Servodata posilují kompetence ve správě licencí softwaru Microsoft

Společnost Servodata a.s., přední evropský distributor komponent a infrastruktury podnikových řešení, získala od společnosti Microsoft certifikaci Gold Competency pro Software Asset Management. Jedná se o nejvyšší stupeň certifikace, opravňující Servodata k provádění softwarových a licenčních auditů a k návrhu licenčních strategií. Prostřednictvím obchodní divize Abakus pomáhají Servodata zákazníkům optimalizovat náklady na licence softwaru Microsoft při zachování správného a legálního využití pořízených licencí. (TZ)

Na českém a slovenském trhu mají Servodata status Microsoft Large Account Reseller (LAR) a na trhu českém i Service Provider License Agreement Reseller (SPLAR). Servodata patří dlouhodobě k největším distributorům softwarových produktů Microsoftu na českém trhu, působícím v oblasti licenčních smluv pro podnikové zákazníky, veřejnou správu, školství a zdravotnictví.

S certifikovanými znalostmi v oblasti Software Asset Managementu nabízí Servodata ověřené procesy a postupy pro správu softwarových aktiv společnosti. Cílem je zajištění efektivního využití pořízených licencí díky podrobnému přehledu o softwarovém majetku a zásadám pro jeho nákup a údržbu. Zavedení Software Asset Managementu chrání investice organizace do softwaru a pomáhá jí zjistit, jaká aktiva má, kde jsou provozována a zdali je jejich využití efektivní.

Na základě mnohaletých zkušeností, vysoké odbornosti a získaných certifikací navrhují Servodata licenční řešení dle potřeb zákazníka, s využitím všech dostupných licenčních programů společnosti Microsoft.

„Software Asset Management je zásadní téma především u zákazníků pořizujících větší množství licencí softwaru Microsoft,“ říká Jan Knyttl, ředitel divize Abakus. „Správnými postupy lze zajistit nejen efektivní nákup licencí, ale rovněž i sledovat, jak je s pořízeným majetkem nakládáno. Řada organizací pak zjistí, že ne vždy investují do softwarového majetku účelně, typicky kvůli nákupu licencí, které nejsou využívány. Opačným extrémem je nedostatečné pokrytí používaných softwarových produktů příslušnými licencemi. Obě situace lze identifikovat a účinně řešit pomocí Software Asset Managementu.“

Servodata drží i další certifikace, prokazujících odbornost pro návrhy řešení a implementace softwarových produktů Microsoft. Pro informace jak nakupovat a používat software Microsoft efektivně a v souladu s licenčními podmínkami se mohou zákazníci obracet na adresu SAM@servodata.cz.

# # # konec zprávy # # #

O společnosti Servodata

Servodata  se dlouhodobě specializují na oblast podnikové infrastruktury. Portfolio zahrnuje storage produkty a komponenty pro ukládání dat, bezpečnostní technologie a infrastrukturní software včetně licenční správy. Servodata patří s konsolidovaným obratem 1,01 miliardy korun v roce 2010 do první třicítky ICT společností na českém i slovenském trhu. Dynamicky se rozšiřující síť obchodních partnerů Servodat čítá více než 500 společností.

Společnost získala certifikace Systému řízení jakosti ISO 9001:2000, Systému řízení bezpečnosti informací ISO 27001:2005 i certifikaci „TAJNÉ“ udělenou Národním bezpečnostním úřadem. Servodata mají jako Value Added Distributor přímý vztah k výrobcům, spolupracují s partnerskými sítěmi dodavatelů řešení, systémových integrátorů a prodejců. Od založení v roce 1991 působí v regionu EMEA, s centrálou v Praze a pobočkou v Bratislavě.

Další informace najdete na webových stránkách www.servodata.net.