Premiéra společnosti DATASYS na veletrhu IDET 2011

Společnost DATASYS se poprvé představila na mezinárodním veletrhu IDET 2011 a hned získala prestižní ocenění za svůj nemocniční systém MEDEOR HIS

Praha, 27. května – Společnost DATASYS se představila na mezinárodním veletrhu IDET 2011, který je jednou z největších přehlídek obranných a bezpečnostních technologií v regionu střední a východní Evropy. Vyvrcholením mezinárodního veletrhu IDET bylo vyhlášení prestižních ocenění udělených mezinárodní novinářskou porotou, z nichž si společnost DATASYS odnesla cenu za nemocniční systém MEDEOR  HIS. (TZ)

„Naši premiéru na veletrhu IDET 2011 jsme využili k představení několika řešení a produktů, pro které je společné jejich využití v oblastech obrany, bezpečnosti a integrovaného záchranného systému,“ říká Iva Herlesová, ředitelka společnosti DATASYS. „Máme velikou radost, že nemocniční systém MEDEOR HIS zaujal odbornou porotu a získal prestižní ocenění.“

Společnost DATASYS pro svoji premiéru využila nabídku hlavního mediálního partnera veletrhu společnost MS Line a v rámci její expozice představila návštěvníkům veletrhu i odborné veřejnosti nově vyvinutý nemocniční informační systém MEDEOR HIS, taktický senzor ForestGuard pro systémy monitorování a detekce, zabezpečený USB flash disk s 256-bitovým hardwarovým šifrováním IronKey a technologickou platformou UMS WorkMate pro robustní a zabezpečenou mobilní komunikaci.

Cenu z rukou náčelníka Generálního štábu Armády České republiky armádního generála Vlastimila Picka převzala ředitelka a jednatelka společnosti DATASYS Iva Herlesová. Slavnostního aktu se zúčastnil i senátor Tomáš Kladívko, členVýboru pro zahraniční věci, obranu a bezpečnost a náměstek ministra obrany Michael Hrbata.

Letošní jedenáctý ročník veletrhu IDET byl pořádán souběžně s mezinárodním veletrhem požární a bezpečnostní techniky a služeb PYROS / ISET 2011 se společným podtitulem Veletrhy integrovaného záchranného systému. K účasti se přihlásilo 369 firem z 26 zemí světa a pavilony veletrhu prošlo více než 27 000 návštěvníků.

O společnosti DATASYS s.r.o.

Společnost DATASYS vznikla v roce 1994. Zaměřuje se na specializované služby v oblasti informačních technologií, telekomunikací a vývoje na zakázku. Je také uznávaným specialistou na vývoj vlastních produktů v oblasti jednotné firemní komunikace – DATASYS Unified Messaging System. Sídlo společnosti DATASYS je v Praze a pobočky v Hradci Králové a Plzni. V roce 2000 získala společnost DATASYS certifikát jakosti ISO 9001  a v roce 2011 pak ISO 9001:2008 pro oblast poskytování služeb a vývoje software. V roce 2008 splnila požadavky normy ISO 20000, která se vztahuje k managementu služeb IT a zaměřuje se na zlepšování kvality, zvyšování efektivity a snížení nákladů u IT procesů. DATASYS disponuje osvědčením NBÚ pro přístup k utajovaným informacím. Více na www.datasys.cz a www.ums.cz.