IFS vykazuje za 1. čtvrtletí roku 2011 výrazný nárůst výnosu a příjmů

Společnost IFS i nadále pokračuje v úspěšném růstu nastartovaném v loňském roce. Zájem o IFS Aplikace roste ve všech průmyslových odvětvích, nejvíce však v oblasti infrastruktury, výroby, energie z obnovitelných zdrojů a vnitřní bezpečnosti. (TZ)

Finanční ukazatele za 1. čtvrtletí 2011:

  • Výnosy z licencí dosáhly 200 miliónů Kč (Q1 2010: 175 miliónů Kč).
  • Výnosy z údržby dosáhly 529 miliónů Kč (Q1 2010: 537 miliónů Kč).
  • Výnosy z poradenství dosáhly 905 miliónů Kč (Q1 2010: 869 miliónů Kč).
  • Čisté výnosy dosáhly 1 639 miliónů Kč (Q1 2010: 1 590 miliónů Kč).
  • Ukazatel EBIT dosáhl 27 miliónů Kč (Q1 2010: 22 miliónů Kč).
  • Cash flow po odečtení investic dosáhla 116 miliónů Kč (Q1 2010: 200 miliónů Kč).
  • Příjmy na akcii po úplném rozředění dosáhly 0,41 Kč (Q1 2010: 0,30 Kč).

„Přestože se celosvětová ekonomická situace zlepšuje, zotavení probíhá pomalu a je omezováno výhledem zdlouhavého růstu klíčových ekonomik ve Spojených státech a západní Evropě. První měsíce roku 2011 byly navíc v severní Africe a střední Evropě ve znamení politického neklidu. Významný vliv mělo také zemětřesení v Japonsku a jeho devastující následky. Společnost IFS proto očekává přímý dopad těchto událostí na další výnosy a ukazatel EBIT. Trh se softwarem, a zejména pak trh s podnikovými aplikacemi, si naopak v prvním čtvrtletí vedl velmi dobře, přičemž průmysloví analytici zastávají názor, že růst bude v průběhu roku 2011 pokračovat“, říká Alastair Sorbie, generální ředitel společnosti IFS.

Během prvního čtvrtletí letošního roku se společnosti IFS podařilo uzavřít celou řadu důležitých a konkurenčních smluv v cílových odvětvích. Nové prodeje, globální zavádění produktů na trh a přechod zákazníků na nejnovější verzi IFS Aplikací pak vedly k vysoké poptávce po implementačních službách, což se projevilo růstem výnosů v této oblasti.

Produkty IFS jsou na trhu stále více vnímány jako vynikající alternativa řešení podnikových aplikací pro velké průmyslové podniky. Velkou předností IFS Aplikací jsou nižší celkové náklady na vlastnictví, lepší návratnost investic a v neposlední řadě také možnost rychlé a spolehlivé implementace.

O společnosti IFS

IFS je veřejně obchodovaná společnost (OMX STO: IFS) založená v roce 1983, která vyvíjí, dodává a implementuje IFS Applications™, plně integrovanou sadu aplikací pro plánování podnikových prostředků založenou na technologii SOA. Společnost má více než 2 000 zákazníků ve více než 50 zemích a soustředí se na sedm hlavních odvětví: letectví a obranu, technické služby a telekomunikace, strojírenství, zpracovatelský průmysl, automobilový průmysl, maloobchod a velkoobchod, stavební průmysl a správu služeb. Přímé zastoupení IFS pro Českou republiku, společnost IFS Czech s.r.o. se sídlem v Praze, bylo založeno v roce 2000 spolu se zastoupením na Slovensku se sídlem v Žilině. V současné době mají obě společnosti k dispozici více než 60 odborníků, kteří zajišťují lokalizaci, dodávku a implementaci produktů IFS na českém a slovenském trhu. Více informací naleznete na www.IFSWORLD.com.