HP vybudovalo Instant-On digitální knihovnu Paula McCartneyho

Společnost HP dnes oznámila dokončení digitalizace knihovny legendárního hudebníka Paula McCartneyho a její umístění do prostředí privátního cloudu.

Řešení založené na HP konvergované infrastruktuře poskytuje společnosti MPL Communications, která spravuje práva k dílům Paula McCartneyho, okamžitý přístup k veškerému multimediálnímu obsahu umístěnému v knihovně. Díky špičkovým použitým technologiím je připraveno pro další výrazný růst množství obsahu při zachování jeho okamžité dostupnosti a maximálního zabezpečení. (TZ)

Paul McCartney vlastní jednu z nejrozsáhlejších multimediálních knihoven ze všech umělců, která zahrnuje více než jeden milion položek – fotografie, video materiály z živých koncertů, filmotéku a hudební záznamy včetně těch, které byly převedeny z videokazet, filmových kotoučů či gramofonových desek, originály uměleckých děl či rekvizity. Díky HP je nyní veškerý tento osobní „multimediální“ majetek Paula McCartneyho digitalizován.

Odborníci z divize HP Enterprise Services při plánování, vývoji, integraci a testování knihovny úzce spolupracovali se společností MPL Communications. Knihovna je vybudována na technologiích HP konvergované infrastruktury, která zahrnuje modulární stavební bloky serverů, datových úložišť, síťových prvků a softwaru pro správu. Obsah knihovny je umístěn v privátních cloudech spravovaných komerčními datovými centry společnosti HP.

Uživatelé dnes považují za samozřejmost mít možnost okamžitého přístupu k multimediálnímu obsahu prostřednictvím řady různorodých přístrojů, z libovolného místa a kdykoli. Předchozí technologické řešení společnosti MPL Communications však proces hledání konkrétních položek z kolekce Paula McCartneyho příliš neulehčovalo; obnášelo složitý a časově náročný postup. Díky optimalizaci informací prostřednictvím řešení HP Information Optimization se obsah knihovny výrazně zoptimalizoval, takže přístup k uloženému obsahu je mnohem rychlejší, intuitivnější a snazší, a samozřejmě možný kdykoli.

„Je vzrušující používat nové technologie v běžném životě,“ řekl Paul McCartney. „Když jsem zrovna na turné kdekoli ve světě a zmíním třeba ‘turné Wings 1976,’ fanoušci mohou mít díky digitální knihovně okamžitě k dispozici všechny informace i fotky z něj a vědět, co se tehdy stalo.“

„Spoluprací s MPL Communications jsme názorně demonstrovali, jak může být hudební organizace, která využívá naši strategii Instant-On, schopna vytvářet, spravovat a distribuovat zajímavý obsah kdekoli v ‘nepřetržitě propojeném’ světě,“ řekl Jan Zadák, výkonný viceprezident pro obchod a marketing divize HP Enterprise Business. „Projekt digitalizace knihovny Paula McCartneyho je pro nás dlouhodobě zajímavou výzvou, proto budeme i nadále úzce spolupracovat se společností MPL Communications na vývoji dalších technologických řešení, která zajistí ještě lepší ochranu a rozšiřování jeho umělecké tvorby.“

Technologie HP Hybrid Delivery

HP vytvořilo pro společnost MPL Communications unikátní řešení spadající do kategorie Hybrid Delivery, jenž je postaveno na privátním cloudu a špičkové IT infrastruktuře. Zajistilo rovněž obnovu původního datového centra společnosti MPL Communications; to nyní využívá řešení z produktových kategorií HP BladeSystem Matrix, HP ProLiant, HP StorageWorks a HP Networking.

Řešení HP poskytuje společnosti MPL Communications flexibilitu nutnou k pokrytí veškerých potřeb v souvislosti s rychle se rozšiřujícím obsahem knihovny Paula McCartneyho, a zajišťuje spolehlivé zabezpečení jeho duševního majetku. Společnost MPL Communications uloží kopii digitální knihovny i na lokální zdroj, aby snížila závislost na rychlosti místních telekomunikačních systémů při nahrávání nebo stahování souborů z privátního cloudu. Chod tohoto redundantního systému s plnou replikací digitální knihovny bude rovněž zajišťovat HP.

Privátní cloud HP dále umožňuje společnosti MPL Communications rozšířit její obchodní příležitosti a zároveň chránit knihovnu, umístěnou v datovém centru v Londýně, před riziky přírodních katastrof nebo neočekávaných výpadků.

Ochrana a optimalizace duševního vlastnictví

Tým předních odborníků divize HP Enterprise Security dlouhodobě analyzoval bezpečnostní potřeby i rizika digitalizované knihovny a vyvinul řešení pro ochranu uložených dat v každé fázi jejich používání. Toto řešení zohledňuje náročné požadavky na spolehlivost celé použité infrastruktury, včetně zabezpečení aplikací, informací a správy identit i přístupu.

Díky softwarovým řešením HP Data Protector a HP Database Archiving byla navíc odstraněna potřeba duplikace knihovny souborů a úložné kapacity.

Další informace o společnosti MPL Communications a jejím využívání strategie Instant-On, stejně jako přístup k videím a podrobnostem o digitální knihovně, jsou k dispozici na webu www.hp.com/go/McCartney.

Digitalizace knihovny Paula McCartneyho představuje první případ takovéto spolupráce společnosti HP s některým z významných světových umělců. Jedná se zároveň o další z možností praktického využití strategie Instant-On Enterprise, která ve světě nepřetržité konektivity umožňuje využívat technologie při veškeré spolupráci se zákazníky, zaměstnanci, partnery a občany.

O společnosti HP

HP neustále vytváří nové příležitosti k tomu, aby technologie měly smysluplný přínos pro jednotlivce, firmy, státní správu a celou společnost. Portfolio největší technologické firmy světa zahrnuje tisková řešení, osobní výpočetní techniku, software, služby a IT infrastrukturu. Konvergencí cloudu a konektivity vytváří HP perfektně provázané, bezpečné a kontextově vysoce senzitivní prostředí pro dokonale propojený svět. Další informace o společnosti HP (NYSE: HPQ) jsou k dispozici na webu www.hp.com.

Tagged