepšení funkcionalit.

O společnosti Ventos

Společnost Ventos působí na trhu od roku 1993. Sídlo má v Rumburku s hlavní náplní její činnosti je nabídka komplexních služeb v oboru vytápění, zpětného využití tepla, vzduchotechniky a klimatizace, a to od přípravy projektu až po realizaci, včetně záručního a pozáručního servisu na špičkové technické úrovni. Bližší informace naleznete na www.ventos.cz.

O společnosti Fugasoft

Společnost Fugasoft specializující se na dodávku a zavádění IT systémů v oblasti sledování a řízení výroby byla založena v roce 1991. Od roku 2001 ve spolupráci se společností J.K.R. vyvíjí a komplexně implementuje, včetně dodávky HW, vysoce spolehlivý typový modul Výroba plně integrovaný do systému Byznys ERP. Mimo již tradiční oblast strojírenské a elektrotechnické výroby, realizuje Fugasoft instalace také ve firmách z oblasti stavebnictví, slévárenství či dřevovýroby. Více na www.fugasoft.cz.

O společnosti J.K.R.

Společnost J.K.R. je s produkty Byznys ERP předním českým dodavatelem podnikových informačních systémů. Byla založena v roce 1991 v Příbrami, dnes působí po celé ČR a na Slovensku. Více informací naleznete na www.jkr.eu.

O systémech Byznys ERP

Podnikové informační systémy Byznys ERP využívá v Česku více než 1 250 organizací v nejrůznějších oblastech podnikání. Mezi zákazníky figurují například Autometal, Canaria Travel, Central Group, Český svaz ledního hokeje, Dopravní podnik města Pardubic, ELO+, ESO travel, H & H Hotels, Humi Outdoor, Integra Group, Kasalova pila, Lekkerland, Letiště Brno, Marimex, Messenger, Newton Media, Nohel Garden, Ravak, Ryor, Sapho, Veskom či Vltava-Labe-Press. Pro další informace navštivte www.byznys.eu.