I přes ekonomickou krizi se společnost Develop zařadila mezi pět největších prodejců multifunkcí v Česku a její podíl na trhu roste

Develop má za sebou úspěšný rok – hospodářské výsledky za rok 2010 ukazují, že se společnost zařadila mezi pět nejvýznamnějších prodejců tiskových a kopírovacích strojů v České republice. Oproti minulým rokům se tak značce Develop podařilo svůj podíl na trhu navýšit. (TZ)

Develop patří mezi přední domácí dodavatele nejmodernější kancelářské kopírovací techniky – od malých stolních kopírek, až po velkoobjemové tiskové a kopírovací systémy. Navzdory krizi a ekonomickým turbulencím se společnosti za loňský rok podařilo navýšit celkový podíl na trhu ze 4,2 % na 5,4 %.

Stroje Develop můžeme rozdělit celkem do čtyř segmentů: černobílé multifunkce A3, barevné multifunkce A3, černobílé produkční stroje a barevné produkční stroje. V případě všech prodaných černobílých strojů A3 si společnost drží celkovou sedmou příčku, což znamená, že si získala 4,2 % trhu a celkový počet prodaných strojů přesáhl číslo 290. V prodeji barevných zařízení A3 se Develop drží na pátém místě. V přepočtu na procenta tak pokrývá 6,8 % českého trhu, což činí přes 430 reálně prodaných zařízení ročně. Nově společnost Develop zaměřila své prodejní a podpůrné aktivity i na segment produkčních strojů, ve kterém si v porovnání s rokem předcházejícím ukousla hned o 5,8 % trhu více. Současně společnost rozšiřuje své aktivity v segmentu A4 multifunkcí – v letošním roce na český trh přichází hned se dvěma produktovými novinkami.

Celkový roční obrat společnosti v roce 2010 přesáhl 184 mil. Kč. V porovnání s rokem 2009 tak Develop zaznamenal 21% nárůst.

Kořeny společnosti DEVELOP sahají až do roku 1948, kdy zakladatel společnosti, Dr. Eisbein, uvedl na trh první kancelářskou kopírku na světě. Od té doby se společnost řadí ve více než 60ti zemích světa mezi přední specialisty na tiskové a kopírovací stroje. Udává trend v jejich vývoji a inovacích. Současný výrobní program pokrývá celé spektrum nejmodernější kancelářské kopírovací techniky od malých stolních kopírek, až po velkoobjemové tiskové a kopírovací systémy. Od roku 1991 působí společnost DEVELOP i na českém trhu, kde je její prodej zajišťován výhradně prostřednictvím autorizovaných prodejců DEVELOP. Více o společnosti na www.develop.cz.