Internet Retail přivádí pod jednu střechu významné internetové obchody

Skupina Internet Retail od května 2011 sdružuje sedm předních českých a slovenských internetových obchodů: KASA.cz, Obchodní-dům.cz, Nakupuj.com, Megaobchod.cz, Hej.sk, Obchodný-dom.sk a Dunaj.sk. Výkonným ředitelem skupiny Internet Retail se stal Tomáš Richter, dosavadní ředitel holdingu KASA.cz a Obchodní-dům.cz. (TZ)

Jde o další krok v integračním procesu předních českých a slovenských online obchodů, který začal již v roce 2008. Cílem je provázat fungování všech členů skupiny tak, aby bylo dosaženo maximální efektivity provozu, logistiky i služeb při zachování jejich vysoké kvality. „Integrace přináší řadu synergických efektů, které v konečném výsledku pocítí každý zákazník na nízké ceně zboží i vysoké kvalitě služeb,“ uvedl Tomáš Richter, výkonný ředitel společnosti Internet Retail. „V předchozím období se nám podařilo vybudovat nové společné call centrum v Brně, otevřít logistické a nákupní centrum v Praze 9 na Černém Mostě a bezproblémově zavést nový informační systém SAP pro všechny naše obchody. Tím jsme si zachovali loajalitu našich zákazníků a jsme dobře připraveni na růst a rozvoj,” dodal.

Celkem do skupiny Internet Retail patří sedm významných internetových obchodů: v České republice KASA.cz, Obchodní-dům.cz, Nakupuj.com a Megaobchod.cz, na Slovensku pak lídr tamního trhu Hej.sk, Obchodný-dom.sk a Dunaj.sk. Součástí skupiny jsou také obchody Vltava.cz a Cybex.cz, které dosud fungují pod původní právní identitou. Společně obchody skupiny Internet Retail generují obrat přes 2 miliardy Kč a pro rok 2011 plánují další růst, který by měl dosáhnout až 50 %.

Zatímco v případě KASA.cz, Hej.sk, Obchodní-dům.cz a Obchodný-dom.sk se jedná o multisortimentní online nákupní centra s širokou nabídkou kvalitních služeb a poradenským servisem, Nakupuj.com, Dunaj.sk a Megaobchod.cz zastupují nízkonákladové obchody, kde není důraz kladen na šíři služeb, ale rozhodující je snaha udržet co nejnižší ceny.

Integrace obchodů pod jednu střechu zaručuje zákazníkům i maximální solidnost a spolehlivost. Zázemí velké a silné společnosti, certifikace nezávislých autorit, jako je například APEK (Asociace pro elektronickou komerci), a vysoká transparentnost všech obchodních procesů činí ze jmenovaných e-shopů spolehlivé partnery. „Bohužel se v poslední době množí případy podvodných internetových obchodů, které často navíc chtějí přilákat zákazníky na podobně znějící obchody, jako jsou ty naše, například pckasa.cz nebo vltavashop.cz. Od těchto subjektů s nekalými praktikami se distancujeme. Dnes již oba tyto obchody z internetu zmizely,“ říká Tomáš Richter a vysvětluje: „Zákazníci by si při výběru internetového obchodu měli vždy dát řádný pozor, s kým mají tu čest. Chybu neudělají, když zvolí obchod s certifikací APEK, která potvrzuje, že obchod dodržuje základní pravidla důvěryhodného internetového obchodování.“

O skupině Internet Retail

Skupina Internet Retail sdružuje přední české internetové obchody KASA.cz, Obchodní-dům.cz, Vltava.cz, Cybex.cz, Nakupuj.com a Megaobchod.cz a slovenské nákupní portály Hej.sk, Obchodný-dom.sk a Dunaj.sk. S obratem přes dvě miliardy korun patří mezi největší internetové prodejce v České republice a na Slovensku. Více informací najdete na www.internet-retail.cz.